Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pavel PetrPředseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel: „Výdaje na obranu, přestože se zvýšilyZavoral Reneoproti předchozím letům, výrazně zaostávají za růstem HDP.  Pokud cítíme bezpečnostní hrozbu, mělo by se to odrazit na přístupu k naší obraně a spojencům. Ruskou propagandu vidím jako plíživou nákazu. Je to jako plyn, který není vidět a zabíjí za nějakou dobu."

V rámci programu programu Kremlin Watch si Vás dovolujeme upozornit na následující skutečnost. Takzvaná „Asociace nezávislých médií” uvádí, že v její porotě zasedl ředitel Českého rozhlasu René Zavoral (dále Jaroslav Plesl šéfredaktor MFDnes, František Cinger redaktor Práva, Radomír Pekárek šéfredaktor První zprávy.cz, Vladimír Skalský ředitel Slovenského domu a Stanislav Novotný předseda Asociace nezávislých médií. J.Š.). Pokud by se toto tvrzení prokázalo, šlo by o velmi závažné zjištění. Jde totiž o sdružení, které dává dohromady české dezinformátory a zastánce putinovského režimu. Předsedou „Asociace nezávislých médií" je pan Stanislav Novotný – osoba, která otevřeně obhajuje Putinovo Rusko.


Mezi zakládající členy „Asociace nezávislých médií" patři:

Petr Žantovský, zastupující Parlamentní listy. O jejich užívání manipulativních žurnalistických technik si přečtěte v analýze Masarykovy univerzity

Ondřej Geršl, vydavatel AC24.cz a Vědomí. O tom, jak do hávu ezoteriky balí proputinovskou propagandu si můžete přečíst v naší analýze.

Jan Korál, vydavatel NWOO.org, nejaktivnějšího českého konspiračního webu


Podle dostupných informací se samotné předávání ceny odehrálo ve čtvrtek večer. Obdržet ji měly některé osoby známé z české dezinformační scény:

Jan Petránek

Tereza Spencerová

Robert Mikoláš

Tomáš Hauptvogel

Ondřej Neff

Jan Schneider 


Pokud se tohoto ředitel Českého rozhlasu opravdu zúčastnil, měl by čelit otázkám Rady Českého rozhlasu, proč spolupracuje se skupinou, která se snaží zničit veřejnoprávní média a rozsévat v českém veřejném prostoru dezinformace, konspirační teorie a kult putinovského Ruska. Považujeme za důležité, aby se čeští novináři zeptali jmenovaných „porotců”, zdali a proč se takovéto akce účastní.

Pro komentáře je k dispozici Jakub Janda na telefonu +420 775 962 643.

 

S pozdravem

think-tank Evropské hodnoty

* * *

Proč Rusko upadá aneb Veselé i neveselé zážitky z diskuzního fóra s Rusy

Akce Šlachta a právní stát na kolenou

 

Jan Šinágl, 17.6.2016

* * *

Generál Pavel: Rusko a Čína by si svět s dalšími rozdělily na sféry vlivu

Představitelé Ruska a Číny by si v novém bezpečnostním systému rádi rozdělili s dalšími mocnostmi sféry vlivu. Brání se proto tomu, aby se k nim šířily hodnoty, které prosazují Evropská unie a NATO. Na debatě pořádané Iniciativou pro evropské hodnoty v Praze to řekl předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel. S Ruskem je podle něj třeba jednat z pozice síly a být zároveň připraveni na dialog. Představa čínské i ruské strany o novém bezpečnostním systému je podle generála Pavla taková, že si "velcí kluci rozdělí teritorium, udělají si čáry na hřišti a vytvoří si jistou rovnováhu mezi sebou, která jim umožní své zóny vlivu kontrolovat a vzájemně si do nich nelézt". "To si myslím, že je představa, která může vyhovovat čtyřem, pěti zemím na světě, a tomu zbytku by to asi vyhovovalo méně," podotkl český generál ve službách NATO. Je podle něj proto celkem přirozené, že se Rusko a Čína budou bránit tomu, aby se k nim šířily evropské hodnoty. Ve vztazích s Ruskem a Čínou se podle Petra Pavla vytvořila situace, ve které se těžko vede dialog. ČRo, 17.6.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.17 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #3 84 2016-06-18 14:07
Jaromír Kohlíček (KSČM): Je nejvyšší čas jasně stanovit meze drzé protičeské propagandy
.../je-nejvyssi-cas-jasne-stan ovit-meze-drze-proticeske-prop agandy
+3 #2 Vendy 2016-06-17 18:57
Zkuste si koupit poslední REFLEX 24.Přetiskli zde gratulace k 25.výročí komunistických Haló noviny.Člověk nestačí žasnout nad gratulanty. Hned na prvém místě -jak jinak - Miloš Zeman, bývalý redaktor Haló novin Ovčáček ale chybí.Vzpomeňme , když byl Miloš Zeman předsedou vlády, jak označil v roce 1998 respektovaný liberální časopis RESPEKT za žurnalistickou žumpu. Nebo jak je chtěl žalovat o náhradu 170 mil.korun.
A tak komunistické nežumpě gratulují Michal Hašek, Milan Štěch, Dalibor Janda,
Zdeněk Troška /aby pomáhaly lidi sbližovat/, Zdeněk Jičínský /např. za nezkreslené líčení května 1945/, Jan Keller, Jiří Žáček, Jaroslava Obermaierová, Michal David, Monika Absolonová, Jan Kavan-Kato a další -zkrátka lidé, kteří musí být ebo jsou komunistům nějak vděčni či zavázáni. Čeho je moc, toho je už příliš.
+1 #1 Brána 2016-06-17 14:35
Právě na blogu iDNES.cz vystupuje jakási Eva Drunecká.Víc, kromě portrétu se oní nikde nedovíte, ale její "argumenty", proč přijeli sovětské tanky 21.8.1968, jak se na nás, aniž bychom to zpozorovali - pohled na tanky plně stačil - chystali již tenkrát vojáci NATO,špionážní centrály v Německu, emigranti a podobné bláboly můžete číst z Ruska i dnes, musí to být ohromné dlouholeté přípravy, jak nás zachránit, když už nám chtějí vnutit jejich pravdy dlouhých 48 let. Ano, Sovětský svaze bylo nám s tebou blaze !

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)