Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vrbik 2Hned po svém sjezdu zvedla soc. dem. prapor tažení na Babiše. Její ministři se snaží Babis Kalousek venrozebrat státní pokladnu pětimiliardovými, sedmimiliardovými a dalšími x-miliardovými požadavky na zvýšení mezd. Na školství, na zdravotnictví, na vrtulníky, atd. Přece ekonomice se daří, proč bychom nemohli hospodařit jako Řecko? Opozice zase bude obstruovat, aby malíři nemuseli vystavovat faktury na štaflích. Jak dojemné.

Dělají to pro lidi (tedy pro jejich hlasy), a ještě připravují půdu pro odvolání úhlavního nepřítele všech, co už neumějí přestat krást. Tentokrát bude Babiš konečně zničen. Nevyhoví a bude za žábu na prameni, anebo vyhoví, pak ovšem nesplní slib maximálně 70ti miliardového schodku rozpočtu a pan Sobotka s podporou zuřivě nepřátelské opozice bude žádat jeho odvolání. Ale to vše je jen hra s bábovičkami na písku ve srovnání s Dvořákovskou televizí. Investigativní Vollnerova parta má v rejstříku snad stovky kauz a může si vybírat podle okamžité situace. Vytáhli tedy z rukávu jeden opravdu otřesný případ zničení lánu obilí. Šikovnou manipulací s fakty, která běžnému divákovi unikne, sestavili příběh, v němž nasadili Babišovi psí hlavu.

Proč to mohu tvrdit?

Napřed je třeba uvést, že ministr Babiš přenechal na dobu ministrování řízení Agrofertu zástupci. To znamená, že on není ten, kdo nyní odpovídá za dění ve více, než dvou stech závodů firmy. Uvádět jeho jméno a fotku jako viníka celého případu by v normální veřejné televizi bylo na vyhazov pana Vollnera, a ne asi jen jeho. Nejméně ještě generálního ředitele.

Z reportáže vyplynulo, že nějaký závod Agrofertu jakýmsi zřejmě nestandardním způsobem převzal smluvně aktivity majitele firmy, jež hospodařila na mnoha hektarech půdy a podnikala i jinak. Pan majitel, říkejme pan M, si ve smlouvě vymínil určitá práva, mezi nimi soukromé hospodaření na určité výměře zemědělské půdy. A velmi nestandardně a podezřele se snažil, aby nestandardní smlouvu podepsal – sám majitel gigantu Agrofert. Zřejmě měl pan M něco za lubem a nevypadalo to na lásku k umnému podnikateli Babišovi. Kromě nestandardního požadavku na podpis Babiše tu zřejmě došlo i k nestandardnímu zatajení skutečnosti, že nejméně část předané obhospodařované půdy byla pouze v nájmu, a to s právem pronajimatele kdykoliv nájem vypovědět.

Čert ví, bylo-li to či nebylo-li to na žádost samého pana M, ale k té výpovědi došlo, a ta dorazila do závodu Agrofertu. Ten samozřejmě informoval pana M, že už nemá právo nakládat s pozemkem, že už nemá právo jej obdělávat. Pan M oponuje, že má přece od Babiše podepsanou smlouvu, že může na tom konkrétním pozemku hospodařit, a nic jiného jej nezajímá. A pozemek skutečně osel, jako nějaký…. Jeho pobavený smích nad zničeným lánem jeho soukromého obilí v reportáži budí podezření, hraničící s jistotou, že právě toto bylo předmětem reportáže reportérů, jen trochu pobaveně a nesrozumitelně, ale jistě trestuhodně divákovi podané.

Zničení lánu obilí je událost škodní a rovněž trestuhodná. Je ale na vedení Agrofertu – což právě není Andrej Babiš – aby se vyvodily důsledky. Padni, komu padni. I tomu vysmátému panu M.

16. 6. 2015   Vrbík, Zlín

* * *

Pořad Reportéři ČT ze dne 15.6.2015 – působil na mne příliš jednostranně, zaměřený na emoce. Tato forma zpracování reportáže daleko více zapadá do stále sílícího mediálního tlaku na vícepremiéra Babiše. Právem mnoho mocných se cítí být ohroženo působením Hnutí ANO v politice. Proč mlčí Kalousek, který nikdy nevynechá žádnou příležitost kritizovat, útočit, napadat či pomlouvat Babiše? Něco takového nemá zapotřebí a postrádá to smysl. Nemůže mít pod kontrolou vše, natož tak velkou firmu, kterou už neřídí. Nelze proto ani vyloučit útoky "pod pás" z vlastních - řad čistě teoreticky. Nečekejme všude ideální řešení a světce, kteří vše vyřeší za nás. Kdo vyčnívá, je ničen či zničen i kdyby dělal 1000 věcí dobře - na chybu se čeká vždy i kdyby za ni přímo nemohl. Proč by kdokoliv v tak vysokém a odpovědném postavení dělal takovou politickou "sebevraždu"? To, že to ve skutečnosti bylo jinak, nelze vůbec vyloučit. Vyčkejme soudu.

RČT odvádějí většinou dobrou a potřebnou práci, ale v tomto případě si jistý nejsem. Několikrát jsem panu Wollnerovi nabízel společensky velmi závažná témata. Někdy projevil zájem, komunikoval, nakonec se vždy odmlčel. Nedělám si žádné iluze o bezhraniční nezávislosti veřejnoprávní ČT. Na to je příliš vlivná, než aby nebyla pod kontrolou politiků, či jejich prostřednictvím mocných v pozadí, kteří skutečně řídí stát prostřednictvím politiků. Babiše nelze „řídit“. To vadí mnoha stoupencům starých pořádků.

