Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ne vychovanci CSSDLidé začínají hledat pravdu, protože už nemohou dýchat a žít ve lži, přetvářce, bezpráví, vše dusící a ničící korupci !!!

O Sobotkovi: V mém mládí se říkalo, že když kobyla dodělává, nejvíc kolem sebe bije kopytama. Sobotko, toto, co předvádíš, Ti škodí. My nepotřebujeme pořád číst, že Babiš je špatný. Už máme po krk Tvého boje o záchranu v negování svých soupeřů. My víme, že si dnes mezi politiky nenajdeme čistého. Babiš je jaký je, ale stará se o nápravu, je radost pozorovat, jak krok za krokem odstraňuje bahno ze soukolí státní mašiny. Babiš je možná podnikatel minulosti, ale rozhodně politik budoucnosti. Tak ho vidí občan. My se díváme, co může který dnešní politik udělat pro budoucnost. Za Babišem vidíme dobrou práci na úklidu toho nebetyčného nepořádku, co tady po sobě zanechali politici, jako jsi Ty.

Za Tebou je vidět třicet, či ještě víc miliard škody na prodeji uhelných dolů na Ostravsku. Darování hornických bytů Bakalovi. Pokusy získávat naše hlasy zvyšováním daní „těm boháčům“. Tvoje přímočaré myšlení, že když rosteme, můžeme zvyšovat dávky, mzdy, a na všechno máme. Co udělal Babiš dobře, to udělala Tvoje vláda. Místo, abys dal státu perspektivu odstraňování starých, částečně Tvých hříchů, lezeš do zadku lidem rozdáváním státní pokladny bez starosti o její taky naplňování. Nemáš požehnání lidu pro svoje úsilí.

 

17. 2. 2017   Vrbík, Zlín

* * *

Tisíce Bělorusů demonstrovaly v Minsku proti Lukašenkovu dekretu

"Jestli se nás sejde desetinásobek, tak nejen zrušíme dekret, ale sesadíme tuto chamraď," burcoval jeden z řečníků. "Odejděte!" skandoval dav. …

* * *

Zákaz spolupráce s komunisty Sobotka na sjezdu diskutovat nechce

Jiří Dienstbier. "O povolební spolupráci by vedle volebního výsledku měly rozhodovat aktuální politické postoje jednotlivých stran." … Volby jsou podle něj ještě daleko, a tak Sobotkovo počínání pokládá za předčasné. "To je samozřejmě jeho názor a já mu ho neberu. My bychom samozřejmě s komunisty do vlády nešli nikdy, protože máme úplně jiný program a jinou ideologii," dodal Babiš.

* * */

LN DR dutky Mladek 170217(vlevo LN, 17.2.2017) Sobotka se nestydí veřejně přiznat, že si na byt našetřil z poslaneckých náhrad!!! Dienstbier nevylučuje spolupráci s komunisty jako bývalý ministr pro lidská práva!!! Chovanec prohrál soud s devadesátiletým!!! Mládek nerespektuje pravomocný rozsudek!!! ČSSD nerespektuje pravomocný rozsudek ve věci JUDr. Zdeňka Altnera!!! Spolupráce s komunisty se nevylučuje!!! Jenom idioti se mohou bavit o tom, zda mohou jít s komunisty do vlády, nebo ne!!! Ty starý prý už dávno vymřeli? To nezáleží na stáří, to záleží na ideologii, která se u nich nemění!!! KDÚ by podpořila Pitharta na prezidenta!!! Toho dědu, který žije s tím, že komunisti vymřou a jehož vláda pomohla skandálně okrást potomky Jana Antonína Bati!!! Komunisti nikdy nemění svoji ideologii i když staří odcházejí, jen mění podle potřeby strategii dosažení konečného cíle!!! Vzpomeňme na jejich „sliby“ nežli se dostali k moci. VŽDY BUDOU ŠKODIT, NENÁVIDĚT A LHÁT!!!  Všem bude spravedlivě spočítáno při volbách podle zásluh a „zásluh“ a nejen soudruhům z ČSSD!!! Lidé začínají hledat pravdu, protože už nemohou dýchat a žít ve lži, přetvářce, bezpráví, vše dusící a ničící korupci!!!

 

Jan Šinágl, 18.2.2017

* * *

Ze článku „ČSSD nabírá rudý směr“ (LN18.2.2017, Kateřina Surmanová)

…Ve stejném duchu promlouval i předseda Sobotka k přátelům a přítelkyním, jak se tým z Lidové­ho domu oslovuje. Zdůraznil, že je zapotřebí upomenout voliče na to, jak velkým majetkem podnikatel i Babiš disponuje. A že jako takový", nemůže autenticky prosazovat zájmy lidí s nízkými příjmy. Cílem je vytlačit Babiše na pomyslnou pravou stranu hracího pole a spo­lečně s komunisty představovat je­dinou levicovou alternativu.

… Vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš v reakci řekl, že mu to připomíná někdejší dohadování předsedů ČSSD a KDU-ČSL Jiřího Paroubka a Miroslava Kalouska o společném kabinetu závislém na komunistech. Volby jsou podle něj ještě daleko, a tak Sobotkovo počí­nání pokládá za předčasné. „My bychom samozřejmě s komunisty do vlády nešli nikdy, protože máme úplně jiný program a jinou ideologii," dodal Babiš.

