Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gauck JoachimPorovnejte sami obsah vánočního poselství německého presidenta Joachima Gaucka a Zeman maly krokčeského prezidenta Miloše Zemana. Názorně ukazuje značný hodnotový rozdíl mezi Východem a Západem. I Papež František připomněl hlavní poselství a stálou výzvu svátku Vánoc jako president Gauck. Při půlnoční mši Papež František vyzval, aby se lidé vrátili k základním životním hodnotám, střídmosti, jednoduchému životu a nepodléhali vlivu konzumu.

Zeman mluvil na Vánoce, ale ne o Vánocích. I pro něho jsou jen prostředkem a možností vyjádřit se k „přízemním“ tématům, které s Vánocemi nemají nic společného a o kterých se mluví neustále. Žádný pohled „vzhůru“, být nad děním z hlediska vyššího principu mravního, snaha o jeho podporu, přijmutí a šíření. Mluvil i o „našem státě“. Věřme, že jako prezident mluvil i za Vietnamce, Ukrajince, Rusy a mnoho dalších jiných národností, kteří v naší zemi žijí a jsou mnohdy už i občany České republiky.

V anketě na ČTK se Zemanův vánoční projev líbil 62% diváků?! Pokud by tomu tak bylo, je to špatná zpráva o duchovním stavu naší společnosti. Osobně objektivnosti tohoto údaje nevěřím. I samotná skladba zpráv mnohdy vzbuzuje nedůvěru – často používané slovo „prý“, jde-li o negativní zprávy o Rusku a „policie zastřelila matku pěti dětí“, jde-li o USA. Jakoby v ČTK někdy pokračoval styl, běžný za totality…

I české diváky by nepochybně na Štědrý den nadchl americký film „Zázrak na Manhattanu“, či skvělé, nové pořady na aktuální témata, propojená s poselstvím Vánoc a emočně strhující, jak předvedly německé veřejnoprávní TV i jiné stanice. Skutečná služba a osvěta veřejnoprávní TV. Zato ČT si stále vystačí povětšině s archivem, ať už na Vánoce, či na Silvestra, opakováním stále stejného. Podporuje tak i udržování hodnotového stavu myslí lidí na neměnné úrovni. Nemyslím si, že jde o řízený proces. ČT se nedokázala zbavit dědictví totality a pokračuje ve stejném stylu v přesvědčení, že to dělá dobře – jako každý, který nic jiného nezná či nechce poznat.

Nesledoval jsem ČT, snad vysílala přímý přenos z Říma i následnou Urbi et Orbi z Vatikánu, jako německá veřejnoprávní TV. I v programu na Štědrý den obou veřejnoprávních TV je vidět značný rozdíl. ČT 1 „triumfovala“ Cimrmanem…?!

U vzpomínkových akcí na listopad 89 a Václava Havla si staří lidé stěžují jak mladí nevědí nic, že prý se zapomíná. Média záměrně zapomínají, ale nacismus připomínají stále dokola. Dokonce i na Boží hod na ČT 24 se v hlavním vysílacím čase hovořilo o zločinech nacistů (!!!). Proč se asi nepřipomínají zločiny komunismu a zapomínají stále více? Nedivme se, že mládež ví pomalu vše o zločinech nacistů a téměř nic o zločinech čs. komunistů, pokud vůbec!

 

Jan Šinágl, 27.12.2015

* * *

25.12.2015: Vánoční poselství spolkového presidenta Joachima Gaucka

Petice za odstoupení prezidenta Miloše Zemana

* * *

„Jen připomínám. Jaká to byla pompézní oslava 100.výročí Ronalda Reagana v Senátu. A Česká televize z 52 filmů, které R.R. natočil, co by jeden z hlavních aktérů protagonistů, nezakoupila a nepustila českým občanům s tímto oslavencem ani jeden! Byly to tehdy jenom slavnostní řeči mezi čtyřmi stěnami, aby se neřeklo, protože třeba v Maďarsku postavili na jedné z hlavních tříd jeho kráčející bronzovou 2,20m vysokou sochu. Podobně v Polsku ještě s Papežem. V obou státech je "potkává" denně tisíce lidí, zatímco u nás část uličky v Dejvicích, kde projde denně pár chodců byla přejmenována jeho jménem. Jako vždy jsme na chvostě.

K.Mrzílek 13.12.2015

P.S.