Dokument Moniky Le Fay o prof. Janu Patočkovi byl slabý. Občasné, zcela nevhodné úsměvy autorky budily údiv. Protokoly z výslechu u StB byly ukázány, ale žádná jména vyšetřujících nezazněla?! Je dost pravděpodobné, že tito zločinci stále žijí mezi námi. U takového dokumentu bych očekával, že jejich jména zazní i jejich další osud a pokud žijí, tak bych se je pokusil kontaktoval. Za takový „hodný“ dokument bývalí estébáci rádi poděkují.

Je neštěstí našeho národa, vždy likvidovat ty, co něco v zajmu země skutečně dělají a nechávat v klidu ty, kteří by měli být dávno jinde a na dlouho. Úspěch se v Čechách stále neodpouští.

 

Jan Šinágl, 17.6.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.75 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #6 Jan Herna 2015-07-07 21:47
Pavle oni jsou v.l. a ještě zaslepený.O tom, že pan Babiš nebyl spolupracovníke m StB jsem tadypsal, již, když se tato pomluvsa poprvně objevila,
A jak píše pan Jan Šinágl,nepodeps né názory nesvědčío věrohodnosti autora. Bohuželto je stavspoečnosti naší republiky. Prezident zvolený na základě sprostých pomluv samozřejmě něco signalizuje,.
+6 #5 Pavel 2015-06-24 20:01
ještě dovětek k "moudru", že Babiše nelze řídit. V letech 1980-89 byl členem Komunistické strany Slovenska, nebyl-li řízen, pak jistě z přesvědčení; ale že by ho neřídila ani StB, se mi nezdá...
+5 #4 Pavel 2015-06-24 19:56
pokračování...
... asi vložil Andreji Babišovi do úst jeho další zavilý nepřítel. Na jedné straně to A. Babiš prohlašuje za svou firmu, na druhou stranu je M. Wollner dle článku nejméně zločinec, když ho s ní uvádí do souvislosti? O to větší, že Vaše podněty nepublikoval, že.
Co se týká komentářů pánů A. Babiše a Ing. M. Kalouska, je třeba vidět, kdo s tím začal a kdo si na tom vydobyl hlasy voličů a ministerské křeslo.
Nemohu vědět, proč se zastáváte člověka, který jako první v politice prakticky žije ze střetu zájmů, z praktik, jež jsou daleko za hranicí slušné morálky, nemohu vědět, proč se zastáváte spolupracovníka StB a bezohledného podnikatele, ale až se dozvíte ještě nepříjemnější fakta o Andrej Babišovi, nebudete mne moci obviňovat, že jsem Vám včas neřekl to, co o něm vědí všichni soudní lidé. Vaše periodikum tím ztrácí věrohodnost.
+6 #3 Pavel 2015-06-24 19:46
Že by byl Andrej Babiš vulgo Bureš skutečně taková chudinka, že je třeba se jej tady zastávat?
Není spor o státní rozpočet opakovaným sporem mezi rezorty, které chtějí přidat - a zvlášť ČSSD nikdy zvlášť nešetřila, a ministrem financí, ať je to kdokoliv?
Proč se stránky disidenta Jana Šinágla tak vehementně zastávají evidentního spolupracovníka komunistické StB a druhého nejbohatšího občana ČR? Hic pecunia non olet?
Není to třeba i tak, že je to A. Babiš, kdo použil na poslance ČSSD Ing. L. Šincla "kádrovou prověrku" údajně z médií (kdo chce, ať tomu věří...). Nezdá se zase tak nepravděpodobná úvaha, že by se teď Babiš rád ČSSD zbavil a zaujal po vítězných volbách post premiéra.
Reportáž Marka Wollnera jsem neviděl a snad po tom ani tak netoužím, spíš mne zaujalo, že se P.T. pan Vrbík vůbec nenamáhal zjistit, jak se píše jeho příjmení. Věty: "Řekl jsem, že ji neprodám. Každý ví, že ji vlastním, každý ví, kdo je moje firma, s kým obchoduje"
-4 #2 Jan Šinagl 2015-06-24 18:10
Pokud se někdo stydí či bojí pod svůj názor podepsat, který ho ničím neohrožuje, tak je sám velmi často nevěrohodným a nedůvěryhodným, stejně je tomu s jeho názory. Lidé, kteří málo ví, přebírají informace z veřejných médií, vynášejí velmi rychlé soudy. Jako předem přesvědčení si práci s ověřením informací nedají. Někdy v dobré víře, někdy i ve jménu něčeho jiného. Mají často problém s jinými názory, či se vyžívají v nepodstatném. Pak reagují iracionálně aniž tuší. Odpovědnost si nepřipouští a zbavují se jí mj. i nezveřejněním svého pravého jména. O demokracii rádi mudrují, ale svým chováním a způsoby jsou jí na hony vzdáleny.
+5 #1 Oldřich Musil 2015-06-17 20:20
K:Nedělám si žádné iluze o bezhraniční nezávislosti veřejnoprávní ČT. Na to je příliš vlivná, než aby nebyla pod kontrolou politiků, či jejich prostřednictvím mocných v pozadí, kteří skutečně řídí stát prostřednictvím politiků.

Tak tak.Už dávno jsem pochopil,že de fakto nám v podstatě vládne Česká televize,přesně ji řečeno mafie která ji má v rukou.Ta rozhoduje o tom kdo je dobrý,kdo špatný,kdo se dostane na výsluní popularity a kdo se odstřelí.To je mocná zbraň kterou si určití lidé nikdy nenechají vzít,třeba i za cenu porušení zákona.Jako tomu bylo např.při puči roku 2000.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)