Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Merkelova Putin ZemanNe, na náckovství si ne­smíme zvyknout. Ne, symboly Ev­ropy křesťanské a humanistické si nesmíme nechat znechutit. Paní Angelo, vítejte!

Bylo by to krásné, kdyby­chom dokázali živit občan­skou a vlasteneckou identi­tu jenom z věrnosti zákonům a in­stitucím - jenom z „ republikánské­ho legitimismu Toto zvláštní spo­jení razil kdysi Karel VI. Schwar­zenberg. Měl tím na mysli vášni­vou věrnost demokratickému státu jako takovému, již projevovali hr­dinové starého Říma, bojující pro­ti demagogům a jejich pokusům o tyranidu. Krásně o tom starý kní­že psal třeba v textu „Cato čili O svobodě plněním zákonů v předválečném časopise Řád. Žel, lidská přirozenost je křehká a potřebuje symboly, jak o tom he­raldik Schwarzenberg psával zase z jiného úhlu. I státy potřebují sym­boly. Nejen symboly vlajek a zna­ků - ale i symboly lidských tváří: tváří, které symbolizují instituce a hodnoty s nimi spojené.

Evropská unie, tento náš širší stát, má zdařilé symboly vlajky a hymny. Že se vryly, o tom svědčí i to, jak zuřivě proti nim bojují a jak je zesměšňují současní náckově a Putinovi pohůnci. A tváře? Z počátků Evropské unie si pama­tujeme jména Adenauer, Schuman či De Gasperi; s tvářemi už je to horší. Z hvězdné chvíle Evropské unie, kdy se rozpadlo sovětské im­périum a svobodné národy volaly po návratu do Evropy, si každý pa­matuje jména a již i tváře Kohl či Mitterrand, z druhé strany pro­ražených závor jména Havel či Walesa.

Ale co dnes...? Věru, jedním z problémů Evropské unie je nedo­statek výrazných jmen a tváří - tvá­ří, jež mohou sloužit jako pozitivní symboly. Jsou tu jen úředníci a straníci, většinou snad aspoň slušní - ale ne státníci. Vlastně jen jeden symbol zbyl dnes Evropě: Angela Merkelová.

Angela Merkelová: ta, která svým osudem symbolizuje grandi­ózní úspěch ve vnějším i vnitřním sjednocení EU: dáma s polskými kořeny, vyrostlá v NDR, odolavší lákání Stasi, první žena v čele CDU, první evangelička v čele kdysi „klerikární( CDU... Ta, kte­rá mnohaletým úspěšným vedením Německa symbolizuje celou zlatou éru Evropské unie. A ano: ta, kte­rá se pro mnohé stala symbolem hrozícího neúspěchu Německa i Evropy.Ta, která ve vlastním „re­publikánském legitimismu“, ve věrnosti skutečným občanským a křesťanským hodnotám, v nut­nosti čelit nebývalým výzvám a ne­bezpečím, učinila rozhodnutí, jež nebyla prozíravá. Ale kdo má dnes jednoduchá řešení? Náckové a Pu­tinovi pohůnci, ti ano.

Angela Merkelová přijede do Prahy. Náckové a Putinovi pohůn­ci už se prý na ni chystají. Bude­me zase svědky protievropského třeštění. Jistě uvidíme a uslyšíme množství ukázek nechutného hu­moru sexistického, i nejtrapněj­ších klišé o tom, že kdo vede Německo, je Hitler. Angela Merkelo­vá to vše bude muset snést s klid­nou tváří a s trpělivostí vpravdě křesťanskou. Ona už je asi zvyklá. Zvyklá? Ne, na náckovství si ne­smíme zvyknout. Ne, symboly Ev­ropy křesťanské a humanistické si nesmíme nechat znechutit. Paní Angelo, vítejte!

 

LN, POSLEDNÍ SLOVO, Martin C.Putna, 23.8.2016

* * *

Pokyn z KV KSČ: Tak se soudruzi připravili na „sametovou“ revoluci!

Kdo ve skutečnosti hanobí státní symboly

V neděli, dne 21.8. 2016 jsem učinil na Policii ČR podání na osoby Laube, Chovanec, Tuhý

Vyrovnání se s minulostí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.53 (15 Votes)
Share

Komentáře   

+7 #26 Daria 2016-09-07 12:48
Cituji Jan Šinagl:
Dana Laurencikova, alias Dana Perutkova, alias Daria, nedruzka pana Janci ci manzelka? To necht zustane i nadale "vyznamnym" tajemstvim. Na kazdy pad IP používají oba stejné, alespon obcas. Z hlediska vyssiho principu mravniho nemravne komentare v zajmu osvety a podpory etického kodexu ponechavam k verejnemu ponauceni. Zrejme toho oba moc na praci nemaji, kdyz maji potrebu se s moji bezvyznamnosti neustale zabyvat. Prejme jim to. Konec osvety - z me strany.


