Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Petice za odstoupení prezidenta Miloše Zemana – ze dne 30.října 2014Pravda vitezi

My nejsme kolonií Číny! Ani rukojmími nezodpovědných zbabělců."- "Ponížit nás nemůžete, když se sami umíte ponižovat. Nemáte však právo činit z nás vazalskou zemi, společnost lokajskou, ustrašenou a nesamostatnou. Nejste majiteli této země, pouze jejími dočasnými správci."

“Věříte Danielu Hermanovi? Já ano. Prosím, žádejte své poslance a senátory, ať 28.10. nejdou na Hrad. Chtějte po nich, ať vyslovíZeman maly krok nedůvěru prezidentu Zemanovi. Ať svolají mimořádnou schůzi obou komor Parlamentu a prohlásí prezidenta nezpůsobilým výkonu své funkce. Chorobně zlý, mstivý, podlý a záludný člověk, který se neštítí vydírat a zastrašovat každého, kdo se mu protiví, by neměl být hlavou našeho státu. Miloš Zeman je očividně těžce nemocný a měl by se léčit. Ne ale ve funkci prezidenta. Dopřejme mu klidu někde v ústraní. Uleví se nám všem. Nejen dispečerům letového provozu.“ Petr Kolář

Zeman PutinObčanská iniciativa Kroměřížská výzva tímto otevřeným dopisem vyzývá předsedy všech poslaneckých klubů obou komor Parlamentu ČR k neprodlenému svolání společné mimořádné schůze Poslanecké sněmovny a Senátu.

Naléhavým důvodem této výzvy je veřejné prohlášení prezidenta republiky, předsedů obou komor Parlamentu a předsedy vlády ze dne 18. 10. 2016. Prohlášení je svévolným zahraničně politickým krokem exekutivy, jenž odporuje definici České republiky jako demokratického právního státu, založeného „na úctě k lidským právům a na zásadách občanské společnosti“,a státu, jenž tvoří součást „rodiny evropských a světových demokracií“ (Preambule Ústavy).

Pokud minulá veřejná prohlášení prezidenta republiky, týkající se ruské agrese na Ukrajinu, či obdivu k čínskému modelu řízení a „stabilizace“ společnosti nevedla k akci vlády ani parlamentu, pak výše zmíněné prohlášení „čtyř představitelů“ je výrazem ryzí svévole a popřením hodnot, na nichž je česká státnost založena. Bylo učiněno signatáři, kteří stojí v čele orgánů státní moci, ale bez pověření těchto orgánů. 

Důrazně upozorňujeme na fakt, že výkon veřejné moci je vymezen a omezen Ústavou, již se členové parlamentu i vlády a prezident zavazují respektovat. Žádný politický program nemůže být v rozporu se základními hodnotovými příkazy Ústavy a nikdo nesmí vykonávat státní moc jinak, než způsobem a v mezích, jež stanoví Ústava.

Žádáme proto od předsedy vlády, předsedů obou komor Parlamentu, jakož i Prezidenta republiky jasné vyjádření k zásadní orientaci naší zahraniční politiky. Chceme objasnit motivy a podrobnosti tzv. strategického partnerství mezi Čínskou lidovou republikou a ČR. Vyzýváme poslance a senátory, aby uvedené ústavní činitele pohnali k odpovědnosti a dali jim jasně najevo, že se mají chovat jako představitelé suverénního demokratického státu, založeného na respektu k lidským právům, a že mají postupovat v souladu s ústavně zakotvenou orientací zahraniční politiky na spolupráci s evropskými a světovými demokraciemi.

Zároveň žádáme poslance a senátory, aby iniciovali důkladné vyšetření veřejně proneseného podezření, že náš příklon k politickým zájmům Činy je údajně motivován snahou opatřit finanční zdroje některým politickým subjektům a ústavním činitelům pro blížící se parlamentní a prezidentské volby.

