Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Slaví jen zločin - v kauze Key investements soud lapá jenom myšky

Justicni mafieTak toto, lidé, je příběh z roku 2016!!! Jeho hrdinové jsou: Zločinci, miliardář, dva lobbisté,  několik ministrů,  starostové,  předsedové krajských soudů, soudci z vrchního soudu, pět insolvenčních správců, advokáti, soudní znalci. Kde to jsme? Máme za ministry a nejvyšší soudce práskané zloděje a podvodníky, kteří se kryjí před spravedlností jako mafiáni!Kdy to skončí? Jsme 27 let po předání moci z jedněch zločinců na druhé, a oni tolik let kradou, kradou, máme je na billboardech a volíme je!!! A říkáme, že máme svobodu a demokracii. Pche! A když někdo řekne, že udělá pořádek, to všichni po něm jedou, a dělají na něj zákony, a jdou se radit do zahraničí, jak na něj. A chtějí kandidovat na prezidentskou funkci! To abych vzal pistoli a střílel je, jinak nepřestanou podvádět, podvádět, a krást, a krást! Jak v USA za prohibice.

* * *

Pražský městský soud odsoudil na tři, čtyři, a pět let vězení tři bývalé členy představenstva společnosti KEY INVESTMENS. Tito tři lidé ve známé kauze, která vypukla začátkem roku 2011, podle obžaloby způsobili 45 klientům firmy škodu 874 milionů korun, když spravovali jejich peníze při obchodování s cennými papíry. Tato zkrachovaná brokerská firma pomocí kontaktů ve vysoké politice (ODS a ČSSD) vylákala od různých klientů vysoké částky. Například městské části Praha 6 a Praha10, ale i další česká města již několik let čekají na peníze, které svěřily podvodníkům. Nikdy je samozřejmě neuvidí. Od prvních policejních úkonů do prvního rozsudku uplynulo téměř 6 let. Až soud vyřkne pravomocný verdikt, možná se bude psát rok 2018.

Protikorupční policie případ vyšetřovala víc, než 3 roky a nakonec porodila myš. Navrhla obžalovat doslova tři šedé myšky, které ze zmizelých stamilionů neviděly ani jeden milion. Proto ani nemá cenu odsouzené osoby jmenovat. Vyšetřovatelé kauzy bohužel nešli hlouběji, ani výš. Asi jim na akademii nikdo nevykládal o známém policejním paradoxu: Půjdeš-li hlouběji, dostaneš se výš! Zřejmě k tomu nedošlo i proto, že je neřídil politikům nepohodlný plukovník Robert Šlachta. Finančníky a politiky, kteří systém dlouhá léta provozovali, před soud v této kauze už nikdo nikdy nedostane. Užívají si stamiliony, které z veřejných rozpočtů jednoduše ukradli. Tři odsouzení však po celou dobu vyšetřování mlčeli, nikoho ze svých bossů výpověďmi neohrozili. Tomu kodex zločinu říká omerta.

Kdyby kauzu od začátku vyšetřovala německá, nebo švýcarská policie, tak soud už dávno poslal na mnoho let za mříže minimálně jednoho miliardáře, dva známé lobbisty, několik bývalých ministrů a starostů, předsedy tří krajských soudů, dva soudce z vrchního soudu, pět insolvenčních správců, zhruba tolik advokátů a soudních znalců. A tresty by se nepůlily, protože byly spáchány v rámci organizovaného zločinu.

Kauza Key investments totiž zdaleka není jen o tom, že jistý finančník domluví se starostou jedné pražské radnice (později se stal ministrem) aby 400 milionů korun z veřejných peněz investoval prostřednictvím malé brokerské firmy s utajenými vlastníky v Karibiku a bez ratingu do bezcenných dluhopisů upadajících a spřízněných podniků. Případ je dokonalou ukázkou zkorumpování politiků, praní špinavých peněz, daňových úniků prostřednictvím karuselových obchodů s pohledávkami, finančních podvodů a propracovaného systému investiční mafie. A vše s mocenským krytím z nejvyšších míst.

Než tedy naivní občan Česka začne nad rozsudkem jásat, nechť si uvědomí, že důvod k oslavě má jedině zločin.                                                                               

LN, šéfredaktor István Léko, 10.12.2016

* * *

Tak toto, lidé, je příběh z roku 2016!!!

Jeho hrdinové jsou: Zločinci, miliardář, dva lobbisté,  několik ministrů,  starostové,  předsedové krajských soudů, soudci z vrchního soudu, pět insolvenčních správců, advokáti, soudní znalci. Kde to jsme? Máme za ministry a nejvyšší soudce práskané zloděje a podvodníky, kteří se kryjí před spravedlností jako mafiáni!

Kdy to skončí? Jsme 27 let po předání moci z jedněch zločinců na druhé, a oni tolik let kradou, kradou, máme je na billboardech a volíme je!!! A říkáme, že máme svobodu a demokracii. Pche! A když někdo řekne, že udělá pořádek, to všichni po něm jedou, a dělají na něj zákony, a jdou se radit do zahraničí, jak na něj. A chtějí kandidovat na prezidentskou funkci! To abych vzal pistoli a střílel je, jinak nepřestanou podvádět, podvádět, a krást, a krást! Jak v USA za prohibice.

S.Vrbík, 12.12.2016

* * *

Za vraždu se dává až doživotí, za krádeže miliard v českém právním systému se dává pár let, podmínka či odškodné za způsobenou újmu! Související kauzy „VLAK“ a „BERETTA“ jsou další ukázkou. Není náhodou, že kauzu „VLAK“ dozoruje státní zástupce Boris Havel, prodloužená ruka politických zájmů a vůle. Osvědčil se i v kauze ing. arch. Marka Řičáře, odsouzeného na 7 let nepodmíněně, kdy byl v ochranném programu PČR na ochranu svědků, spolu se svoji ženou a dětmi, včetně změněných jmen, celých 5 let!!! Nepochybně opět odvede svoji „práci“ jak je od něho očekáváno...

Příští volby rozhodnou, zda budeme naší zemi nadále rozkrádat, rozprodávat a ničit a přestaneme být banánovou republikou. „Lid“ nic sám nedokáže, pouze silné osobnosti. Buď si konečně zvolíme schopné a odpovědně, nebo nám všehoschopní gauneři v „bílých rukavičkách“ budou i nadále beztrestně ničit naše životy, rozprodávat naši zemi a její budoucnost. Jsme zemí poslušných otroků, aniž většina tuší. Její bohatství z nemalé části končí, díky neschopné správě země, v zahraničí a v nenasytných kapsách těch, co to umožňují. 

 

Jan Šinágl, 13.12.201

* * *

Rozkrádáme a rozprodáváme naši zemi – masivně vyvážíme levnou pracovní sílu a zisky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)