Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis a Bata 40 milionudovoluji si v souvislosti se současnou politickou situací, napsat několik faktických poznámek o občanovi Ing. Babišovi - SILNÁ KÁVA !!!Sobotka do vezeni
* * *

Zpráva ÚKK ČSSD ze dne 23.5.1996: …Jednání předsedy Sobotky je prokazatelně v rozporu nejen se stanovami, ale i s dobrými mravy…

* * *

1. Od roku 1918 je prvním politikem v historii naší země, který vykonává funkci pro stát – tedy i pro nás, zcela zdarma !!!!  Celý jeho ministerský plat je automaticky odesílán na charitu.

2. Od roku 1989 je prvním ministrem financí, který sestavil vyrovnaný rozpočet a ještě skončil s přebytkem.

3. Všechny jeho firmy působící na území ČR, mají sídlo v ČR. Tedy zde platí daně. Za cca 20 let působení jeho firem, odvedl do státní pokladny daně v řádu miliard.  

Dluhy ministri financi4 Jako fyzická osoba, odvedl do státní pokladny daně z příjmu v řádu stovek miliónů.

5. Zaměstnává cca 35 000 lidí – tedy s jejich rodinnými příslušníky živí cca 100 000 lidí.

6. Soudruh Sobotka  odvolává z funkce nejlepšího ministra financí pro „vícečetná podezření  z daňových úniků“ aniž by dodal na stůl jediný důkaz v paragrafovém znění, dosvědčující skutečnost, že se tak Ing. Babiš dopustil trestného činu. Rovněž tak nikdo z těch pomlouvačů nepoložil na stůl jediný konkrétní důkaz v ostatních kauzách, ze kterých ho obviňují. Včerejší usnesení sněmovny je naprosto ostudné a neodůvodnitelné.

7. Soudruzi Sobotka a Kalousek, v době kdy vykonávali za tučný plat funkci ministra financí, zadlužili tuto zemi o cca 900 miliard. Soudruh Sobotka ještě navíc prodal OKD Bakalovi za 4 miliardy a ten následně vytěžil z OKD 114 miliard. Pak jim OKD hodil zpět na hlavu a opět Sobotka nařídil vládním usnesením Babišovi, aby do OKD nalil dalších 700 miliónů. Tak tomu říkám zpráva majetku v rámci řádného hospodáře alá ČSSD. Takový obchod může podepsat jedině debil, nebo podplacený ministr. Vyberte si: Místo toho, aby Sobotka seděl v base za velezradu, neboť způsobil tomuto státu mnoha miliardovou škodu – je premiér !!!

8. Obdivuji miliardáře Babiše, že do toho vůbec šel. Vždyť on nás, ani tuto republiku ke svému životu nepotřebuje !!!! Všichni ti pitomci, co se včera objevili na náměstí některých našich měst, poslanci i senátoři, nesahají Ing. Babišovi ani po kotníky !!!! Neuvědomují si, že Ing. Babiš klidně může nejen odejít z politiky, ale také může převést všechny své firmy do daňových rájů – tudíž nebude zde platit daně a sám se může odstěhovat třeba do Švýcarska jako Bakala a vykašlat se na tento bordel jménem „Česká republika“. Dámy a pánové, osobně bych si přál, aby prezident Zeman udělil Ing, Babišovi nejvyšší státní vyznamenání za výstavbu. Už dlouho jsem nabyl u voleb, protože mám našich politiků plné zuby, stejně asi jako vy, ale tentokrát půjdu. Pevně věřím, že se po volbách Ing. Babiš vrátí do křesla ministra financí. Děkuji za pozornost.

Martin Stropnický

P.S.

Tento text koluje po internetu. Není podstatné kdo je jeho autorem, ale co je jeho obsahem. Věřím, že s obsahem se ztotožňuje drtivá většina voličů a dá to také patřičně najevo při podzimních volbách. Hlas voličů tak bude poprvé vyjádřením jejich skutečné vůle a přání. Negativních zkušeností s politickými kampaněmi od listopadu 89, kdy politiky zajímal hlas a ne občan a jeho skutečná vůle už na voliče nezapůsobí. Příliš dlouho stejné strany a stejní politici „dělali z lidí blbce“. „Sklidí“ po zásluze svoji „setbu“ i s úroky!   

 

Jan Šinágl, 19.5.2017

* * *

Jak to bylo s dluhopisy, aneb jak to bylo doopravdy


Tomáš Farný  — 2017-05-19 15:47

Já si ten zákon pořádně prostudoval. V článku je popsán mechanizmus přesně. Buď to bylo náhodně nebo už tehdy, v roce 1992 (zákona začal platit od 1993) to někdo vpašoval úmyslně. 90% částek, o kterých se v zákoně mluví se zaokrouhluje nahoru. Jen výnos ze samostatně zdanitelných cenných papírů dolů. Pravdou je že by si toho - pokud to byla chyba - nikdy nikdo nevšiml. Až na Kalouska. To on je ten, který by měl nést odpovědnost a zaplatit vše, co stát ztratil na daních. Všichni ostatní co emitovali dluhopisy jen konali podle jeho návodu a PODLE ZÁKONA !