„Na rozdíl od pana premiéra Sobotky se domnívám, že je zapotře­bí dodržovat elementární právní kulturu, která spočívá v tom, že když nějaký orgán, v daném přípa­dě sjezd, nějaké usnesení přijme, tak by ho také tentýž sjezd měl zru­šit," uvedl včera Zeman během cis­ty po Královéhradeckém kraji.

* * *

Ze článku “Voliči hledají suverény! (LN 18.2.2017, Jaroslav Veis)

… Lord Voldermort české politiky, Roman Janoušek, o sobě kdysi řekl, že je politic­ký podnikatel. Nevyslovenou součástí to­hoto sdělení bylo, že ke svému podnikání potřeboval politické prostředníky. V jeho případě to byl kdysi slibný adiktolog Pa­vel Bém. Političtí prostředníci politic­kých podnikatelů však fungují napříč poli­tickým spektrem: nalevo ČEZký Milan Urban (ČSSD), napravo Rittigův Petr Bendl (ODS), s kauzou privatizace OKD si smočil Bohuslav Sobotka, za gripeny bodoval Miroslav Kalousek... V čele pe­lotonu těchto prostředníků je momentálně tragikomický ministr průmyslu a obcho­du Jan Mládek, který předstírá, že hájí zá­jmy občanů, a nikoli mobilních operáto­rů, jen velmi vlažně. Pokud politici nepřestanou fungovat jako prostředníci, některým se sice pove­de zbohatnout, politika však ztratí smysl. Pak bude lepší neutrácet za volby, vrátit se ke kořenům, a jako za časů kněžny Li­buše vypravit poselstvo ke skutečnému suverénovi. …

* * *

Ministr vnitra prohrál soudní spor s devadesátiletým „pétépákem“

CNI: Ministr Mládek si koupil byt od neprůhledné firmy z daňového ráje

Sociální demokrat. Kudy chodil, tudy…

Sobotka + komunisté. Co s nimi? Nevolte ČSSD!

* * *

Po Šlachtovi jde pod Babišova křídla také Komárek

Někdejší detektiv protimafiánské policejní jednotky Jiří Komárek, který během loňských sporů o reorganizaci elitních útvarů veřejně nařkl policejního prezidenta Tomáše Tuhého z brutálního úniku informací, nastoupí podle zjištění Práva na finanční správu spadající pod ministerstvo financí vedené Andrejem Babišem (ANO).

* * *

VÁŽENÝ PANE BABIŠI

0#1 Jana 2017-02-16 00:13

Díky za ten dopis, konečně slyšíme také něco jiného, hlavně kladného od člověka, který má osobní zkušenosti s prací pana Babiše. Také se mi nelíbí, že ho média líčí jako největšího zloděje, přestože s ním nejsou vedena žádná soudní řízení. Myslím, že je hodně lidí, kteří smýšlejí podobně a tak doufám, že nové volby ukáží koaličním partnerům ANO, zač je toho loket a pan Babiš vyhraje na celé čáře. Kdo by chtěl zpátky Kraďousky nebo Klause, kteří jen berou lidem jistoty, zatím co sami si plní kapsy beze studu. Do budoucna bych si přála, aby se ministr financí zaměřil na neziskové organizace, jsem přesvědčena, že tam se spolehlivě najde další veletok peněz, které plynou do kapes nenechavcům. Jen tak dál, pane Babiši a věřte, že na koblihách volby nestojí, to jen novináři mají o čem psát ty jejich pomlouvačné a štvavé články, ze kterých se poctivým lidem dělá zle. Všimla jsem si už dávno, že lidé, kterým jde o blaho všech, většinou mlčí, nevyjadřují se, ale až dojde na "věc", přijdou!!!

* * *

#2 Helmut König 2017-02-16 11:53

Skupinu lidí v senátu, parlamentu či jinde, která se z nedostatku jiné řádné kvalifikace (oni žádnou nemají)označuje za "politiky" (to je řemeslo?) nelze už ani opovržlivě nazvat loutkami. Loutkám tím ubližujeme. Ti lidé jsou pouze druhořadými "hracími" figurkami, jsou to tedy spíše jen maňásci. Pokud Andrej Babiš vydrží, bude dobře. Pokud ne, zavedený hnus bude pokračovat, a bude se bezohledně valit dál na poctivé bezbranné lidi, kteří mají opravdová poctivá řemesla a poctivě k vlastní obživě, a bohužel též na tu nechutnou politickou chásku, pracují. Těm dobrým nutno nadále držet palce! Už by se ale mělo přestat mlčet! Nevím, čím se příště na Václaváku bude cinkat! Jak vidíme, cinkání klíčí bylo slabé!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #2 Jan Šinagl 2017-02-21 16:55
To je o principu, pane Musile. Je snad lepší konstatovat daný stav, nedělat nic, nemá to žádnou cenu, vzdát se a čekat věčně na Godota? Život je o naději. Každý čin zanechá stopu, která se vždy projeví, někdy hned, někdy později. Minulost i budoucnost není ničím jiným než výsledkem kvality přítomnosti. Tu může ovlivňovat každý, každý den. Ten, kdo ví, či mu je dáno, musí konat. Dnes je potřeba osvěty a osobního příkladu životně důležitá pro nás všechny, nechceme-li se stydět sami před sebou a za svůj život.
-1 #1 Oldřich Musil 2017-02-20 17:26
K:Nemáš požehnání lidu pro svoje úsilí.
Jakkoliv s vámi pane Šinágle jinak souhlasím,v tomto názoru ač nerad nemohu.Přeceňuj ete podle mého názoru inteligenci i morální výši tohoto národa.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)