Pane Sinagl, mne je Vas az lito. Tak pitomy, zcestny blabol jaky jste tady prave napsal, to jste si snad ani vy sam nezaslouzil. Brzke uzdraveni vam preji - mozno-li.
+5 #25 Daria 2016-09-05 18:05
"Nase pani Angela" dostala vcera poradne na pametnou, jak vam jiste neuniklo. A to byl teprve zacatek. Budete si muset zvykat, ze se opet pomalu vraci rozum. Vy tomu rikejte pro me za me "nackovstvi", panove "Sinaglove a Bergmannove".
+6 #24 Daria 2016-09-05 17:42
To jste vy kdo porusuje eticky kodex, pokud zverejnujete cizi data a pisete o komsi spekulace. Kde nemate argument, tam si poslouzite podlosti a jeste tomu rikate "osveta"? Tech par Vasich clanku, na ktere jsem ja kdy reagovala, byly ostatne ty jedine, na ktere vubec nekdo reagoval. Tak z hrusky dolu a radeji se podekujte.
+9 #23 Daria 2016-09-05 17:14
Vazeny pane levicovy aktivisto Sinagle. Co je komu po tom, jestli je moje malickost manzelkou nebo druzkou kohosi, ci jake je moje divci jmeno...? Co to ma s cim spolecneho? Co si to vubec dovolujete? Kde jsou ty prohresky proti jakemusi kodexu? Laskave je vyjmenujte. Ja pisu jenom muj nazor na urcitou vec ci situace. Nikoliv drby o nekom. Vy zverejnujete drby, pomluvy,vyzrazu jete cizi data Vam sverene a jste urazlivy a jesitny a zakerny. Kolik toho ma kdo na praci a odkud pise, tim se s dovolenim nezabyvejte. To take nemluvi zrovna pro Vasi prezamestnanost necim uzitecnym. A tu "Dariu" jste si vymyslel Vy sam.
+4 #22 milan Janca 2016-09-05 11:14
Z hlediska vyssiho principu mravniho take ja schvaluji peprovy postrik na vsudepritomneho (v kazdem hovne varecka) holohlaveho vrtaka z Zebraka.

Milan Janca nema zadnou "druzku". Opet rozsirujete nepravdy.
+4 #21 Daria 2016-09-05 11:05
Jak vidim, pane Sinagle, Vasi ctenari jsou s mymi prispevky spokojeni.Zatim co ty Vase jsou propadaky. Vy jste sice "politicky korektni", ale jinak nejste korektni ani omylem. Ale kdo Vas vubec bere vazne?
+8 #20 Daria 2016-09-05 10:58
Cituji Jan Šinagl:
Pro opakované porušování etického kodexu tohoto webu družkou pana Janči - Daria ( , IP: 188.104.82.92 ), byl i druhý přípěvek odstraněn.


Cim jsem porusila jaky kodex? Jak si muzete dovolit zverejnit moji e-mailovou adresu, pane Sinagl? VY PORUSUJETE ETICKY KODEX a nejen ten. Jakym pravem??? Odpovezte prosim!
-10 #19 Jan Šinagl 2016-09-05 10:47
Dana Laurencikova, alias Dana Perutkova, alias Daria, nedruzka pana Janci ci manzelka? To necht zustane i nadale "vyznamnym" tajemstvim. Na kazdy pad IP používají oba stejné, alespon obcas. Z hlediska vyssiho principu mravniho nemravne komentare v zajmu osvety a podpory etického kodexu ponechavam k verejnemu ponauceni. Zrejme toho oba moc na praci nemaji, kdyz maji potrebu se s moji bezvyznamnosti neustale zabyvat. Prejme jim to. Konec osvety - z me strany.
-10 #18 Jan Šinagl 2016-09-04 08:22
Pro opakované porušování etického kodexu tohoto webu družkou pana Janči - Daria ( , IP: 188.104.82.92 ), byl i druhý přípěvek odstraněn.
-17 #17 Bergmann 2016-09-03 11:26
Vlast, čest, rodina ano to už tady bylo v podobném balení za Adolfa.A jak to dopadlo?
Spolčovat s takovými, kteří se maskují pozitivními návrhy, to můžete i s ďáblem.
Asi vám unikají či neznáte dějinné souvislosti. Tím polemiku končím, mezi slepými je jednooký králem.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)