* * *

Klíč k pochopení vládní krize – miliardy pro Diag Human

* * *

„Bojujeme za svobodu sociální, ale nesmíme ji obětovat ani špetku svobody individuální. Bez mravní odpovědnosti a svobody jednotlivce mohla by se nakonec nařízená a vnucená rovnost ukázat stejně tíživě, jak zoufalá se může jevit svoboda lidem hladovým... Stručně řečeno – svoboda bez chleba nás nemůže uspokojit, stejně jako chleba s řetězy!!“

Sjezd lidovecké mládeže, Praha, květen 1947

* * *

Kroupa vs. Spurný

Janek Kroupa z Českého rozhlasu byl z předních českých novinářů největším zastáncem policejní reorganizace Milana Chovance. „Reformátoři“ argumentovali v prvé řadě tím, že reorganizace nebyla oznámena znenadání a ve skutečnosti byla předem naplánovaná, přičemž Kroupa tento pohled hájil od samého počátku. Oproti tomu Jaroslav SpurnýOndřej Kundra z Respektu vztáhli reorganizaci k policejnímu zásahu proti Igoru Gáboríkovi a Radku Holubovi, který proběhl měsíc před oznámením červnové reorganizace z roku 2016. O jedenáct měsíců později se stal Kroupa největším propagátorem myšlenky, že na základě gest měl Marek Přibil na schůzkách s Andrejem Babišem na sobě mikrofon. Spurný oproti tomu citoval experta na odposlechy Tomáše Almera, který tvrdil, že zkreslit se dá všechno a že mohlo jít o dálkový směrový mikrofon. Co z toho vyplývá? Není příliš pochyb o tom, že Andrej Babiš řekl, co řekl, ale pořád vládnou značné pochyby ohledně toho, kdo, jak a proč ho nahrával.

P.S.

Janek Kroupa se aktivně zúčastnil kauzy BONO PUBLICO, kde byl odsouzen ing. arch. Marek Říčař a vysoce postavené osoby osvobozeny. Mohl pomoci, ale nepomohl, stejně tak tomu bylo v kauze GOLF JEŠTĚD Aleše Vébra. Obávám se, že jde o bezcharakterního člověka, podobně jako je Sabina Slonková (také zapojena v kauze BONO PUBLICO!). Média z nich vytvoří „hvězdy“, které dělají co je od nich očekáváno, resp. požadováno a čemuž veřejnost uvěří právě díky jejich „důvěryhodnosti“, uměle vytvořené médii. J.Š.

Ing. arch. Marek Říčař - vězeň svědomí, byl dnes propuštěn na svobodu!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (13 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #7 Jan Šinagl 2019-12-11 21:51
Bohužel nemám, ale bylo to u vysokoškoláků údajně běžné. Můžete mu napsat dotaz, nebo navštívit jeho poslaneckou kancelář. Podrobný CV by měl být u každého občana zákonodárce samozřejmostí, včetně jeho rodičů.
-1 #6 Jan 2019-12-11 07:53
Pane Šinágl. Nemáte prosím informace,jakým zázračným způsobem získal Kalousek hodnost majora v armádě? Základní voj.službu vykonával v r.1985 jako absolvent VŠ.a toto období je zcela vynecháno v informacích o jeho životopise.Dnes se tváří jako ikona antikomunizmu a toto období je zahaleno tajemstvím. Děkuji za odpověď.
+10 #5 Ela Princová 2017-05-21 12:27
Pane Šinágle, emoční to nebylo, ale aspoň se projevilo, že s Vámi nemá cenu diskutovat. Podávat na Bureše žaloby je házení pověstnho hrachu, má to ošéfované, jeho kauzy se odkládají a čeká se na promlčení. Zajímalo by mne, jestli Vás tak dobře Bureš platí nebo mu děláte PR z vlastní hlouposti. Nebo vlastně nezajímalo, nemá to s Vámi smysl.Až se jeho svinstva budou dotýkat i Vás osobně tak snad prozříte.
-9 #4 Jan Šinagl 2017-05-20 21:08
"Alexů" a jim podobných bylo u nás vždy dost. Nikdo jim dnes nebrání vyjádřit svůj názor. Napadat "hrdinně"druhé anonymně, stydět se pod svůj názor podepsat, je chování, které bylo typické právě pro komunisty, estébáky, tedy zbabělce.
-11 #3 Jan Šinagl 2017-05-20 07:21
Paní Princová, zkuste místo emočního, nevěcného urážení druhých respektovat jejich jiné názory tak jako oni respektují Vaše právo je vyjádřit. Navrhněte tedy jiné, realizovatelné řešení, které by zabránilo už 30 let rozkrádání země politickými stranami? Jsou v pozadí napojeny na zločinecké struktury a jejich poslušným nástrojem. Naštěstí už většina lidí chápe, že ne každému miliardáři jde jen o peníze. Proč asi jdou v takřka komunistické jednotě, napříč všemi stranami, všichni proti Babišovi? Z Vašich "názorů" mají radost i komunisté. Nerespektujete presumci neviny? Jste soudce? Máte-li důkazy, podejte trestní oznámení a naplňte svoji občanskou povinnost. Proč média mlčí o skutečných důvodech cesty Sobotky do Lucemburska? Proč média mlčí o propuštění ing. arch. Marka Říčaře z vězení? V rámci osvěty si Vám dovolím doporučit článek z Pátku LN (19.5.2017) interkulturní psycholožky Zuzany Krásové "Říkají nám malí Němci" o české národní povaze.
+14 #2 Ela Princová 2017-05-19 19:17
Pevně doufám, že podobných ubožáků, kteří neumí počítat a nemají vůbec pojem, co Bureš potřebuje nebo nepotřebuje, je co nejmíň. Jenom ze spotřebovaných pohonných hmot mu jde DENNĚ na účet cca 250000. Kdyby měl jen to, nemusí brát žádný plat.To,co zde provádí s venkovem a dostává na to ještě dotace, budeme napravovat desítky let a nikdo nám žádnou dotaci nedá. Proboha proberte se!!!
-4 #1 Oldřich Musil 2017-05-19 18:52
K: „Sklidí“ po zásluze svoji „setbu“ i s úroky!

No nevím,zatím vždycky platilo že volby vyhraje ten,kdo má pod palcem Českou televizi,což je v tomto případě ČSSD.Rád bych se mýlil.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)