Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rychetsky PavelÚstavní soud se už brzy usadí. Poté odejdu, Hrad mě ale nelákáZeman a Klaus

Máme-li věřit Pavlu Rychetské­mu - a to bychom měli, protože je to člověk v politice dokonale sběh­lý už od časů disentu až podnes. Předseda Ústavního soudu a člo­věk bez kostlivců ve skříni -, pak v přímé volbě prezidenta rozhodu­jí a zřejmě i rozhodly v první řadě peníze a média, nikoliv občané. To zásadně zpochybňuje vychlou­bání prezidenta, kým a jak byl zvo­len. Dověděli jsme se to z rozhovo­ru, který Rychetský poskytl LN.

Jedním z důvodů, pro které by Pavel Rychetský nemohl kandido­vat, jsou peníze, desítky milionů, které by musel v kampani vynalo­žit. A ty on nemá. Musel by si kampaň nechat hradit někým ji­ným, komu by jen stěží dokázal být „dostatečně nevděčný“. To by šlo těžko.

Zeman miliony evidentně ne­měl a přesto je vynaložil. Komu tedy je Zeman vděčen za své zvo­lení?

Přímá volba prezidenta, která se jeví jako velmi demokratická, je ve skutečnosti silným limitem de­mokracie, který vylučuje dopředu mnoho jiných, potenciálních a způsobilých kandidátů, připomí­ná Pavel Rychetský.

Odhaluje nám smutnou pravdu o volbě prezidenta Zemana, aniž to bylo řečeno nahlas.

„Král má oslí uši!“

Karel Holomek, předseda Společenství Romů na Moravě

DOPISY REDAKCI, Ad LN 14.12.: Právo a justice, LN 16.12.2015

* * *

Souhlas! Dokud budou politiky volit v tak zkorumpované zemi peníze, nemůže být ani prezident zvolen nekorupčně. Zemana zvolily špinavé peníze a bulvární BLESK, kdy byl v den voleb, v nejčtenějším deníku uveřejněn zcela lživý inzerát. Zákon byl flagrantně porušen, volba byly neplatná, Zeman se stal prezidentem. Volba nejvyššího ústavního představitele země nezpochybnitelně ukázala celému světu, jak je v naší zemi vnímáno právo a spravedlnost – bylo ignorováno jako za totality. To, že Zeman výsledek podvodu ve svůj prospěch uznal a přijal jen potvrdilo, jak korupční a nevyspělou zemí stále jsme a jaký skutečný vztah a úctu k demokratickým hodnotám a pravidlům má - žádný.

Nemusím připomínat rozdíl, když byl zvolen starostou Zlína Baťa. Poctivé peníze a poctivý podnikatel je o něčem zcela jiném. Skutečně demokratická volba by byla, kdyby volební kampaň proběhla jen ve veřejnoprávních médiích, kde by hlavní kandidáti politických stran představili v diskuzi s ostatními sebe, další kandidáty strany a jejich podrobné životopisy byli k dispozici na internetu. Ujišťuji vás, že by mnozí dnes zvolení občané zákonodárci neuměli promluvit, anebo tak, že by nedostali ani hlas. Jejich „schopnosti“ nahradila stranická kandidátka, která jejich neschopnost skryla pře očima veřejnosti. Kolik ze současně zvolených poslanců a senátorů jste slyšeli mluvit na veřejných mítincích? Volební kampaň by musela probíhat několik měsíců, ale zato v Parlamentu bychom měli mnohem schopnější zástupce občanů, ne tolik neschopných příživníků a mluvků o ničem, všehoschopné gaunery či dokonce zločince, jak tomu bylo dříve. Ani dnes to nelze zcela vyloučit.

Dokud nedojde ke změně volebního systému, nemůžeme očekávat jinou „práci“. Jen stále stejné „výsledky“, pouze v jiném „balení“. Ti schopní nový volební systém jen uvítají. Neschopní, kterých je většina, budou dělat vše pro záchranu svého příživnického, bezpracného způsobu života, tedy i zachování stávajícího volebního systému. Je de facto jejich hlavním „voličem“, kterého mají plně ve své moci. Je na občanech, zda tomu budou neustále jen přihlížet, zoufat, kritizovat a nadávat. Platit to budou muset na každý pád!

 

Jan Šinágl, 16.12.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Oldřich Musil 2015-12-19 11:36
Cituji Jaromir Lnacik:
Nesmime taky zapominat co na posledni chvili rozhodlo, kdy stale jeste neml Zeman prevahu. Vytahl tedy sudetonemeckou kartu, spolehlivou kartu protoze stale jeste prilis mnoho Slezanu, Moravanu a Cechu at uz z jakychkoliv duvodu podleha veri v syrovy ultranacionalizmus Benesovych dekretu. "Vlastnici" konfiskatu v pohranici jiste hlasovali pro Popelnicka, ti byli taky hlavnimi strujci komunistickeho vitezstvi voleb v roce 1946.

Jenže oni tomu napomohli i samotní Sudetští Němci tím,že před druhým kolem voleb už začali jásat že mají vyhráno,že bude na hradě člověk který jim půjde na ruku.Samozřejmě že toho Zeman okamžitě využil.
-1 #4 Jaromir Lnacik 2015-12-19 07:52
Nesmime taky zapominat co na posledni chvili rozhodlo, kdy stale jeste neml Zeman prevahu. Vytahl tedy sudetonemeckou kartu, spolehlivou kartu protoze stale jeste prilis mnoho Slezanu, Moravanu a Cechu at uz z jakychkoliv duvodu podleha veri v syrovy ultranacionaliz mus Benesovych dekretu. "Vlastnici" konfiskatu v pohranici jiste hlasovali pro Popelnicka, ti byli taky hlavnimi strujci komunistickeho vitezstvi voleb v roce 1946.
+1 #3 Oldřich Musil 2015-12-17 16:14
Cituji K. Mrzílek:
Není to jenom systém, ale také anonymní tajné hlasování poslanců. Dokud tento způsob zde bude presentovat pravdu budou ti lidé pro nás neprůhlední. Připomínejme si vždy, že 75% poslanci byl tajně zvolen prvním místopředsedou parlamentu pan Filip předseda KSČM. Tedy i poslanci z tak zvaných "pravicových" stran. Dokud toto zastírání a nepřiznávání se na veřejnosti co jsem zač je většina poslanců pro veřejnost nespolehlivá.

Nevěřte tomu,že by se změnou hlasovacího systému něco vyřešilo.Většin ě národa je to totiž úplně lhostejné.Tu zajímá pouze osobní prospěch a kdo jí ho zajistí,toho bude volit.Jedno koho.Kromě to by to bylo dvojsečné a zneužitelné právě pro Komunisty.
-1 #2 K. Mrzílek 2015-12-17 12:47
Není to jenom systém, ale také anonymní tajné hlasování poslanců. Dokud tento způsob zde bude presentovat pravdu budou ti lidé pro nás neprůhlední. Připomínejme si vždy, že 75% poslanci byl tajně zvolen prvním místopředsedou parlamentu pan Filip předseda KSČM. Tedy i poslanci z tak zvaných "pravicových" stran. Dokud toto zastírání a nepřiznávání se na veřejnosti co jsem zač je většina poslanců pro veřejnost nespolehlivá.
+3 #1 Oldřich Musil 2015-12-16 20:44
Ke článku pana Šinágla bych ještě dodal,že za volbou Zemana presidentem jsou nejen špinavé peníze,korupce a špatný volební systém,ale také vysoká špinavá politika,v jejímž pozadí je Kreml.Tak vysoká,že jsem skeptický v tom,že se volební systém podaří změnit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)