Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Altner TK Manes 290116Sotva rozhodl Městský soud v Praze dne 31.3.2016 o povinnosti ČSSD zaplatit mi 18CSSD EM Starec 140416 mil.Kč se smluvní pokutou za 16 let, v rámci lživé kampaně ČSSD advokát Blanický mystifikuje veřejnost svými zásluhami o vymožení vlastnického práva ČSSD k Lidovému domu.

Advokát Blanický od r.1993 zastupoval do r.1994 Zemanovu ČSSD ve sporu s Ministerstvem financí o žalobě Kočárníkova ministerstva na určení, že nemovitosti areálu Lidového domu jsou ve vlastnictví státu. Tento spor skončil pravomocným rozsudkem ze dne 26.10.1994 č.j. 13 Co 263/94-238, kterým Městský soud v Praze jako soud odvolací pravomocně potvrdil zamítnutí žaloby Ministerstva financí rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 1, pro nepředložení důkazu soudu Ministerstvem financí, že vlastnictví k nemovitostem areálu Lidového domu přešlo na stát.

Odůvodnění rozsudku ze dne 26.10.1994 Městský soud v Praze uzavírá, že se zabývá pouze žalobním návrhem /petitem/, tedy jen tím, co Ministerstvo financí učinilo předmětem sporu, tedy zda vlastníkem je stát, když soud výslovně odmítl zabývat se tím, kdo je vlastníkem nemovitostí Lidového domu.

Pravomocným skončením sporu o vlastnické právo státu rozsudkem ze dne 26.10.1994 skončilo i zastupování Zemanovi ČSSD advokátem Blanickým v této věci.

Nálezem ze dne 11.1.2000 č.j. III. ÚS 462/1998 rozhodl Ústavní soud o ústavní stížnosti společnosti Cíl a.s. Praha za vedlejší účasti ČSSD, oba zastoupeni na základě plné moci advokátem Zdeňkem Altnerem, o zápis změny v obchodním rejstříku, proti rozhodnutí obecných soudů všech stupňů, které svými rozhodnutími odmítly uznat, že ČSSD prostřednictvím akcií společnosti Cíl a.s. Praha je vlastníkem areálu Lidového domu.

Na str.11 Nález v předposledním odstavci odůvodňuje rozhodnutí Ústavního soudu závěrem, že akcie společnosti Cíl a.s. Praha jsou ve vlastnictví Čsl.strany soc. demokratické v zahraničí, a teprve navázáním kontinuity sloučením Čsl.strany soc. demokratické v zahraničí se Zemanovou ČSSD v dubnu 1995 se teprve sloučená ČSSD stala vlastníkem akcií společnosti Cíl a.s. Praha.

Nález ze dne 11.1.2000 č.j. III. ÚS 462/1998 byl nabývacím titulem, na jehož základě zapsal soud vedení ČSSD v čele se Zemanem do obchodního rejstříku jako statutární zástupce společnosti Cíl a.s. Praha, a po zápisu v obchodním rejstříku, následoval zápis vlastnického práva Cíle k nemovitostem Lidového domu do katastru.

Zastupováním Zemanovi ČSSD od r.1993 do října 1994 neměl advokát Blanický s Čsl.stranou soc. demokratickou v zahraničí, nic společného.

Advokátu Blanickému žádná plná moc za Cíl a.s. Praha, ani za sloučenou ČSSD k jednání před Ústavním soudem udělena nebyla.

Advokát Blanický s Nálezem ze dne 11.1.2000 č.j. III. ÚS 462/1998 Ústavního soudu, kterým ČSSD nabyla prostřednictvím akcií Cil a.s. Praha Lidový dům do svého vlastnictví, nikdy neměl a ani nemá nic společného.

Advokát Blanický si plete dojmy s pojmy. To by žádnému právníkovi, natož advokátovi se stát nemělo, že neví, který spor zastupoval.

 

Dne 19.4.2016                                                                                   Zdeněk Altner

* * *

P.S.

