Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PF 2015 ZemanZeman: ČR ztráta suverenity nehrozí, poklonkování mocným ale ano - Při vší úctě k ženám - vPF 2015 KGB KMB Indii jsou např. jistá hospodářská zvířata považována za posvátná - Radši Husa nežli Rusa - Ten kdo v televizi tvrdí, že západ chce destabilizovat Rusko, díky své zapomnětlivosti o genocidě v Čečně, ukradení dvou částí Gruzie, oddělení Krymu k Rusku, podpory východní Ukrajiny ruskými dobrovolníky, vůbec nevysvětluje jak se chovat k Evropanovi, který destabilizaci států kolem své země má jako svůj program.

Ta zapálená fanynka Miloše Zemana na videu je Jelena Vičanová:
https://www.facebook.com/jelena.vicanova

Zeman: ČR ztráta suverenity nehrozí, poklonkování mocným ale ano

České republice podle prezidenta Miloše Zemana přímo nehrozí ztráta suverenity. Někdy je ale česká politika v pokušení papouškovat názory mocnějších nebo jim poklonkovat. Zeman to uvedl při premiéře Prezidentského Pressklubu, který vysílalo rádio Frekvence 1. Jako příklad uvedl postoj k sankcím EU vůči Rusku za jeho anexi ukrajinského Krymu. Prezident poukázal na prohlášení rakouského kancléře Wernera Faymanna, který se před Vánocemi postavil proti přitvrzení protiruských sankcí. "V podstatě prohlásil, že ty sankce jsou nesmysl. My jsme takové ostré prohlášení zatím nevydali, na rozdíl od jiných zemí, jako je Slovensko, Maďarsko a teď tedy i Rakousko," poznamenal Zeman. Uvedl to v souvislosti se svým vánočním poselstvím, v němž mimo jiné řekl, že chce být prezidentem suverénní České republiky, která hájí své národní zájmy a nepodléhá vnějším tlakům. Zemanovi je přitom vytýkán jeho poměrně vstřícný postoj k Rusku a k Číně. ČRo, 4.1.2015

* * *

Radši Husa nežli Rusa

BRBLA.

Ten kdo v televizi tvrdí, že západ chce destabilizovat Rusko, díky své zapomnětlivosti o genocidě v Čečně, ukradení dvou částí Gruzie, oddělení Krymu k Rusku, podpory východní Ukrajiny ruskými dobrovolníky, vůbec nevysvětluje jak se chovat k Evropanovi, který destabilizaci států kolem své země má jako svůj program.

K.Mrzílek, 4.1.2015 

* * *

Ukrajinská ambasáda reagovala na výroky prezidenta Zemana

Podle ukrajinského velvyslanectví v Praze je Stepan Bandera, kontroverzní ukrajinský vůdce z období druhé světové války, pro většinu Ukrajinců symbolem boje za svobodu a nezávislost. Velvyslanectví to ČTK sdělilo v reakci na nedělní vyjádření prezidenta Miloše Zemana k nedávnému kyjevskému pochodu banderovců. Akce byla podle českého prezidenta organizována stejně jako nacistické pochodňové průvody. "A tak jsem si říkal, že s tou Ukrajinou je něco špatně, a něco špatně je i s Evropskou unií, která proti tomu neprotestovala," poznamenal Zeman v nedělním Prezidentském Pressklubu na Frekvenci 1. V rozhovoru pro sobotní deník Právo pak ukrajinského předsedu ukrajinské vlády Arsenije Jaceňuka označil spíše za "premiéra války". Podle něj nechce mírové řešení situace na Ukrajině, které navrhuje Evropská komise. Značnou pozornost Zemanově kritice vývoje na Ukrajině věnuje i pondělní ukrajinský a ruský tisk. Média v obou zemích českého prezidenta obsáhle citují a všímají si zejména označení šéfa ukrajinské vlády Arsenije Jaceňuka za "premiéra války". Příznivý ohlas měly Zemanovy výroky v ruském parlamentu. ČRO, 5.1.2015

* * *

Radičová: Proruské výroky Zeman a Fica k Ukrajině nejsou státnické

Proruské výroky prezidenta Miloše Zemana nebo slovenského premiéra Roberta Fica k ukrajinské krizi nejsou státnické a jsou vědomě určeny té části české a slovenské společnosti, která má sklon ke stesku po komunismu. V rozhovoru pro ČTK to řekla bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová. Spíše než slova jsou ale podle ní důležité činy a v nich jsou státy Evropské unie vůči ruskému postupu na Ukrajině jednotné. ČRo, 5.1.2015

* * *

Zeman by si měl raději přečíst persekuci celé rodiny Štefana Bandery ať už v Osvětimi, kde byl sám Bandera či od KGB. Co prováděla na Ukrajině KGB zůstává stále ukryto v jejích archivech. V těžké době obětovala rodiny Štefana Bandery na oltář vlasti nemálo. Vrchním velitelem ukrajinské armády není premiér, ale president. Je snad ukrajinský Parlament plný fašistů? Vyhráli snad volby fašisté? Celé je zase jen ruská propaganda pro neinformované, nebo co nechtějí nic jiného slyšet.

