Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Duhan PetrOtevřený dopis předsedy ROZO ČRo Jiřího Hubičky Radě Českého rozhlasu, k situaci v ČRo po rezignaci generálního ředitele.

Otázky spíše zní: Kdo ředitele Duhana dosadil? Jak to, že to Rada pro rozhlasové vysílání roky vážnou situaci vůbec neřešila (Duhan si měl zavázat některé členy Rady ČRo poskytováním prebend?) Nešlo o cílený rozvrat veřejnoprávního rozhlasu? I kdyby to měl být přirozený lidský mechanismus, že do vedoucích pozic států a velkých korporací se často dostávají lidé i s psychopatickými rysy a kteří metodami manipulace a strachu vytvoří 50. léta, situace je alarmující a vyžaduje urychlené řešení.

Rozhlas by měl přijmout zpět všechny mezitím vyhozené, kvalitní pracovníky, kteří něco umí a na hodinu povyhazovat všechny neumětele a manažeříčky, vytvářející a vyplňující kolonky beze smyslu pro rozhlasovou práci a beroucí za to nemravné platy. Potom by se měl z toho poučit a vytvořit mechanismy, jak podobné šílence, šarlatány a intrikány do budovy nevpustit. Situace se totiž opakuje s železnou pravidelností, jak v ČRO, tak v ČT. Vzpomeňme jen na Bobotelevizi a roli, kterou v tom tehdy sehrál Václav Klaus. Miloš Zeman tomu samozřejmě se svými rozhlasovými ku.....mi nepomůže. Bude se zase volit ředitel ČRo politicky? Potom se toho těžko mnoho změní.

* * *

Odbory píší Radě Českého rozhlasu

… Žádáme, aby nové vedení tyto problémy vzalo za své a konečně objektivně a kvalifikovaně posoudilo, co je třeba změnit, co upravit, co z dosavadní praxe zcela zavrhnout; nezbytné je provést podstatné personální změny. V současné době „bezvládí“ je třeba zabránit tomu, aby nedocházelo k využití vakua pro rychlá řešení osobních sporů a rychlá řešení „ bez vedení“ obecně.

Východiskem se musí stát nezávislý, vnější firmou provedený audit finanční i personální. Stále nevyjasněné okolnosti působení bývalého ekonomického náměstka Koliandra vrhly na celou oblast ekonomiky ČRo závažné stíny.

Jsme přesvědčeni, že skutečnou prioritou se musí stát opravdu zájem veřejnosti, tedy kvalita programu a důsledné plnění povinností, které Český rozhlas má.

Rozhodně můžeme slíbit naprostou podporu takovému vedení, které bude rozhodovat otevřeně, průhledně, které dokáže vytvořit zaměstnancům důstojné podmínky pro jejich práci, povede s nimi zasvěcený dialog, které se vyvaruje zákulisních intrik, nebude operovat se strachem… a bude dodržovat zákoník práce.

Podaří-li se novému vedení nastolit takové okolnosti a takové prostředí, pak není důvod pochybovat o tom, že Český rozhlas bude i nadále skutečně kvalitním médiem hodným srovnání s nejlepšími rozhlasy v Evropě.

 

Za ROZO

Jiří Hubička, předseda

* * *

Veřejnoprávní ČRo páchá, podobně jako ČT, zločin na duši národa!

Podívejte se na toto neuvěřitelné video od 02:07:30 do 02:11:45 s obdivuhodným vystoupením režisérky Hany Kofránkové. Bylo vysíláno živě 24.11.2014. Řekla pravdu naplno a bez okolků. Byla uvedena do síně slávy ČRo a současně jí ČRo oznamuje její nadbytečnost, kdy byla odejita !!! „Co to znamená pro člověka, který spoluvytváří tvář ČRo coby režisér a historii rozhlasové hry jakožto umění, být propuštěn pro nadbytečnost…? A sice proto, že se funkce režiséra ruší...? Dějou se v Rozhlase hodně divný věci už dlouho, ale za posledního ředitele to nabírá definitivní vývrtku k zemi“, napsal mi jeden známý muzikant. Oba moderátoři Jan Pokorný a Lucie Výborná to vůbec nezvládli, byli upjatí, nervózní a trapní. Jejich mimika a grimasy vypovídaly vše. Předávání ocenění náměstek GŘ ČRo René Zaoralem, bylo trapné a velmi nedůstojné. Ocenění předal “jako pytel brambor.“ V normální zemi by obecenstvo na místě vypískalo vedení ČRo a orchestr na protest opustil Obecní dům. Ale co je ještě v naší zemi normální, když ji ovládají nenormální! ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #1 Horský 2015-10-23 12:41
Osobně doufám,že se po demisi ředitele rozhlasu Čro Duhana /nebudou chybět tučné odměny?/nezlepš í zkrácené vysílání Čroplus např. Názorů a argumentů, že bych je zase poslouchal a nikoliv jen vykleštěné vejcucy i dobrých komentátorů doprovovázané pražskou dopravní situací, kterou vysílá kdekdo.
Náhle se vrátila Lídfa Rakušanová, že by ? A také, že si půjde Daniel Veselý , zřejmě měl příliš bolševické dětství do roku 1989 nyní dokonce z Britských listů vyřizovat své kulometné
antiamerické a antiizraelské nenápadně zabalené výpady jinam, proč musí být na státním rozhlase? Je dost jiných a často dobře Rusy financovaných.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)