Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Důvěryhodný zdroj mi právě oznámil, že ukrajinský premiér Jaceňjuk měl zmizet s celou svojí rodinou?!

Od Peroutky ruce pryč, opilče! - Ruští komunisté obcházeli ambasády zemí, jež nepřijedou na oslavy - Oplátkou komunisty podarovali kopií Paktu Ribbentrop-Molotov o neútočení a o rozdělení oblastí vlivu v Evropě a mapou Polska rozděleného po vpádech německé a posléze sovětské armády. Němečtí diplomaté prý ruským komunistům připomněli, že tento dárek je rovněž součástí společných německo-ruských dějin. 

Zeman opilec… V Peroutkově „Demokratickém manifestu“ se totiž dočteme poměrně hodně na adresu komunismu a fašismu a jejich vzájemného porovnání, abychom rychle pochopili, proč právě Peroutka se stal terčem nevybíravých útoků postbolševika, který ho obviňuje ze sympatií k fašismu či Hitlerovi – a stále ne a ne jaksi ty správné články na podporu svých obvinění dohledat, ač jistý Ovčáček převrátil naruby už nejednu knihovnu, ale i ovčárny a konírny.

Teď se podívejme, co Peroutka o fašismu a komunismu skutečně a prokazatelně napsal, a to bez dlouhého hledání hned v první kapitole svého Demokratického manifestu:

„Fašismus a komunismus si dlouho vyměňovaly a vypůjčovaly zkušenosti jeden od druhého, až bylo dosaženo chladné, vybroušené dokonalosti násilí.

Fašismus a komunismus si mezi sebou vyměňovaly muže se silnými svaly a hrubou povahou.

Hitler přikázal, aby do jeho úderných čet byli přijímáni spíše bývalí komunisté, osvědčení v v pouličních bojích, než demokraté, liberálové, nebo konzervativci.

„Když byl nacismus poražen, do komunistické policie evropských zemí byli přijímáni členové bývalé nacistické policie – a v tajných zprávách byli označováni jako „užitečné osoby“.“

A ještě přidejme zhodnocení samotného Hitlera: „Je více toho, co nás spojuje s komunismem, než toho, co nás od něj odděluje“.

I s odstupem 70-ti let nezbývá, než dát vůdci Třetí říše za pravdu. Věděl, o čem mluví – a poválečná léta v komunistických satelitech přesvědčila naivní Evropany i Američany, jak hluboká pravda to byla.

Chápeme samozřejmě, že toto hluboce pravdivé poznání nutně musí postbolševiky všeho druhu zvednout ze židle. Zvláště v opilecky povznesené náladě.

A když už jsme u Peroutky, ocitujme si, kdo je podle jeho názoru fašistou: „Fašistou není jen ten, kdo se za něj sám prohlašuje, ale každý, kdo ignoruje dlouhodobý vývoj k lidskosti a bez rozpaků používá násilí. Ten, kdo surově zachází s člověkem, je fašista.“

… Až se ve své opilecké povýšenosti a slepotě pustí do dalších z představitelů světlé minulosti národa – Havlíčka, Masaryka, Komenského, nebo Husa – doporučujeme se příliš nevzrušovat, a volat protialkoholní léčebnu, prezident – neprezident. Konečně, i to by pro něj brzy mohlo být záchranou. …

Celý článek: http://www.k213.cz/Od-Peroutky-ruce-pryc-opilce

* * *

Ruští komunisté obcházeli ambasády zemí, jež nepřijedou na oslavy

… List Rzeczpospolita na svém webu uvedl, že komunistická delegace v Moskvě navštívila velvyslanectví 14 zemí, které byly účastníky druhé světové války a odmítly se zúčastnit nadcházející vítězné přehlídky na Rudém náměstí. O které státy jde, ale deník neupřesnil. Zmínil se o Polsku a Německu. U polské ambasády skupinka podle něj moc neuspěla, nikdo jí neotevřel. … Pracovníci německého zastupitelského úřadu byli vstřícnější. S delegací se setkali a převzali poselství, Stalina ovšem přijmout odmítli. Oplátkou komunisty podarovali kopií Paktu Ribbentrop-Molotov o neútočení a o rozdělení oblastí vlivu v Evropě a mapou Polska rozděleného po vpádech německé a posléze sovětské armády. Němečtí diplomaté prý ruským komunistům připomněli, že tento dárek je rovněž součástí společných německo-ruských dějin.

Celý článek:

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusti-komuniste-obchazeli-ambasady-zemi-jez-neprijedou-na-oslavy/1212808

* * *

Ve věci nejmenování třech profesorů s prezidentem souhlasím, pokud je pravdou jejich mravní selhání v minulosti. Skutečného profesora neurčují jen vědomosti, ale i pevný charakter a morální nezpochybnitelnost. Na druhé straně svým rozhodnutím zpochybňuje sám sebe a jím proklamované zásady, když mu nevadí mít jako své spolupracovníky lidi se stejnou či ještě horší minulostí. Co ale jiného můžete očekávat od člověka, který jako premiér posvětil podvod při prodeji Českých radiotelekomunikací, kdy stát přišel o 40 miliard a místa ztratilo 3000 lidí!!! Proč to média nepřipomínají je také další smutnou ukázkou tzv. „hlídacích psů demokracie.“ Malé kousají, na velké si netroufnou (případně útočí na zasluhující úcty), nejvýše štěknou a „stáhnou poslušně ocasy.“ Kontrolní otázka: Bude poslanec Kalousek na minulost třech profesorů útočit stejně razantně, jako na minulost Andreje Babiše?

 

Jan Šinágl, 6.5.2015

 

 



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)