 

Jan Šinágl, 5.1.2015

P.S.

V dnešních Událostech komentářích na ČT poslanec za Hnutí ANO Ivan Pilný to řekl jasně (od 24:30 min.) – Zeman, Sobotka a Okamura jsou populisté. Připomněl nabytí bytu premiérem Sobotkou za ušetřené poslanecké náhrady! Jen více takových občanů zákonodárců, skutečných zástupců občanů, kteří se nebojí veřejně nazývat věci pravými jmény. J.Š.

* * *

Cílem ruské informační války je i Česko a čeští novináři

Otřesný dokument „Odvrácená strana světa“ vysílán veřejnoprávní ČT jen jednou…?!

* * *

Způsob myšlení rozporuplného člověka

Zeman z Hradu začíná sjednocovat národ. Umí rozčilovat společnost jako komunisté. Bohužel slušnost, pokora, úcta k občanům v jeho slovníku schází. Dvojakost jeho vyjadřování, zatvrzelost, zášť proti těm kdo se mu postaví, vytváření atmosféry, aby k podobným situacím docházelo, ukazuje na nevyrovnaného člověka, kterému nepatří post, na který byl omylem Čechy zvolen. Škoda, že nemáme na jeho místě osobnost podobnou státníkovi, která nyní representuje německý národ.

K.Mrzílek, 9.1.2014

* * *

Putinův dlouhý stín

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #8 Oldřich Musil 2015-01-08 19:46
Cituji Švindlnágl:
Komu poklonkuje Zeman, toť otázka. Komu poklonkuje Šláfenberg a povalečská havloidní kavárenská smetánka, to se ví už 20 let!

A komu poklonkují zmetci jako jsi ty,to se ví mnohem mnohem déle.Vrať se lízat zadní část těla svým chlebodárcům do Ruska ty zmetku!!!Pardon soudruhu.
-3 #7 Švindlnágl 2015-01-07 16:50
Komu poklonkuje Zeman, toť otázka. Komu poklonkuje Šláfenberg a povalečská havloidní kavárenská smetánka, to se ví už 20 let!
+6 #6 Reagan 2015-01-07 11:41
Ředitel české pobočky nevládní organizace Transparency International David Ondráčka považuje nákup pražské vily kancléřem prezidenta Vratislavem Mynářem za naprosto skandální. „Myslím si, že Miloš Zeman je naprostý pragmatik, který potřeboval nějaké užitečné idioty, aby mu pomohli dostat se na Hrad, což evidentně byli lidi kolem SPOZ. A pak je trochu odměnil tím, že dostali nějakou funkci, ale dneska se ukazuje, že lidé jako Mynář se pro něj stávají zátěží,“ uvedl Ondráčka. V rozhovoru pro ParlamentníList y.cz také hodnotil pomalý přístup vlády k boji s korupcí, střet zájmů u Andreje Babiše i
+2 #5 Míla Starec 2015-01-06 16:17
Cituji ANTIKOMUNISTA:
Čas 0.13 na videu - muž v popředí vpravo je Pavel Matějka.

Toť skutečně nesmírně důležitá informace! A co třeba vaše ctěné jméno?
0 #4 ANTIKOMUNISTA 2015-01-06 07:53
Čas 0.13 na videu - muž v popředí vpravo je Pavel Matějka.
0 #3 ANTIKOMUNISTA 2015-01-06 07:48
Ta zapálená fanynka Miloše Zemana na videu je Jelena Vičanová:
www.facebook.com/.../
-3 #2 kk 2015-01-05 15:36
Proboha, kdyz chcete psát, tak se nejdřív naučte nějaký existující jazyk.
+7 #1 Reagan 2015-01-05 14:04
Dovoluji si citovat Stepana Bendu, neboť odhalil podstatu veci. Hruza Zemana a Klause pred majdanem je pochopitelna. Ukrajinci totiz pochopili, na rozdil od nas, ze jim byvale komunisticke elity znovu vladnou. Majdan ma vyrazně protikomunistic ke rysy, proto ho nasi komunisti tak nenavidi a boji se ho.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)