Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

WitovskáUkrajinu ukrajuje Rusko před očima celého světa, umírají tisíce lidí, moderátorka ČT seŠojdrova chová jako kdyby válka nebyla a stála na straně Ruska!  

Neuvěřitelně hloupé až primitivní moderování Světlany Witovské ve včerejším pořadu Interview ČT24 ukázalo nebetyčný rozdíl v myšlení a ve způsobech demokratické, civilizované komunikace. Sebeovládání europoslankyně Michaely Šojdrové zasluhuje obdiv. V klidu přecházela neustálé vstupování do řeči, urážející otázky bez respektu. Byl to rozhovor vedený nevychovaným dítětem, bez základů slušného vychování a způsobů. Nedivím se, že diskuse k pořadu byla zrušena. Bylo těžké se ovládnout i pro diváky. Je Witovská tak neschopná, snaživá, aby vyhověla „šéfům“ či snad dokonce „úkolovaná“. Její vystoupení by mělo být posledním, má-li vedení ČT skutečný zájem na kvalitních, věcných rozhovorech pro inteligentní a kultivované diváky.

Kritické otázky je třeba klást, ale ne takovýmto primitivně-bulvárním způsobem. S takovou angažovaností pro Rusko by se Witovská uplatnila jistě i v ruské televizi, o to snadněji s ruským jménem. Vrcholem bylo, když europoslankyni podezírala, že hladovku na podporu ukrajinské pilotky dělá kvůli vlastní popularitě! Na důkaz ČT ukázala graf, jak je známý europoslanec-komunista Ransdorf (78%) a Šojdrová (11 %)!!! To si ČT opravdu myslí, že jsou televizní diváci takoví blbci, nebo má za úkol dělat z lidí blbce?! Paní Witovská má daleko větší předpoklady pro práci modelky, ne „moderky“!

Takovýmto nemehlům musela udělat místo ve veřejnoprávní ČT Daniela Drtinová, Pavlína Kvapilová a Martin Veselovský! Schopní moderátoři jsou postupně nahrazování neschopnými, kteří o sobě nepochybují. Počet schopných se zmenšuje. Půjde-li to takto dále, bude ČT na úrovni bulváru, kam už se ostatně viditelně přibližuje.

Ani kdysi populární Hydepark už není co byl (první moderátorka a autorka projektu Pavlína Kvapilová). Hosté neatraktivní, výběr otázek selektivní, hodnocení pořadu diváky po jeho skončení už není raději vůbec ukazováno. Z vlajkové lodi přímého kontaktu s diváky se tak stal pořad, připomínající bárku, hrozící v bouři nespokojené veřejnosti ztroskotáním.

ČT přestává stále více plnit svoji veřejnoprávní, osvětovou roli a spíše se podbízí diváckému (ne)vkusu. Tento rozhovor lze zařadit do pořadů „ideologických nástrojů.“ Připomínám, že sílí tlaky na vedení ČT o změně kursu vůči Rusku. Jedním z nástrojů je i NEZ (Ne základnám), které na posledních dvou zasedáních rady ČT předvedlo způsob argumentace a vystupování jako vystřihnutý ze stranické příručky KSČ, modernizované KSČM. Rada ČT jim dne 4.2,2015 dala prostor, uvítal jsem, že i stejný mně ((od 174:35 min., omlouvám se touto cestou Radě ČT za překročení časového limitu 3 minut). Mohl jsem tak věci uvést na pravou míru. Věřím, že komunisté mají v Radě menšinové zastoupení a vliv. Příští zasedání rady ČT se koná 18.2.2015 od 13:00 hod.

Až budu moci vystoupit v Hydeparku a další celorepublikově známí angažovaní občané a známé osobnosti občanského života, bude to nadějným signálem stoupající důvěryhodnosti a snahy o zvýšení kvality pořadů ČT.

Čtenáři nechť prominou výrazivo. Někdy je nutno nazývat věci pravým jménem, abychom rozlišovali a věděli.

