Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pecina Tomas revoltaProvokatéři aneb Jak to asi bylo na Klinice - Nevinen! – Zadeh - Pandury

Bezpečnostní informační služba zveřejnila na svém serveru Antifa.cz článek, ve kterém identifikovala několik maskovaných osob jako slávistické ultras. No, ještě že tak… SK Slavia blahopřejeme, pokud hoši fandí pod jednotným velením i při zápasech, musí být radost pro ně hrát! … Když příslušný orgán pojal před rokem úmysl komunistického výtečníka stíhat, hleděli jsme na záměr se značnou dávkou pesimismu. Skutečnost byla arci ještě o stupeň absurdnější. Stíhání se nekoná, skutek je prý promlčen, a expotentát mediím sdělil, že on za nic nemůže, ježto od začátku svého působení v úřadě naopak činil vše pro to, aby byl elektrický ohradník na lidi vypojen. … Zadeh byl propuštěn a dnešek je, myslím, milé děti, tím posledním dnem, kdy jsme o podnikavém Íránci v souvislosti s územím tohoto státu slyšeli. Ale nezoufejme: pokud to dobře půjde, třeba ho nakonec za něco odsoudí v Jižní Africe (jako Radovana Krejčíře) nebo na Bahamských ostrovech (jako Viktora Koženého)! … Ergo, odsouzením Dalíka stínáme než poslíčka, který svědomitě předal vzkaz.

* * *

Provokatéři aneb Jak to asi bylo na Klinice

Toto roztomilé video ze včerejšího demonstrování je k vidění na Facebooku hned na několika místech, původně zřejmě zde.

U vědomí jeho obsahu věru nelehko věřit, že večerní útok na aktivisty na Hlavním nádraží v Praze a poté na komunitní centrum Klinika na Žižkově, druze jmenovaný provedený kameny a zápalnými lahvemi, byl dílem dvaceti neonacistických násilníků a nikoli našeho chrabrého bezpečnostního sboru…

* * *
Aktualisováno.
Bezpečnostní informační služba zveřejnila na svém serveru Antifa.cz článek, ve kterém identifikovala několik maskovaných osob jako slávistické ultras. No, ještě že tak… SK Slavia blahopřejeme, pokud hoši fandí pod jednotným velením i při zápasech, musí být radost pro ně hrát!

 

* * *

Nevinen!

Mohlo to dopadnout ještě hůř? Nemluvím o případu zbrojíře Hizballáhu Fajáda a jeho výměně za pět českých hrdinů, pravděpodobně k tomu účelu fiktivně unesených v Libanonu; to hůř dopadnout nemohlo, tam bych podobnou otázku ani nepokládal.

Na mysli mám zamýšlené trestní stíhání Lubomíra Štrougala za obehnání republiky elektřinou nabitými dráty.
Když příslušný orgán pojal před rokem úmysl komunistického výtečníka stíhat, hleděli jsme na záměr se značnou dávkou pesimismu. Skutečnost byla arci ještě o stupeň absurdnější. Stíhání se nekoná, skutek je prý promlčen, a expotentát mediím sdělil, že on za nic nemůže, ježto od začátku svého působení v úřadě naopak činil vše pro to, aby byl elektrický ohradník na lidi vypojen.

* * *

Zadeh

Tento příběh není nepoučný. Shahram Abdullah Zadeh je Íránec, nebo, chcete-li, Peršan, který kdysi přišel do České republiky na studia, avšak záhy pochopil, že v této zemi se lze uživit i jinak než prací, resp. ony alternativní způsoby jsou výrazně výnosnější a nikoli zvláště riskantní, zvlášť ví-li osoba tyto provozující, jak a koho vhodně podmáznout.

Zadeh udržoval styky s vysoce postavenými muži a ženami této země, obchodoval a obchodoval a bohatl a bohatl. Vše šlo jako na drátkách až do r. 2014, kdy byl vzat do vazby pro podezření z daňového úniku ve výši bratru 2,5.109 Kč v souvislosti s podvody s pohonnými hmotami, jež Zadeh roky v rámci svého podnikání organisoval.

Nebyl arci všem dnům konec, české orgány činné v trestním řízení totiž nebyly schopny ani za 22 měsíců podvodníka odsoudit, a tak ho propustily z vazby na kauci 150 milionů korun. Což je v poměru k výši souzeného daňového úniku vskutku pakatel, percentuálně ještě nižší než slavný peněžitý trest pro exsenátora Alexandra Nováka v poměru k výši inkasovaného úplatku.

Aby se nezdálo, že jsou české trestní orgány nějací nazdárkové, navrhl státní zástupce Zadehovi novou vazbu na základě íránského mezinárodního zatykače. Zadeh si ovšem před časem opatřil české občanství a mohl se všem vysmát: u českého občana je extradice možná toliko s jeho výslovným souhlasem.

Zadeh byl propuštěn a dnešek je, myslím, milé děti, tím posledním dnem, kdy jsme o podnikavém Íránci v souvislosti s územím tohoto státu slyšeli. Ale nezoufejme: pokud to dobře půjde, třeba ho nakonec za něco odsoudí v Jižní Africe (jako Radovana Krejčíře) nebo na Bahamských ostrovech (jako Viktora Koženého)!

* * *

Pandury

Že byl lobbista Marek Dalík chybně obžalován, náš blog upozorňoval již v červnu 2014. Téhož názoru je senát Městského soudu v Praze složený z předsedkyně Veroniky Čeplové a dvou komparsistů, leč ani zde problémy nekončí, minimálně pokud máme trvat na tom, že vina se prokazuje na základě dokazování, nikoli na základě momentální politické síly strany, jež nad obžalovaným drží ochrannou ruku.

Jde o to, že i kdyby bylo skutkové zjištění, že si Dalík řekl o úplatek, správné – a nevěřit tomu je v dnešní době projevem bezmála korupčnictví ve formě nápomoci – není vyřešena otázka, co by se dělo s penězi z úplatku, byly-li by vyplaceny, dál. Podle verse obžaloby Dalík nemohl výsledek výběrového řízení ovlivnit: čemuž nevěříme ani my, ani soud. Ale pokud ho ovlivnit mohl, je pouhým prostředníkem, jemuž by z úplatku zbyla nevelká provise, a hlavní část půlmiliardové pozornosti by si rozdělili pánové z ODS, přičemž nelze vyloučit, že něco drobných by se dostalo i koaličním partnerům.

Ergo, odsouzením Dalíka stínáme než poslíčka, který svědomitě předal vzkaz.

* * *

J.Š.8.2.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)