Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KVH Applebaum panel 120115„Za veřejný nesouhlas se sovětskou okupací Československa v roce 1968 jsem byl tři KVH Applebaum verejnost 120115roky vězněn. Dnes mne prezident České republiky žádá, abych přijal anexi Krymu.“ Mustafa Džemilev - Bohatí Rusové v Rusku začínají masově prodávat pozemky a drahé vily „za babku“, např. i za 19.000,-USD!

Anne Applebaumová: Ruska se bojte, exportuje korupci, podporuje pravici, extrémisty, vede informační válku, investuje na Západě, kupuje si politiky a vliv. Cvičilo přepadení Gruzie - zabralo, cvičilo přepadení Krymu - zabralo, proběhly manévry na přepadení Polska, využívá moderní komunikační technologie ne ke své propagaci, ale rozdělení západního světa, kterým je ohrožováno.

Celá ruská identita se zakládá na zvrácené víře, že Ukrajinci nejsou samostatným národem, ale jen regionálním poddruhem Rusů. Ukrajinci za této situace nemají zvlášť na výběr: buď se rozpustit ve východoslovansko-ruském imperiálním superetnosu, nebo se od Ruska co nejrozhodněji vzdálit.

Evropská, modernizovaná Ukrajina se může stát smrtícím úderem pro putinizmus jako specifickou formu autoritářské ideologie a pro ruskou imperiální identitu jako specifický soubor předmoderních hodnot a orientací.

Za hlavu Míši – vojáka afghánské roty praporu Ajdar – vypsali separatisté odměnu ve výši 65 tisíc euro, za zajatého majora rozvědky Ruské federace je Rusko ochotno zaplatit 250 tisíc dolarů. Za plukovníka může ukrajinská strana dostat i půl milionů dolarů (i když Rusové oficiálně na Ukrajině nejsou). Obchoduje se i s těly. Kontraband zboží, na které Rusko uvalilo sankce, proudí přes provizorní hranici. Válka nezná nezaměstnanost.

Ukrajinský žurnál 10/214 - http://ukrzurnal.eu/pdf/uz_2014_10.pdf - věnujte čas a přečtěte do konce!

* * *

Applebaumová: Všude existují pravidla, co se smí a nesmí říkat

Pařížské události vyvolávají debaty o dnešní evropské civilizaci a jejích hodnotách. O svobodě projevu, otázkách cenzury, ale i o politice současného Ruska ...

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/osobnosti-na-ct24/298039-vsude-existuji-pravidla-co-se-smi-a-nesmi-rika-anne-applebaumova/

* * *

Anne Applebaumová: Ruska se bojte

Americká novinářka provdaná za polského politika tvrdí, že horší hrozbou než ruská armáda je pro postkomunistické země ruský vývoz korupce. A že prosperitu poznáte podle toho, jak rodiče plánují dětem budoucnost.

http://archiv.ihned.cz/c1-63372290-anne-applebaumova-ruska-se-bojte

* * *

V Knihovně Václava Havla bylo včera rekordně plno. Hostem byla Anne Applebaum. Hovořila anglicky. Bylo skvělé jak mladí lidé i novináři výborně ovládali angličtinu (škoda, že vedení knihovny nestíhá rychleji zveřejňovat videozáznamy na You tube). Přehled nositelky Pulitzerovy ceny a absolventky prestižních univerzit byl obdivuhodný. Její vystoupení včera na ČT 24 v Událostech a komentářích si nenechte ujít – viz odkaz výše.

Přátelé z Ukrajiny mi píší, že bohatí Rusové v Rusku začínají masově prodávat pozemky a drahé vily „za babku“, např. i za 19.000,-USD, kdy stojí mnohonásobně více. Ke stejnému má docházet i v Sýrii. Pokud se takto chovají bohatí, lhostejno jak k majetku přišli, nevěří už v budoucnost země. Víme z vlastní zkušenosti jak dopadají země, které opouštějí bohatí, odborníci, vzdělaní, tedy schopní. Ani v ČR není tento trend nepřehlédnutelný.

Jen připomínám, že Rusko protestovalo proti vysílání rozhovoru s ukrajinským premiérem Jaceňukem na prvním kanálu německé veřejnoprávní televizi ARD a požadovalo, aby se od něho odpovědní distancovali. Svoboda slova a projevu po ruském způsobu.

 

Jan Šinágl, 13.1.2015

You Tube: Anne Applebaum at Václav Havel Library (12. 1. 2015)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (9 Votes)
Share

Komentáře   

0 #3 Jaroslav Mencl 2015-01-16 20:06
Tak za Stalina byla sice Republikou, ale de fakto její orgány měly omezenou suverenitu.
V roce 1974 jsem projížděl Ukrajinou až do Rostova na Donu a všade na cestě jsme jako rodina s malým děckem (4 roky) byli vítání a stávali se hosty někdy i proti své vůli.A chtěli vědět jak se u nás žije a nemohli pochopit, že mám jen takové malé auto (Trabant combi).Ale vodka a samohonka se vždycky našla.Takže cestu kterou jsme až do Ždanova a zpět protáhli na dva měsíce. Potíž byla jen s těma bumážkama (povolení k cestě).

Po rozpadu SSSR jsem se tam vrátil v r.1995 a už to nebylo ono. Byli uzavření do sebe a záviděli.Plíšek
0 #2 Hora 2015-01-14 16:26
Hlavně, že po válce Stalin prosadil,že Ukrajina a Bělorusko jsou samostatné státy a měly tedy v OSN tři hlasy. Jen USA zapomněly, že by také mohly žádat hlas pro Texas, Kalifornii atd.
+9 #1 Fr.Zákostelský 2015-01-14 07:44
Je hodně smutné,že si to čechačkové dle přispěvků na netu neuvědomují nebo dokonce moskalům aktivně pomáhají.Třebaž e není na Ukrajině vše v pořádku(u nás také né)Ukrajinci bojují svůj boj i za nás.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)