Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSC a hakovy krizNedůvěra k nikomu a k ničemu vládne zemi. Všude kolem nás se podvádí, podvody na nás útočí v životě i z médií takřka denně. Stali jsme se nutně jen zemí jednotlivců, žijících vedle sebe. Zasazujeme se instinktivně a preventivně jen o sebe, neriskujeme abychom se nespálili, jsme neschopni spojit se a jít jedním cílem. Je snadné ovládat společnost, manipulovat s ní dle potřeb, kdy její síla je rozmělněná ve snadno ovladatelné a kontrolovatelné síly jednotlivce. Jsme rozděleni společensky, vnitřně i ideově a o to náchylnější k snadné manipulaci a zneužití „pravdou“ většiny. Neprosadí-li se moudrost menšiny i v zájmu většiny, můžeme se velmi brzy se svobodou a demokracií opět rozloučit. O tyto hodnoty se usiluje a bojuje denně. Nikdy nejsou trvale tam, kde je na ně jen čekáno, kdy jsou vybojovány a darovány jinými, bez vlastního úsilí si je udržet. Budeme zase poslušně pochodovat, nebo konečně svobodně půjdeme?!

„My nevěříme v Boha, zato jsme věřící Rusům. Dobře nám tak. Jsme nepoučitelní ohledně Rusů. Doufejme, že tato zkušenost nás vyléčí.“ K.Mrzílek

V nedávném pořadu na ČRo + citoval Ivan Slezák slova ze školení v době totality: „Soudruzi, až budeme na Rýnu, nebudeme potřebovat jazyky, dobudeme území ocelí, ohněm a pohlavím.“ Představitel této zločinné ideologie Vojtěch Filip, předseda KSČM je dnes prvním místopředsedou Dolní komory Parlamentu! Ke zvolení prokazatelného agenta StB („Falmer“) mlčela celá země, včetně médií. To není ostuda Filipa (komunisté stud neznají), ale smutnou výpovědí o zemi, která to připustila a vůbec jí to nevadí!

Kritizujeme Němce, že podlehli fašismu, A my jsme snad nepodlehli komunismu? Je snad komunismus a komunisté něco lepšího než fašismus a fašisté?!

* * *

Data ČSÚ: Průměrné manželství trvá 13 let, rozvádí se půlka párů

Průměrné manželství v Česku trvá zhruba 13 let. Rozpadá se téměř polovina svazků. Nejčastější příčinou je rozdíl povah, názorů a zájmů. Kvůli nim skončily zhruba tři čtvrtiny oficiálních soužití. Celkem 57 rozpadlých párů mělo nedospělé děti. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Tradiční svazek se teď snaží propagovat kampaň Národní týden manželství, která začala a potrvá do neděle. ČRo, 8.2.2016

* * *

I data ČSÚ jsou následkem totality. Rozpad rodin začal zasahováním komunistů do života občanů tím, že za ně stát převzal odpovědnost za jejich životy. Jen rodina s vlastní odpovědností je rodinou, ta je skutečným základem státu. Jen návrat k rodině je cestou k prosperitě.

Vše začíná u výchovy, vzdělání, obnovení tradic a osobním příkladu. Co se cíleně ničilo po generace, lze zase jen za generace poctivé práce obnovit. Základem komunismu je nenávist, závist a popírání toho nejlepšího v člověku!

Jen poctivá práce je základem zdraví, spokojenosti, radosti a prosperity.

 

Jan Šinágl, 10.2.2016

* * *

Zločin v Polné, hilsneriáda nám opět připomíná náš národní charakter a nebezpečné sklony ohrožující především nás samé

* * *

… tu touhu po cizomluvech jeví stejně dítě jako člověk dorostlý, nevzdělanec jako vzdělanec! Drobný náš gymnasista cítí se nesmírně povznesen nad drobného realistu (tj. studenta reálky, tehdejší technicky a přírodovědně zaměřené střední školy) — vždyť on dovede říkat „Cicero“ — „Alkibiades“! Starý náš voják cítí se velice vyvýšen nad celičkou vesnicí — vždyť on dovede občas prohazovat slovíčka německá! Ba i vzdělanec rád užívá slova cizího a zdá se mu pak věru, že jím přece jen řekl alespoň o špetičku více než dotyčným slovem českým. Je to s tou chutí na cizí slova jako s chutí na cizí jídla; za cizím stolem zdá se nám všechno chutnější a lepší. A za cizím stolem se arci také pak nejčastěji — stáváme směšní! Přijdou pak jídla, s kterými nevíme jak zatočit. A přijdou ta slova, s kterými nevíme dobře čeho si počít…

* * *

„Proč takové otázky? Odpovědi všichni známe z vlastní zkušenosti. Mentalita společnosti, která nemá hrdiny ani oběti respektive své hrdiny deklasovala ona sama a dnes si přeje, aby s ní bylo jednáno na stejné úrovni jako se státy mající nesčetné oběti a nádherné hrdiny. Ptát se je zbytečné. Konat je potřebné.“


K. Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.20 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)