Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Oldřich Uhlík, zakladatel firmy KAROSA: I dnes, kdy už lecjaké zrůdnosti vypluly na povrch, bere dech to, jak ho komunisti zlikvidovali - A představitele této zločinné ideologie stále trpíme v Parlamentu?! Proboha co jsme to za národ a za lidi?! Nebo už nejsme ani jedno?!

Uhlik OldrichNázory soudružky Semelové a to, že se z nich bude zodpovídat u sou­du, tak nějak v současnémSemelova Marta JS vlajka drama­tu s migranty zapadlo. Několik lidí na ni podalo žalobu za to, co vykládala v pořadu ČT Hyde park. A to je přesně to, co dotyč­ná chce: aby její bláboly někdo vážně rozebíral. Přitom je to ob­vyklá bolševická propaganda a demagogie - okupace byla po­moc, Bilak velká osobnost a doktorka Horáková kriminální živel. Semelová je exhibicionistka, která své bludy hlásá s gus­tem, ale přece jen: co kdyby ně­jaký poslanec v Hyde parku tře­ba tvrdil, že německá okupace roku 1939 byla bratrská pomoc, K. H. Frank velká osobnost čes­kých dějin a Kubiš s Gabčíkem kriminálníci. To by asi tak hlad­ce neprošlo, že? Semelová je tak nehorázná, jak jí to společ­nost dovolí. Asi je už všem jed­no, jak komunisté zatočili s mili­ony pracovitých a slušných lidí, které připravili o zdraví, majet­ky a pošlapali jejich čest?

Příběhů je spousta, třeba ten o karosáři Oldřichu Uhlíkovi - napsal o něm knihu Jiří Králík.

I  dnes, kdy už lecjaké zrůdnosti vypluly na povrch, bere dech to, jak ho komunisti zlikvidovali. Pocházel ze skromných poměrů, měl jen otevřenou hlavu a šikov­né ruce. V roce 1909 začínal u Laurina a Klementa, odkud od­jel do Paříže na zkušenou. Vrátil se domů a brzo vyrobil svou prv­ní karoserii a hned po 1. světové válce si založil firmu Karosa, kte­rá získala světové renomé. Vyrá­běl běžné karoserie i ty na míru a měl slavné zákazníky od Milo­še Havla až po Eliška Junkovou.

Za první republiky postavil továr­ní areál ve Strašnicích a když vy­pukla válka, výrobu omezil. Po roce 1945 se chystal k novému rozvoji, měl slibnou zakázku od firmy Healey, jenže po únoru ho hned znárodnili a jako třídního nepřítele zatkli a internovali ve Svatém Janu pod Skalou. Bylo mu šedesát, a tak se po třech mě­sících mohl vrátit domů, ale ne­směl pracovat v oboru a to se podepsalo na jeho zdraví, v roce 1951 dostal na ulici infarkt.

Ko­munisté mu ukradli podnik, kte­rý vybudoval, a ještě mu byl při­počítán k tíži půlmiliónový dluh, který vznikl tím, že nezaplatil daň za zestátněný majetek. Ukra­dený název firmy Karosa fungo­val v minulém režimu, zatímco Uhlík se musel vystěhovat z Pra­hy do pohraničí. Nájemní smlou­vu na pražský byt mu zrušili na základě paragrafu postihujícího zloděje, výtržníky a opilce. Uh­lík, talentovaný a podnikavý člo­věk, jehož karosérie byly pro ev­ropské automobilky pojmem, zemřel jako zlomený člověk v roce 1964

Jana Machalická, LN, ZATRŽENO, 9.9.2015

* * *

A představitele této zločinné ideologie stále trpíme v Parlamentu?! Proboha co jsme to za národ a za lidi?! Nebo už nejsme ani jedno?!

Jan Šinágl, 10.9.2015

* * *

Podnikatel a zakladatel původního karosářského podniku Karosa v Praze Oldřich Uhlík zemřel před 50 lety v Chřibské na Děčínsku.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.55 (11 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #3 K.Mrzílek 2015-09-14 10:58
U komunistů nejde o to zda někdo pochází z chudých poměrů. Jestliže to však takový člověk někam dotáhl znamená to, že má samostatné myšlení a to je ouha. Takový se nehodí, aby akceptoval pokyny ústředního výboru strany a jásal, či něco horšího, když je třeba. Potřeba je takových prosťáčků, kteří dostanou funkci a přesně bezodkladně postupují podle regulí strany. Dostanou funkci i vyznamenání. Nediskutují. Jsou zajedno co jim strana nadiktuje. Takové si strana vybírá, vyznamenává, takové potřebuje. Proto s elitami pryč, ty jen vadí svým odlišným myšlením dělnické třídě v jejím pochodu vřed i přes hromady mrtvol. Proto nemohou být vzorem Baťové, Uhlíkové, Kolbenové, Daňkové, Ringhoferové a spousty dalších skvělých českých mozků, kteří dávali lidem práci a vytvářeli pro stát nové hodnoty. Kdyby kapitalistická třída měšťanů nezaplatila pracujícím, kteří postavili Vinohrady, Starou Prahu, a další krásné čtvrtě bez paneláků, neměli by se po čtyřicet dva let komunisté čím chlubit.
+3 #2 K.Mrzílek 2015-09-13 23:53
Oni v tom parlamentu jsou proto, že je uznalo volbou dostatek poslanců bývalých komunistů nyní v "pravicových" stranách. Vždyť pan Filip byl zvolen prvním zástupcem předsednictva parlamentu 75ti procenty poslanců! To je více jak mají soc. demokraté s komunisty dohromady. Podobně je to i v hořeních patrech soudů. R.Reagan věděl co říká, když už jako president Svazu filmových umělců v Hoolywoodu prohlásil:"Funk cionáři nemohou být členové komunistické strany, protože člen komunistické strany má závazek k této straně a ten PŘEVYŠUJE jeho ostatní povinnosti byť by to byl třeba člen Rady svazu filmových herců, či výkonný úředník Svazu". Různé skupiny i strany sloužily tehdy jako krycí organizace. Řekl také: "Nemám rád jejich ideologii, ale mnohem více se mě hnusí jejich taktika páté kolony".Hodně si zato od nich vytrpěl, ale nikdy už jako guvernér, později president to nevzdal.
+4 #1 rudé hyeny v národu 2015-09-11 04:47
A takových primitivů, bolševiků, popíračů tyranie je tady půl národa. Tak mají za prezidenta exkomunistu a rusofila národního zrádce... smutná země. Jir,

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)