Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KuklinskiPolsko, 2014, 128 min. režie: Władysław Pasikowski – Vysíláno 27.6.2017 na Slovenské TV 2 před půlnocí, premiéra…

Jack Strong bylo krycí jméno plukovníka polské lidové armády Ryszarda Kuklińského - největšího škůdce komunismu. Po mnoho let byl tajným agentem CIA. Jedná se o první zpracování jeho osudů v hraném filmu, představených formou akční podívané. Zachránil svět před reálně hrozící katastrofou a díky němu mohu i já psát tyto řádky. Najde veřejnoprávní ČT odvahu vysílat tento dokument v hlavním vysílacím čase, nebo alespoň také o půlnoci či k ránu, pokud vůbec…?!

* * *

Chrabrost a charakter

Film polské provenience ve slovenském překladu vypráví o důstojníkovi generálního štábu Kuklinskim, který jako jediný člověk zachránil Evropu před zničením atomovým přepadem z východu. Předával po několik let na 40 tisíc přísně tajných dokumentů z generálního štábu polské armády a Waršavského paktu, plány a mapy na přepad Evropy a USA. Z map, na kterých jsou nakresleny dopady atomových bomb na evropská města je vidět v jiné barvě i zpětná odpověď západních spojenců. Takže z Evropy a z evropské části tehdejšího Sovětského svazu, by zůstaly doutnající  trosky.

Ale to by nebyl konec. Připravené armády Sovětů ve východní  části Ruska a ze Sibiře by nastoupily a prostoupily Evropu až k Atlantiku. Díky tomuto neskutečně statečnému člověku mohly tajné služby USA vědět a reagovat, že k zániku Evropy nedošlo.

Film, dokument, „Jack Strong“ natočil polský režizér Pasikowski a Slováci jej vysílali ve večerních hodinách jako premiéru.

Připomněl jsem si vesničku Míšov u Rožmitálu pod Třemšínem, kde v době studené války měli v podzemí u této vísky Rusové jedno ze tří supertajných úložišť atomových bomb v Čechách, bomb nesmírné síly. Dnes je toto podzemí, které jsem navštívil, v sobotu veřejnosti přístupné, dokonce s výkladem se všemi hrůznými podrobnostmi. Po odvezených bombách zbyly artefakty, fotografie a ponuré prostředí hluboko pod zemí vypovídající co všechno mohlo potkat nás všechny, nic netušící Evropany. Do obrovského podzemí měli tehdy přístup pouze sovětští vybraní specialisté.

Film vypráví proč, i při skvělé kariéře vysokého polského důstojníka se tento muž zcela sám, dobrovolně odhodlal, aniž by ho někdo verboval, čelit číhajícímu násilí na nás nic netušící obyvatele Evropy.

 

K.Mrzílek, 28.56.2017

* * *

Oleg Peňkovskij a Ryszard Kuklińský - špióni ve službách míru

… V dokumentu se neuvádí, jak byl popraven dle svědectví jiných agentů? Pokud se nemýlím, pak právě Oleg Peňkovskij byl barbarsky popraven pozvolným upalováním zaživa v krematoriu, poprava natočena a pro výstrahu novým adeptům GRU promítána. Byl důvodem výroku Chruščova: „Leninova věc je mrtva.“ Film o Ryszardu  Kuklińským bude vysílat polská televize 14.2.2014. Polská veřejnost si jeho vysílání vynutila. Oba přeběhlí vojáci zachránili svět a jsou největšími hrdiny poválečné doby. …

 

Jan Šinágl, 28.6.2017

* * *

Výborný dokument VRAHEM Z POVOLÁNÍ o nepotrestaném komunistickém zločinci Karlu Vašovi, který odvysílala včera, 27.6.2017 ČT 2,  okrajově rovněž objasnil to, co většina lidí tušila o "posametovém" stavu justice. Ta, spolu s prognostickými vlastizrádci, kterým se podařilo znásilnit zákonodárné instituce, připravila půdu pro beztrestnou korupci a rozkradení národního majetku zejména bývalými prominenty StB. Tento vynikající dokument je pro ty, kteří neměli možnost ho ještě shlédnout, nabízen ZDE.

Ari Lieberman, 28.6.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 K.Mrzílek 2017-06-28 20:38
Česká TV vysílá dvakrát denně po mnoho měsíců jak je možno si přečíst v týdením magazinu LN na TV2, nacistické zločince. Vlivem klientelismu mezi politickými stranami a českou justicí zdejší pseudodemokraci e v českém parlamentu komunistické zločince pomíjí. Počínje K. Vašem a ostatnimi, kteří jsou odpovědní za smrt českých občanů.Žijeme v té špíně, kalu jako za Protektorátu, jako za padesátých let, jako za normalizace.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)