 

Jan Šinágl, 7.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.57 (23 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 zdenek kalhous 2015-02-21 14:59
Zhovadilost všeobecná nastane, byť by komunisté i jen jedné generaci panovati měli.

František Palacký 1858
+2 #4 Pavel 2015-02-11 21:37
Nechal bych stranou rozhovor Witovská - Šojdrová. Děsí mne, jak zapadá do širších souvislostí, konkrétně jak zacházíme s naší historickou pamětí. Tzv. právo separatistickýc h oblastí na samostatnost mi nepříjemně připomíná vznik Slovenského štátu v roce 1939; ne rozdělení Československa k 1. 1. 1993: sice jsem z něj nebyl nadšený, ale proběhlo regulérně a dohodou. Nebo spíš ještě zabrání Sudet, kde byla německá většina - budeme po 76 letech aplikovat tuto "vydařenou" úpravu á la Rusko? Děsí mne kolik lidí považuje tento stav za "normální", kolik i vzdělaných lidí! Musí být Ukrajina rozdělena? Nesmíme držet evropskou linii a musíme lézt kamsi Putinovi/ Vladolfu Putlerovi? Zapomněli jsme na sovtská vojska na našem území po r. 1968? Bylo to jejich přirozené právo, bylo to přínosem? Je normální, že lidé, kteří měli s komunisty problémy teď šíří o USA pomluvy, před nimiž bledne Rudé právo z roku 1956, které je s "vrahy z Wallstreetu" jen trapným odvarem??? Za sebe říkám: NE, NE a NE Rusku!
+2 #3 Catholic Observer 2015-02-08 16:54
Pokud jde o ČT, o té si iluze nečiním. Pokud jde o paní Šojdrovou, pak nelze nevzpomenout bojovníka za náboženskou svobodu, dnes již na pravdě Boží, pana Augustina Navrátila z Lutopecen u Kroměříže, jenž v letech normalizace nasbíral 600000 podpisů věřících a za to byl držen v kroměřížškém blázinci jako chorý (dle vzporu ze staré ruské a posléze sovětské praxe). Paní Šojdrová totiž je jedna z aktérek vyloučení Augustina Navrátila z KDU-ČSL. Nezáleží na tom, že tomu už je hezkých pár let - prostě pamatuji si to. Ač s paní Šojdrovou v té věci TV debaty souhlasím, nemohu nepodotknout, že něco na způsob toho, čeho se dopustila ČT vůči ní, se dopustila JEJÍ KDU-ČSL před lety vůči Augustinu Navrátilovi.
+4 #2 Ludmila Vajďáková 2015-02-07 19:09
Přesně výstižný článek a stejný pocit jako z ČT mám i z ČRo, především z bývalé stanice Praha. Tam také byly odejíti schopní moderátoři a nahrazeni herci a bývalými hlasatelkami z ČT. Ve veřejnoprávním rozlase je bulvár, pořady, kde posluchače nenutí přemýšlet a o to jim jde. Normalizace na pochodu.
+7 #1 Oldřich Musil 2015-02-07 13:58
K:Je Witovská tak neschopná, snaživá, aby vyhověla „šéfům“ či snad dokonce „úkolovaná“.

Podle mého názoru b a c je správně.Proč,to je vysvětleno už ve spodní části tohoto článku.
Od listopadu roku 1989 zaniklo ve veřejnoprávních médiích mnoho diskusních pořadů.Např. v tzv. Radiofóru na stanici Radiožurnál bývaly diskuse na různá politická témata a lidé mohli do pořadu přímo zavolat a na něco se zeptat či vyjádřit na dané téma veřejně svůj názor.Později byl počet telefonátů omezen na šest a nakonec byl tento diskusní pořad zrušen úplně.
Jak je vidět,postupem času už ti kteří tato média řídí ztratili zájem uveřejňovat to co si lidé myslí.Patrně jsou přesvědčeni,že nejlépe vědí co je pro nás nejlepší a nejsprávnější vědět a názory obyčejných lidí by bylo nebezpečné a škodlivé zveřejňovat.A když,tak pouze ty které projdou jejich "moudrou a neomylnou" cenzurou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)