Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin a ZemanProf. František Koukolík: „Jestliže národ a jeho stát nebude mít pod kontrolou svéPutin a Schroeder úspěšné psychopaty, budou mít úspěšní psychopati pod kontrolou národ a jeho stát. Je otázka, do jaké míry jsme ještě státem a do jaké míry národem?!“

„Putin varuje Finsko před vstupem do NATO. Putin nevaruje, ve skutečnosti vyhrožuje.“ – „Zatímco Brexit rozdělil Evropu, Putin se už 15x sešel s čínským presidentem. Hra na demokracii je vhodná mezi demokraciemi, ale v době kdy dvě totalitní velmoci Čína a Rusko se připravují na válku a čekají na příležitost je to nevhodná hra s ohněm.“ – „Němci se Schrödra zbavili. My mu dali presidentské křeslo.“ – „Sobotka mluví o propastném rozdílu v ekonomice mezi Českem a Německem a z toho vyvozuje přijetí eura tak za deset let. Jaký je rozdíl v ekonomice mezi Slovenskem a Německem, ten není propastný? Vždyť Slováci už dávno euro přijali?“ Karel Mrzílek.

V Číně a Rusku žádná demokracie není, o to snadněji poráží demokracii v zemích, kde je. Brexit je šancí, aby se EU stala efektivní a začala konat. To nepůjde, budou-li v jejím vedení politici, kteří ztratili soudnost a pud sebezáchovy - v tom lepším případě. Politická korektnost posiluje Čínu i Rusko. Je sebezničující, je třeba s ní přestat. Střetne-li se demokracie s nedemokracií, bude demokracie vždy v nevýhodě, bude-li očekávat dodržování demokratických pravidel a zásad od druhé strany, které jsou naprosto cizí. Svět už je ve válce, jen si to nechceme stále přiznat. V té platí jiná pravidla než v míru. Pokud je někdo silnější materiálně i morálně a nevyužije toho v kritické době, hrozí, že bude snadno pouhou silou snadno zlikvidován. EU i členské státy potřebují nyní urychleně schopné manažery, ne nerozhodné a racionálního rozhodnutí neschopné politiky.

Jen členství v EU nám garantuje, že nebudeme opět pouhým ruským satelitem. Jedovatá vodka, obsahující např. metylalkohol, způsobí smrt 40-50.000 Rusů ročně. Praha by takovýmto tempem vyhynula za 25 let. V Rusku vládne úplatkářství oligarchů dvaadvaceti mužů. Po pádu komunismu údajně rozkradli 40% země a téměř přes noc se stali miliardáři. Oligarchové vlastnili většinu firem obchodovaných na ruském akciovém trhu a velmi často tyto podniky bezostyšně drancovali. Stačí se podívat na zaostalý ruský venkov…

Zeman je už pouhým poslušným nástrojem Putina. Připomeňme si oslavu 71. narozenin Zemana v New Yorku, kdy po návštěvě Českého domu šel slavit do ruské restaurace - Upřímná garmoška na Manhattanu.

Můžeme jen spekulovat, proč se tak Zeman chová? Ruské tajné služby toho vždy věděli na vysoce postavené osoby v naší zemi dost z doby totality, aby byly poslušné. Že by se na jejich metodách něco změnilo po roce 1989 může věřit jen velmi naivní člověk. Navíc se jim naše země dříve i dnes nabízela, než efektivně bránila.

Je zajímavé jak se Zeman nebojí hovořit o „zkorumpovaném“ velvyslanci USA Schapirovi. Hovořit o korupci v Rusku a zkorumpovaném okolí Putina si samozřejmě netroufne.

* * *

Prezident Zeman znovu kritizoval amerického velvyslance

Boj velvyslance USA Andrewa Schapira proti korupci v ČR je podle prezidenta Miloše Zemana pokrytecký. Zeman to zdůvodnil tím, že Schapiro získal diplomatický post jako dík za sponzorství kampaně prezidenta Baracka Obamy, což je prý určitý druh korupce. Zeman to dnes uvedl v rozhovoru pro Parlamentní listy. Reakci velvyslance USA se zatím ČTK nepodařilo získat. "Sponzorství samotné za korupci nepovažujeme, ale za korupci už můžeme považovat to, že je pak sponzor odměněn velvyslaneckým postem. Pak lze vyslovit hypotézu, že i pan Schapiro je zapleten do jistého druhu korupce a jeho boj proti korupci v České republice je poněkud pokrytecký," uvedl Zeman. Řekl také, že Schapiro se jen považuje za bojovníka proti korupci a že zlepšení jejich vzájemných vztahů nelze očekávat. Napjaté vztahy mezi Zemanem a Schapirem se datují zejména od loňského dubna. Americký velvyslanec kritizoval Zemana za to, že jako jediný prezident země EU jel na ruské oslavy konce druhé světové války, zatímco ostatní tuto akci bojkotovali kvůli ruské anexi ukrajinského Krymu. Zeman poté Schapirovi vzkázal, že má dveře na Hrad zavřené. ČRo, 3.7.2016

* * *

FOKUS VM 3.7.2016: Stav duše, Žijeme v době šílené? A jak si v ní zachovat zdravý rozum?

Doporučuji neuropatologa prof. Františka Koukolíka na konec pořadu od cca 107 min. na téma Psychopati mezi námi – cituji:

„Jestliže národ a jeho stát nebude mít pod kontrolou své úspěšné psychopaty, budou mít úspěšní psychopati pod kontrolou národ a jeho stát. Je otázka, do jaké míry jsme ještě státem a do jaké míry národem. S tou naší státností mám velké problémy a jako národ jsme velice ohroženi. Právě pro, že špičky korporátních psychopatů, skupiny, které se chovají bez vřelého srdce a zdravého rozumu, mají něco čemu by se dalo říci mocenská posedlost a neoliberální ekonomický kalkul. To jsou věci, které jsou pro lidské bytosti smrtící. Takže si myslím, že jsme ohrožený národ a že jsme ohrožený druh. Teď budu označen jako Koukolík pesimista. Pesimismus je nedostatek informací. Problém je, že optimismus taky.“  

 

Jan Šinágl, 4.7.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #2 Zdeněk Zajac 2016-07-06 00:40
Ptejme se, kdy vlastně vstoupil nás pan soucasny prezident do KSC? Ve všech dostupných pramenech "Během pražského jara 68"

Jenže ono to také může být tak, že to "Jaro" v jeho podání začalo až po srpnu 68. Nepřímé indicie tomu nasvědčují.
+3 #1 Horský 2016-07-04 18:40
Na Hradě sedí naší vinou zemský škůdce, viz i jeho prohlášení k brexitu nebo znovu o Peroutkovi.Napa dat opětovně amerického velvyslance, zástupce spojenecké demokratické země a zároveň chodit si pro rozumy na ruské zastupitelstvo či přímo do Moskvy a Pekingu je už od tohoto rádoby prezidenta odporné. Jistě stáří a denně požívaný alkohol zatemňuje.Připr avme se, že jej pracující lid znovu zvolí a začněte balit kufry

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)