Starec a SobotkaJe neuvěřitelná stále trvající pomlouvačná kampaň dr. Altnera, stejně jako mlčení všech médií o skandálním interním e-mailu Martina Starce, včetně bulvárních?! ČSSD, vítězná strana posledních voleb do Sněmovny si bohorovně vysloví jiný právní názor, jakoby byla více než soud, jako tomu bylo za totalitních časů KSČ a nerespektovat jeho pravomocný rozsudek!!! To by mělo být signálem tuto zlotřile chovající se stranu přestat brát vážně a vůbec ji nevolit, pokud nebude mít dostatek mravního potenciálu z řad svých členů. Ti by nyní měli o sobě dát vědět! Zpochybňovat pravomocné rozhodnutí soudu samotnou vedoucí politickou stranou je znakem úpadku mravů, právní kultury a nástupem novodobé diktatury.

Machiavelli: „Kdo ustaví republiku a nechá naživu Brutovy syny, ten nepovládne dlouho.“

 

Jan Šinágl, 19.4.2016

* * *

Pokyn Martina Starce na krajské a okresní vedení ČSSD: „Pokud potřebujete mít přechodně v pokladnách ČSSD větší hotovost, je to možné.“

Informace k tiskové konferenci dne 16.6.2010 v Mánesu

Veřejnoprávní média mlčí: majetek ČSSD a Paroubka na cestě k exekuci!

Jak probíhaly po „sametové revoluci“ lustrace v justici

* * *

„Kde začít a jak se z té komunistické bryndy ven, když od začátku do jakékoliv partaje nalezli staré a divné postkomunistické živly? V Česku se to vždy dělalo tak, aby se i ti dobří nějak v té břečce namočili, tedy pošpinili. Je to princip moci téměř všude, jen Češi na to jdou od lesa - doslova.“

Reakce ze zahraničí

* * *

„Jednou z příčin stavu naší země je sklon většiny k lenosti, pohodě, ke které naše země přímo vybízí, myslet jen ne sebe a své zájmy, kdy ze sebe dostáváme to nejlepší až když už není vyhnutí. Vyspělé národy pracují na sobě neustále. Pro většinu Čechů je „klídek, pohoda a nicnedělání“. Cílem života – pro svobodného, vyspělého občana - je neustálá práce a zdokonalování – sebe sama a svého okolí. Dokud se tento egoistický postoj většiny nezmění, nemohou se ani výrazně změnit poměry v naší zemi. Základem je začít s kvalitní výchovou a vzděláním u dětí a mládeže. Smyslem života je především práce. Komunisté nás odnaučili pracovat, myslet na druhé, nést odpovědnost, naučili zato krást, závidět, sobectví, podvádět a považovat to za normální. Lenost a neochota poctivě pracovat produkuje přirozeně lenochy, zbabělce - a slouhy. Využijí každé příležitosti k bezpracnému a co největšímu “obohaceni“. Jsou-li ve vedení země příliš dlouho, projeví se to všude – v morálce, bídě, krajině, architektuře apod. Divíte se proč nemáme hrdiny, či odmítáme radar? Tomu „divení se“ a nedůstojné naříkání všech, když jsme „v rejži“? Proč nám nikdo nepomůže? Proč se nás „chudáčků“ nikdo nezastane? Když jiní lidé a národy potřebují pomoc, upřednostňujeme raději chaty či návštěvy TESCA…?! Je zde ještě mravní a odborná elita, schopná se stávajícím poměrům postavit? Zatím není slyšet, nepřipouštějme myšlenku, že zde není – z principu! Kvalitu našich životů a prostředí kde začínáme žít, určuje kvalita práce našich předků – usilujme o totéž pro ty, co přijdou po nás. Nízce existovat z nakradeného a parazitovat z práce druhých umí každý primitiv a ubožák. Je to jistou cestou do bídy mravní a nakonec i materiální! Skutečný, hodnotný život je o něčem zcela jiném, nemyslíte?“

Jan Šinágl

* * *

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)