Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Blochin Vasilij… V Sovětském Svazu nebyla instituce kata – člověka, jehož povoláním bylo provádění trestu smrti. Rozkazy - popravy zastřelením obětí sovětské soudní mašinérie, dostávali nejčastěji náhodné osoby - stráže, řidiči nebo vězeňští hlídači. Katem se tak mohl stát první lepší člověk, který byl po ruce a měl u sebe zbraň. Odmítnutí rozkazu prakticky nepřipadalo v úvahu. Velící příslušníky NKVD pramálo zajímaly skrupule delikventa, jež se za chvíli měl stát vrahem. Naopak, pozorovali ho a po zjištění, že se zabíjením nemá problém, většinou obdržel na starost další popravy. Byly však výjimky – osoby, jejichž povoláním se stalo střílení lidi. Nejtemnější postavou tohoto nelidského soudního systému, který byl na míle vzdálený spravedlnosti, se stal Vasilij Blochinnejhorší kat v dějinách.

… Na Beriju udělala výkonnost jeho zločinců velký dojem a rozhodl se je spravedlivě odměnit. Každý z nich obdržel odměnu ve výší měsíčního platu za splnění „zvláštního úkolu“. Blochin si navíc vysloužil Řád rudého praporu

Právě seznam odměněných příslušníků NKVD pomohl ruskému historikovi – badateli katyňského zločinu Nikitovi Petrovovi, identifikovat zločince. Na seznamu je 125 jmen. Jsou na něm nejen přímí pachatelé, kteří mačkali spoušť, ale taktéž pomocný personál – řidiči, sekretářky atd. Nyní Nikita Petrov pracuje na objasnění dalších osudů těchto zločinců.

Je známo, že někteří z nich se za pár let upili k smrti, jiní se zbláznili. O Blochinovi se tradovalo, že spáchal sebevraždu. Není to pravda, Blochin pokračoval dál ve své práci, jakoby se nic nestalo. Hlavní Stalinův kat, nejhroznější masový vrah v dějinách, člověk, který vlastnoručně zabil kolem 50 tisíc lidí, se dočkal povýšení do hodnosti generálmajora. I v této vysoké hodnosti pokračoval dál v popravách. Posledního člověka zastřelil 2. března 1953 – tři dny před Stalinovou smrti. Po ní odešel Blochin do důchodu. 23. listopadu 1954 mu byla odňata generálská hodnost s odůvodněním, že „osoba, zdiskreditována ve službě (…) je nehodná čestné hodnosti generála“. Blochin zemřel na mozkovou mrtvici 3. 2. 1955. Je pohřben v aleji zasloužilých na Donském hřbitově v centru Moskvy. Jeho výstavný náhrobek je ozdoben pravoslavným křížem s nápisem „Věčná paměť“ a Blochinovou podobiznou v generálském stejnokroji…

http://www.valka.cz/clanek_14876.html

* * *

Proč se asi neustále připomínají jen zločiny a zvěrstva nacismu a tak málo hovoří o mnohdy daleko horších zvěrstvech komunistů jak v ČSSR tak v SSSR. Současné dění na Ukrajině je dílem pohrobků Stalina a jeho katů!

 

Jan Šinágl, 16.2.2015

* * *

Korespondence mluvčího prezidenta Miloše Zemana Jiřího Ovčáčka s občanem!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Pavel 2015-02-18 19:16
Proč?
Jsou fakta, která se hodí, např. je výhodné proti někomu, proti němuž nemám argumenty použít nálepku "nacista", "fašista", "banderovec". Tím se zbavím povinnosti cokoliv vysvětlit.
Ale pravda o sovětském vrahovi a stalinských poměrech? Vždyť by se mohl KGB báťuška Putin rozčilit...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)