Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tento otřesný dokument odvysílala nedávno britská BBC. Je možno ho shlédnout v jejím archivu, bohužel ne na území ČR. Můžete ho shlédnout na You Tube. V dokumentu vystupuje řada dobových svědků z ČR, Polska a Německa, mj. i paní Meda Mládková. Otřesným způsoben je ukázána poprava K.H.Franka a masakry na německém obyvatelstvu v Praze, Kounicových kolejích, Postoloprtech a dalších místech. Tento dokument je vypovídající a vydává svědectví o nás a naší minulosti mnohem více, než jen přednášky a knihy o naší nedávné minulosti pro menšinu a kterou většina stále nezná, nebo nechce znát. Není třeba ovládat angličtinu – i obrazy vypovídají. Nepřiznání se ke vlastním zločinům je jen jejich pokračováním. Věřme, že ČT zakoupí autorská práva a odvysílá tento dokument v hlavním večerním vysílacím čase.

Jan Šinágl, 30.5.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-2 #3 Jan Šinagl 2015-06-15 15:01
Mstít se na nevinných v době míru je ještě odpornější, než v době války, aniž bych v nejmenším omlouval zločiny nacismu a fašismu. Ti co u nás po válce masově páchali zvěrstva na českých Němcích, zcela jistě žádnými „hrdiny“ v době okupace nebyli, jinak by nebyli schopni tato zvěrstva konat. Často jimi byli osoby, které zakrývali své kolaborantství a udavačství gestapu, aby později dělali kariéru v KSČ. Kdo to nechápe a schvaluje, je stejným sadistou, kdy msta zatemňuje myšlení a elementární lidskou slušnost. Budou opět 18.června Švédské šance médii zamlčeny? Zasluhovaly by si stejnou, ne-li větší pozornost než Lidice. Vojáci Svobodovy armády tam „hrdinně“ povraždily takřka 300 žen, starců, dětí a kojenců - také v rámci „odvety“ za zločiny nacistů. To také schvaluje, pan „Hugo“?! V Lidicích bylo mnoho politiků, bylo položeno 87 věnců. Kolik politiků uctí památku stejně nevinných na Švédských šancích? Kolik věnců bude položeno? Jeden Žid nedávno prohlásil, že atentát na Heydricha byl zločin - smysl měl pouze tehdy, kdyby nastartoval povstání. Takto nastartoval další zabíjení nevinných. I proto měl být Edvard Beneš postaven před Norimberský tribunál a obžalován jako válečný zločinec a hrobař Československa. Je smutné, že stále mnoho lidí, ani po 70. letech, není schopno elementární lidské úvahy a uvědomit si, že zločiny spáchané z velké části českými zločinci na zcela nevinných, zasluhují stejné odsouzení jako zločiny fašismu a nacismu, tím spíše, že byly páchány v době míru, navíc za podpory vedení státu a čs. armády.
+3 #2 Hugo 2015-06-13 16:10
Určitě bude užitečné celý snímek odvysílat.
Proč ne?
Jen, několik poznámek, k zvěrstvům.
Němečtí nadlidé ukázali, co v nich je, opravdu se činili a není divu, že je za jejich mimořádnou krutost a barbarství porobené národy Evropy nenáviděly, tedy alespoň bezprostředně po kapitulaci Německa.
To, co němečtí okupanti předvedli po celé Evropě, opravdu dává ospravedlnění činům na nich po konci války páchaným. Nelze se tomu divit. Vždyť, lze se divit přeživším nacistické genocidy, kteří své katany po zásluze trestali? Lze zazlívat přeživším vězňům koncentračních táborů?
Jen pro názor, v létě 1944 se stal z pražského Hagiboru pracovní tábor pro zpracování slídy, na nucené práce sem byli dováženi židovští 'míšenci' prvního stupně. Internováni zde byli i nežidovští a židovští manželé, muži i ženy, žijící ve smíšeném manželství.
Lze se divit, že krutého velitele tábora vězni zlynčovali a doslova zadupali do země?
Já myslím, že ne.
Hugo
0 #1 Hora 2015-05-30 10:49
Možná, že je příliš optimistické doufat, že se z ČT dovíme něco navíc, ale platí to i pro rozhlas. Je řada německých dokumentů právě z války i po ní, ale v ČT je to vše až z druhé ruky, německé jsou uváděny jen krimi. Angličtina má přednost a pak dlouho nic. Konečně když se na skoro proruském blogu Novinek.cz /Právo/píše, že německá kancléřka je svině, tak se nemůžeme divit. Především v ČT není žádný systém, většinou tápete, v kolik hodin se bude dokumentace vysílat,večer jsou důležitější pořady o vaření , přírodě apod. V rozhlase je to podobné, pořad na Čroplus Názory a argumenty, dříve skoro hodinu byl zkrácen na 30 minut a proložen¨zeleno u vlnou, jistě každého, kdo je třeba na Chebsku zajímá, jak se jezdí v Praze. Ani znalost filmové historie by v ČT neškodila. Vzpomínám třeba na kdysi v kinech uváděný a vynikající italský film Velká válka. Při výročí 100 let od první světové války byl by býval tím nejlepším příspěvkemstejn ě jako dokument o čínském masakru na studentech 1989.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)