Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSC a NSDAPAntikomunismus to má i v umění mnohem těžší než antifašismus, i když v obou případech jde o stejnou věc: o ty mrtvé a umučené - KSČM zablokovala třetí čtení Asociační dohody mezi EU a Ukrajinou - Jeden příběh z doby okupace krátce po 20.8.1968 - Zaorálek a západní barbarství - Kdo se stane ovcí? - Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení.

V Bruselu vystavila skupina Pode Bal sousoší, na kterém leží z hlavy krvácející figurína. Má to být mladý (východní) Ně­mec Hartmuth Tautz, kterého v srpnu 1986 roztrhali pohranič­ní psi, když se snažil utéct neda­leko Bratislavy do Rakouska. Kolem jsou dosti hnusné figurí­ny s tvářemi Chomského, Žižeka a Marxe.

Levice, která se k nim hlásí a ctí je, je pobouřena. Marx je přece nevinný a Chomsky nebo Žižek trhali uprchlíky?! Nejis­tě že ne, oni jen trvale relativizu­jí stisk zubů těch k trhání vycvi­čených psů. Chomsky léta pře­svědčuje svět, že směr, kterým Tautz (a statisíce dalších) utí­kal, byl stejně špatný, možná horší (protože skrytě), než od­kud ti pomatenci prchali. Žižek chce ten svět rovnou revolucí změnit. A zkusit to pak znovu a lépe, teď už to třeba vyjde. I to násilí se už použije humánněji.

Lidé, kteří jsou pobouřeni, jsou hrozně citliví. Jde jim o spravedlnost. Komunismu je totiž nutné dotýkat se v rukavič­kách, jemně se k němu přibližo­vat a raději ani nedýchat. Tak je to křehká věc. Běda, aby mu ni­kdo neublížil, neukřivdil, proto­že jak by k tomu přišli všichni ti pokrokoví lidé, kteří mu tolik věřili a obětovali. A jak by k tomu přišla ta Amerika, která se bez komunismu obešla a po­řád ne a ne toho litovat? Vždy se musí opatrně rozlišovat, jest­li to vraždění byl přehmat, nebo dějinná nutnost, jestli to mučení bylo zbytečné, nebo vynucená věc na cestě k dobru. Jestli ta ne­svoboda, to ničení všeho pestré­ho a živého, bez čehož komunis­mus komunismem není, nebylo přece jen k něčemu dobré. Mož­ná bylo...

Protože komunismus je věc nutná a vědecká, neboť dialektic­ká. Vítězí, i když prohrál... praví se ve hře Karla Steigerwalda Cena facky, kterou dávají v Uher­ském Hradišti. Ta je tak antikomunistická, že kdyby ji naši z le­vice viděli, tak tou nespravedl­ností omdlí... Ono z té hry vyplý­vá, že to bylo a je svinstvo a hnus. Toť drzost a skandál!

JIŘÍ PEŇÁS, redaktor LN, OKRAJE, 1.6.2015

* * *

KSČM zablokovala třetí čtení Asociační dohody mezi EU a Ukrajinou

v den, kdy u nás byl ukrajinský ministr zahraničí. Byla to dobrá, poctivá práce. Ale nikoli pro soudruhy, nýbrž pro Putina, který komunisty nesnáší. Co tedy může znamenat K ve zkratce KSČM, když na komunistickou nohu to kulhá? Kremelská?

Alexandr Mitrofanof

* * *

Jeden příběh z doby okupace krátce po 20.8.1968

Můj tchán byl lékař a měl známého na pražské prosektuře. Ten mu tenkrát tajně sdělil, že mají na prosektuře asi čtyřicet zastřelených sovětských důstojníků s ranou v týle. Zřejmě odmítali plnit rozkazy. To se samozřejmě v Rusku interpretovalo jako oběti kontrarevoluce.

Z mé korespondence

* * *

Zaorálek a západní barbarství (HN 17.2.2015).

* * *

Kdo se stane ovcí?

Před sestupem do iracionality příliš nebrání vzdělání a už vůbec ne „civilizovanost“. Němci byli vzdělaným a kulturním národem, ale ponížení po prohrané válce, hyperinflace ve 20. letech a hospodářská krize stlačily národní ego takovou silou, že to se zachovalo jako pára v kotli s nefunkčním ventilem: explodovalo, rozepnulo se do obrovských rozměrů a ničilo vše kolem. Přiznejme si – většina z nás si hýčká hodnotu, kterou preferuje, a stejně tak skoro všichni máme nějakého skupinového nepřítele, kterého nesnáší. Je to lidské a přirozené, ovšem je na nás, abychom sami sebe hlídali, zda se naše přesvědčení nezačíná být příliš dogmatické a odtržené od skutečnosti. Je na nás, abychom rozlišovali emoce od myšlenek a to, co víme, od toho, v co věříme. Komu se to nedaří, stává se ovcí.

Milan Zelený

* * *

Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení,

že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. – Bez všelijakých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.“

Karel Havlíček Borovský ve svém časopise „SLOVAN“ 26.7.1850

* * *

Přepis překladu části knihy „POMNÍK U ŘEKY DRAVY“ - o zamlčovaném masakru a likvidaci Kozáků 1.6.1945 v rakouském městě Lienz

Tento běs by se měl objevit v našich sdělovacích prostředcích!

VE STÍNU ŠIBENICE: Tryzna v chrámu sv. Michala v Brně dne 7.května 2015

* * *

J.Š.2.6.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #1 Anežka 2015-06-02 22:48
Nejsem snad "hnidopich", ale vadilo mně, že pan ministr Zaorálek několikrát nedokázal správně pojmenovat K 231.I když podstatu protestu vypíchl,234 to není nic.Asi s tatínkem,MUKLEM nebyl při zakládání K 231?jen se přiživuje.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)