Do Senátu jsem tehdy nebyl na Reagana „vpuštěn“ ačkoliv místo bylo. Na další akci pořádanou velvyslanectvím Polska, jsem byl opět „persona non grata“. Až když jsem přivolal opodál stojícího zaměstnance polské ambasády, který potvrdil, že jsem byl pozván, byl jsem „vpuštěn“ k všeobecnému údivu ochranky. Dnes už je mi umožněn vstup bez problémů. Při návštěvě výborových schůzí Senátu či komisí, je mi udělováno slovo už bez hlasování a nově i ve Sněmovně. Jen na Radě ČT se hlasuje. Zatím jsem mohl vždy vystoupit. Takže i positivní zprávy v moři negativních. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (9 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #17 Zdeněk 2015-12-31 16:25
Pane Šinágle.

Děkuji, i já Vám přeji vše nejlepší v Novém roce.

Linda
+1 #16 Jan Šinagl 2015-12-30 07:09
Pane Lindo, závidím Vám Vaši jistotu neomylného soudce, kdy předpokládáte, jako bych chyby dělal záměrně. S tím nic nenadělám. Pokud se prokazatelné chyby dopustím, obratem se vždy omluvím a napravím. V tom množství jsou nevyhnutné i díky novým informacím, kdy je nutná korektura. Naštěstí jich není mnoho. Uvítám seznam faktických chyb, na kterých jste mne "nachytal" doložením Vašimi prokazatelnými fakty a odkazy. Ještě raději bych uvítal, kdybyste se věnoval kritice daleko závažnějších článků a informací, pokud Vám jde prioritně o pravdu a ne o mne. Někdo druhému důvěřuje, jiného nepřesvědčí nikdy nic. Je už v české povaze chtít od druhých dokonalost, kdy jedna chyba mezi tisíci bezchybnými je už hlavní "problém", ale sám si chyby nikdy nepřipouštět. Zkuste místo kritiky druhých sám také něco potřebného psát. Budu jen rád, když nás bude více. To zajímá čtenáře. V tomto smyslu Vám přeji nadějeplný Nový rok.
0 #15 Zdeněk 2015-12-29 23:14
Pane Šinágle.

Píšete : Jste vůči mně viditelně podjatý. Vaší snaze mít "pravdu" za každou cenu proto rozumím.

Ani jsem od Vás nic jiného nečekal. Už jsem Vás několikrát nachytal, že nepíšete pravdu a nejste objektivní. Vždy se z toho vykroutíte tak, jako to dělají ženy. Začnete mluvit o něčem jiném, nebo se uchýlíte k nálepkováním. Ne tedy argumenty ale podpásovky. Oboje je nehodné nezávislého a objektivního publicisty. Vaši 13-ti letou práci oceňuji, to ale neznamená, že je zárukou Vaší objektivnosti vždy a ve všech případech.
+2 #14 Petr Venclovský 2015-12-29 13:58
Pana prezidenta mnoho nemusím, ale tentokrát ANO. Především pokud jde o boj proti IS u nich doma ! Pan Gauck má hodně starostí se svou kancleřkou, která je ochotná přivítat v Německu miliony "uprchlíků", ale živit je budou německé rodiny !!!! Jeho rétorika nezapře faráře! Náš lid jim mnoho nevěří !!
-2 #13 Jan Šinagl 2015-12-29 08:43
Nemohu cist vse a patrat po vsem pane Lindo. Casto mi staci prvnich par radek, kdy riziko omylu je mizive a kdy ho rad napravim i diky pozornym ctenarum. Casto jsou jmena znamych osob zneuzita. Pan Banas "působil v zahraničním obchodě a poté od roku 1977 v diplomacii", pozoruhodna "kvalifikace", nedivim se, ze je stale stoupencem zlocinneho Ruska a schopen psat takoveto texty, at uz zamerne ci uprimne. Je Vase pravo hodnotit nazory druhych ci jejich autory, to neznamena, ze tomu tak musi i byt. Mate pravdu, PL zverejnuji vse. Zprvu byly vynikajici, po ziskani obliby, postupne, sofistikovane pusobi jako nastroj ruske propagandy, kdy drive ziskana duveryhodnost zduveryhodnuje neobjektivni zpravodajstvi, ktere pribyva. Ano, me prispevky uz nekolikrat PL odmitly, ci zavolaly, vyptavaly se, bez meho vedomi natacely a pote zverejnily neautorizovane vyroky, ktere byly podkladem clanku o mne, ne clanku ode mne jak bylo avizovano. Drive některé mé kritické články zverejnily, ale v archivu PL uz nejsou. Nekdy projevi zajem i viditelne slusny redaktor, ale tim vzdy skoncil, zrejme novy a jeste nezkuseny. 92% obliby Zemana bylo zverejneno. Vetsina neresi jak se k tomu doslo a co je skutecny ucel. Jste vuci mne viditelne podjaty. Vasi snaze mit "pravdu" za kazdou cenu proto rozumim. Par lidi se mezi ctenari vzdy najde, kteri na me 13-ti lete praci nevidi nic dobreho, jen sama podezreni a konspirace. V dnesni informacne "zblble" spolecnosti je to pochopitelne. Pribyva snah a utoku na moji osobu, ktere nyni resi PCR, coz vnimam jako pozitivni signal kvality me prace a jejiho dopadu. Tesi mne a motivuje k dalsi praci stoupajici pocet lidi, kteri moji praci na i mimo internet ocenuji.
-3 #12 Zdeněk 2015-12-28 21:36
Pokračování.
Jozef Banáš, narozen 27.9.1948. Vystudoval zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické v Bratislavě, působil v zahraničním obchodě a poté od roku 1977 v diplomacii. V letech 1990- 1992 byl zástupcem velvyslankyně ČSFR ve Vídni. Později působil i v politice, v letech 2002- 2006 byl poslancem Národní rady SR, vedl parlamentní delegace při Radě Evropy a Parlamentním shromáždění NATO. Zde byl zvolen místopředsedou. Ve volném čase se celý život věnoval spisovatelské a dramatické činnosti, napsal scénář několika televizních inscenací a několik románů. Knihy Zóna nadšení, Zastavte Dubčeka! a Kód 9 vyšly i v češtině. Píše i novinové komentáře a eseje.
0 #11 Zdeněk 2015-12-28 21:35
Pokračování.
Uvádíte, že u německých veřejnoprávních médií stačí, když styl a forma je důvěryhodná, kultivovaná a objektivní. Zajímavé, jak podle formy a stylu poznáte důvěryhodnost a objektivnost – jste zřejmě informační mág. Bohužel, jednostrannost a cenzuru, stejnou jako v ČT, nepoznáte. To je opravdu divné.

