Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

AKTUALIZOVÁNO: Skvělý ROZHOVOR dr. Ivanky Kohoutové s Lubošem Xaverem Veselým  4.2.2017 v 17:00 hod. na Frekvenci 1! – Kdy se omluví odpovědní za šikanování ředitelky a poděkují jí za příkladné chování? Kdy se omluví ombudsmanka Anna Šabatová za své jednání a poděkuje za to, že v tomto případě hájila práva všech dr. Ivanka Kohoutová? - Kdo pošle na kontrolu smysluplnosti práce VOP odpovědné kontrolní instituce, nebo rovnou kriminálku?

Sabatova v satkuPosuďte sami obsah a rozsah činnosti VOP v přiloženém sborníku – např.: Vliv judikatury Soudního dvora EU na antidiskriminační Hidzab NOprávo - Společný evropský azylový systém: zásahy do osobní svobody - Působení ochránce ve vztahu k lidským právům - Pobyt cizinců: vybrané právní problémy - Pobyt cizinců: vybrané právní problémy II -  Návratová směrnice: vyhoštění, zajištění a soudní přezkum - Role veřejného ochránce práv v politickém systému České republiky - Působení ombudsmana v demokratické společnosti.

Občan si připadá, jako kdyby četl nějaký komunistický sborník, kde zůstal český občan? Nestal se u VOP především ochránce práv uprchlíků – a to je jenom výběr?! Je tam mnohem více důkazů, že nežijeme v právním, ale právnickém státě, jak přesně vystihla jedna z jeho obětí - JUDr. Zdeněk Altner. Nemyslím si, že by se našel jeden občan, který by s existencí takovéto skryté, kryptokomunistické „politické agitky“ souhlasil a dal na ní jedinou korunu ze svých daní. VOP se stal největší politickou trafikou produkující nicotu, tedy prázdno. Co produkuje prázdno, nemusím snad rozvádět… 

 

* * * 

V bistru na pražské Palmovce vylepili zákaz vstupu v nikábu

V bistru na pražské Palmovce vylepili na vstupní dveře obrázek s přeškrtnutou ženou v nikábu. Provozovatel bistra Vítězslav Novák to Novinkám příliš vysvětlit nechtěl. Zpočátku mlžil, postupně přešel k verzi, že je to přeškrtnutý smajlík, nakonec přiznal, že by zahaleného člověka neobsloužil. Podle právníka Jiřího Vyvadila je to ovšem jasný příklad diskriminace….

* * *

Známe politického turistu a populistu Jiřího Vyvadila… Už se objevil návrh, aby všichni, co mají hospodu se dali  dohromady. To by Šabatová byla zase jednou „zaměstnána“… Na druhé straně jde skutečně o diskriminaci, když majitel nedovolí stup zahaleným osobám? Jako majitel bych se obával ztráty zákazníků bez hidžábu. Těžko si představit restauraci plnou šátků bez obličeje a přitom si chtít pochutnat na kávě. Co když to bude muž, terorista s bombou? Co když to budou nezletilí a šátek jim umožní překračovat zákon o zákazu podávání alkoholu mladistvým? No zanechme spekulací… Občanům doporučuji obrátit se na VOP, jistě už zřídil hidžábovou „horkou  línku“…

V rámci rovnosti všech občanů před zákonem a zákazu diskriminace, ombudsmanka jistě bude brzy iniciovat nový zákon o zákazu nošení hidžábu do českých restaurací a dalších pokrývek hlavy, včetně obličeje. V budoucnu si dejte pozor, abyste po návratu z maškarního plesu v nějaké restauraci neporušili zákon…  

Svět se zbláznil, místo výchovy a vzdělání člověka tak, aby měl nepsané zákony v sobě, „vychovává“ ho tisíci zákony, předpisy a vyhláškami o správném jednání a chování, které nikdo nezná a nekontroluje. Jediný smysl tohoto nesmyslu je, že dává práci těm, co žádné hodnoty nevytvářejí a kteří braní ve tvorbě hodnot těm, kteří je skutečně vytvářejí. Jak dlouho může tento nesmysl ještě fungovat.

Naši otcové a učitelé znali dobře cenu pohlavku a rákosky v pravý čas na pravém místě – nahradily stovky zákonů, pomohly prosperitě země a ušetřily miliardy. Pane Baťo, prosím vstaňte z mrtvých a ukažte nám znova JAK BUDOVAT STÁT A ČLOVĚKA – tím nejlepším a jediným možným - zdravým rozumem!

 

Jan Šinágl, 2.2.2017

* * *

Milióny na ochranu práv uprchlíků ziskovými „neziskovkami“, bezdomovec má smůlu!

Rozhovor s tři roky, ombudsmankou a úředníky, šikanovanou ředitelkou „ošátkované“ střední zdravotní školy Ivankou Kohoutovou

Rodinný klan Petra Uhla a Anny Šabatové– zakuklená komunistická buňka?!

Věc: Informace o podání oznámení o skutečnostech nasvědčujících spáchání trestného činu Mgr. Annou Šabatovou, Ph.D.

Kdy bude odvolaná z funkce Veřejného Ochránce Práv neschopná resp. všehoschopná Anna Šabatová?!

Vítězství dr. Kohoutové a pravdy nad lží a intrikami ombudsmanky Šabatové a spol.

* * *

Neškodí připomenout korespondenci s Českým Helsinským výborem z roku 2012 - Z korespondence s ČHV –   kde byla v letech 2008 – 2013 předsedkyní Anna Šabatová. Dne 4.7.2014 jsem zaslal nové ředitelce Lucii Rybové dva dokumenty o porušování lidských práv ve věznicích ČR – odpověď AI ČR ze dne 25.6.2014 a dopis ministrovi pro lidská práva Jiřímu Dienstbierovi ze dne 3.7.2014. Týkalo se ing. Arch. Marka Říčáře.

* * *

Dne 30.5.2014 17:19, Rybová Lucie napsal(a):

Vážený pane Šinágl,

Děkujeme za Vaši důvěru a uděláme co bude v našich silách. Dne 5. Června 2014 bude Rada vlády pro lidská práva projednávat podnět ke změnám ve vězeňství a tak určitě  deník pana Říčáře a Vaše články budu na jednání citovat.

S pozdravem

  

Mgr. Lucie Rybová

ředitelka/director

Český helsinský výbor/Czech Helsinki Committee 

Telefon:  +420 777 220 503  |+420 257 221 142

E-mail :  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.helcom.cz

* * *

Bohužel to byla poslední reakce. Při poslední návštěvě ČHV jsem zastihl už jen prázdné kanceláře a ustaranou ředitelku, která už byla jedinou zaměstnankyní ČHV a sháněla peníze na zaplacení bývalým zaměstnancům a dluhů na sociálním pojištění…


#1
 Pavel K. 2012-04-15 15:04

Jestliže se Český helsinský výbor zabývá tak důležitými věcmi,jako kdo smrdí a kdo nesmrdí, není divu, že pak nemá čas na takové nepodstatné věci,jako například zda jsou či nejsou u nás političtí vězni a podobně.
Děkujeme za Vaši záslužnou aktivitu.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)