 

Za iniciativu Kroměřížská výzva

Jiří Šesták

Václav Němec

Jan Kalvoda

V Praze, dne 23. 10. 2016

http://www.kromerizskavyzva.cz/otevreny-dopis-predsedum-vsech-poslaneckych-klubu-obou-komor-parlamentu-cr

* * *

„Do ČT pan Ovčáček odmítl přijít. Hrad přeci diskutovat nebude. V úterý o půl jedenácté podá hradní prohlášení. Proč by diskutoval? To by bylo příliš demokratické.“ – „Co zbylo Zemanovi? Hroší kůže.“ – „Práce experta z Haló Novin pana Ovčáčka: znejistit jistotu.“ – „Mezi bezpáteřní patří většina žraloků, také určitý poddruh homo sapiens, vyskytující se v ojedinělých hejnech v Čechách mimo lesní porosty, obtížně uchopitelný vzhledem k tomu, že i když má dost nepřátel, přežívá.“ – „Vzhledem k našemu 76. letému ohnoutkovství, je výročí vzniku státu 28.října pasquil. Ale oslavování možné je, protože máme alespoň slušné podloží, zato hliněnou nadstavbu.“ – „V oderu poklon třetí totalitě budeme  slavit vznik české „samostatnosti.“ - „Oslavovat státní svátek ústy člověka, který lže a koketuje s totalitními státy, měli by pouze komunisté.“ - „Ten prezident co je teď na Hradě, byl sice zvolen většinou, ale z té většiny většinu zklamal.“   K.Mrzílek

* * *

„Pro politiky je nebezpečné říkat pravdu. Lidi by si pak mohli zvyknout na to, chtít pravdu slyšet.“

George Bernard Shaw

* * *

Co se dělo v komunistických lágrech? Na tohle nezapomínejme

Před 68 lety, dne 25. října 1948 byl přijat zákon o pracovních táborech. Desetitisíce nevinných lidí skončily za ostnatými dráty a v uranových dolech. A příslušníky tohoto zločinného systému vyznamenává prezident Miloš Zeman na tohle také nezapomínejme !!!

 

Jan Šinágl, 25.10.2016

* * *

Divadelníci a herci: Politické elity selhaly, nelze už mlčet

... "Prezident republiky je mužem minulosti a nemá již naší společnosti nic pozitivního nabídnout! K tomu nelze mlčet! Využijeme všech zákonných možností, abychom dali tento náš odpor najevo, otevřeme divadla svobodnému dialogu svobodných lidí," uvedla Asociace profesionálních divadel a Herecká asociace v prohlášení, které dnes zaslaly ČTK.

Divadelníci soudí, že pokud Zeman společně s premiérem Bohuslavem Sobotkou a šéfy obou parlamentních komor Milanem Štěchem a Janem Hamáčkem (všichni ČSSD) po setkání několika lidoveckých politiků s dalajlamou ujistili Čínu o loajalitě Česka a "zbaběle podlehli výhrůžkám diplomatickým", nelze se spoléhat na to, že budou schopni řídit zemi v časech mnohem složitějších. "Selhali jste ve své ústavní povinnosti bránit své občany před nátlakem cizí moci. My nejsme kolonií Číny! Ani rukojmími nezodpovědných zbabělců," uvedli představitelé herců a divadel z Prahy, Brna, Hradce Králové, Pardubic či Liberce.

Vrcholní politici podle nich výměnou údajných obchodních výhod za suverenitu a hrdé sebevědomí země hluboce urazili své spoluobčany. "Ponížit nás nemůžete, když se sami umíte ponižovat. Nemáte však právo činit z nás vazalskou zemi, společnost lokajskou, ustrašenou a nesamostatnou. Nejste majiteli této země, pouze jejími dočasnými správci," uvádí se v dokumentu. ...

* * *

Začátek konce Miloše Zemana

Prezident dokazuje, že nemá dno - Pohled do nekonečné hloubky zmaru ale nemůže dlouhodobě česká společnost ve zdraví přežít - Je tak možné, že na období kolem 28. října 2016 budeme vzpomínat jako na začátek Zemanova konce - Zeman rozjíždí novou normalizaci - Dochází ke znehodnocení státních vyznamenání - Dochází ke znehodnocení oslav státního svátku - Miloš Zeman je bezedný - Začátek Zemanova konce

* * *

Petice za odstoupení prezidenta Miloše Zemana

Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce ze dne 30.října 2014

František Palacký: „Kdykoli jsme vítězili, dálo se to pokaždé více převahou ducha, nežli mocí fyzickou a kdykoli jsme podléhali, že tím vinen vždy býval nedostatek duchovní činnosti, mravní statečnosti a odvahy.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Horský 2016-10-31 13:02
Milej pane Lindo, straně věř. Dej si také někde kafe nebo moroženoje.Nebo Zeman pozve na becherovku.
-4 #1 Zdeněk Linda 2016-10-31 11:00
Pane Šinágle.

Přání je otcem myšlenky, ale ne vždy se vyplní. Já nevěřím ani Danielu Hermanovi ani Petru Kolářovi - tedy ani Vám.

Přeji pěkné posezení v pražské kavárně.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)