Jak jste si jistě přečetl v úvodu otevřeného dopisu – „Právě Merkelová totiž v roce 2011 napsala Banášovi, aby mu poděkovala za jeho román Zóna nadšení, popisující situaci v NDR“. Není možné, že užitím slova „milá“ jí pan Banáš jen oplácel její tehdejší zdvořilost?
0 #10 Zdeněk 2015-12-28 21:34
Pane Šinágle.

Kdybyste si otevřel některý z příspěvků pana Banáše na mnou uvedené internetové adrese, tak byste měl jeho foto, informace o něm (přikládám dole) i znalost o jeho publikační činnosti. Zřejmě o to nestojíte. Vaše metoda každého zesměšnit, onálepkovat a pošpinit už se stává pravidlem. Místo argumentů útočíte na autora, podobně jako to dělají v ČT. Nejste nezávislý publicista. Kritizujete PL a přitom musíte vědět, že tyto jsou naprosto nezávislé, protože otisknou všechny příspěvky a nedělají žádnou selekci či cenzuru. Toto své krédo i veřejně deklarují. Nebo Vám odmítly zveřejnit nějaký Váš příspěvek?

Zpochybňujete průzkum o podpoře 92% lidi Zemanovy politiky v roce 2015 – prý že ti lidé nejsou na ulicích jaksi vidět. Jak je možné, že nevidíte, že se jedná o podporu cca 10 tis. internetových čtenářů a nikoli o celostátní průzkum veřejného mínění. A jak vidíte do hlav lidí na ulicích? Tedy zase manipulace z Vaší strany.
0 #9 Jan Šinagl 2015-12-28 08:59
Doporucuji, pane Zdenku, vice sledovat ARD, ZDF či bavorskou TV a mene cist proruske PL. Ten clanek obsahou a formou je dost poklesly a odpovida stylu PL. Doplnuje ho pruzkum o podpore 92% lidi Zemanovy politiky v roce 2015, jen ty lidi nejsou na ulicich jaksi videt?! Titulovat kanclerku "mila" je dostatecne vypovidajici o urovni autora i tech, co ho ocenuji. Mimochodem zadny kontakt, zadna jeho fotografie? Zkuste ho najit, zavolat mu a overit zda je autorem, Mozna budete prekvapen. Podobnou zkusenost jsem uz udelal nekolikrat i na Slovensku. U nemeckych medii jsem tuto potrebu nikdy nemel. Styl a forma je duveryhodna, kultivovana a objektivni - u verejnopravnich medii.
+3 #8 Zdeněk 2015-12-27 22:14
Pokračování.

Zdá se, že se Vám ani v Německu příliš nedaří ovlivňovat mínění občanů. Týdeník Der Spiegel nedávno informoval, že velká část Němců se „oddělila od demokratického konsenzu“. Tito lidé nemají koho volit, zavedené politické strany ignorují a média hlavního proudu již v podstatě nesledují. Tam to němečtí, ale i slovenští politici a novináři svým pokrytectvím dopracovali.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)