Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gauck a ZemanZemanovo poselství nebylo vánoční, ale osobní, sebestředné, s absencí vize budoucnosti. Gauckovo bylo skutečně vánoční, oslovující každého občana, posílené duchem a poselstvím Vánoc. Zeman, jako prezident členské země EU, se zcela zbaběle vyhnul tématu Rusko-Putin-Ukrajina-Krym, kdy v podstatě jeho chování připomíná vůči Rusku kolaborantské postoje Bilakovi party z roku 1968.

„NATO nepředstavuje hrozbu ani pro Rusko, ani pro žádnou jinou zemi. Jakékoli kroky přijaté aliancí NATO k zajištění bezpečnosti svých členů jsou ze své podstaty jasně obranné, přiměřené a v souladu s mezinárodním právem. Aliance bude dál usilovat o konstruktivní vztah s Ruskem tak, jak činila v posledních dvou desítkách let, což je možné, jen pokud Rusko bude dodržovat mezinárodní právo a principy, včetně uznávání práva jiných zemí na to, aby si svobodně rozhodovaly o své budoucnosti“, upozornila mluvčí NATO Oana Lungescuová na Twitteru. Gauck staví na první místo morální hodnoty, Zeman materiální, které bez podpory morálními hodnotami dříve či později zmizí. Tedy střet dlouhodobých, státnických vizí ke všeobecnému prospěchu, s krátkodobými výhodami za nemorální cenu, typickými pro zdeformovaný způsob myšlení představitelů totalitních režimů. 

Právem postoj Zemana stále více lidí považuje za vlastizradu i vzhledem k jeho funkci vrchního velitele České armády. To, že se za vulgární výrazy ani nedokáže omluvit jen dokresluje jeho malost. Mimochodem výraz „Pussy riot“ není v angličtině nic hanlivého. Volně přeloženo snad jako „Nezbedné kočičky“. Můžeme o jejich metodách pochybovat, či je odsuzovat, ale dokázaly upozornit na vážný problém. Toto právo přísluší každému, bez ohledu na to jak se dříve, či dnes, choval a chová.

Vážné problémy se hromadí a jejich řešení není možné do nekonečna odkládat. Míra řešení bude dána mírou skutečně odpovědných politiků a státníků na odpovědných místech.

Nedávno jsem hovořil s jedním Skotem, jehož syn pracuje u OSN jako organizátor světových kongresů v sekci životního prostředí. Syn mu sdělil, že je stále více frustrován tzv. „kongresovou turistikou“, stojící moře peněz a nic neřešící. Začíná si hledat jinou práci. Nedivím se mu.

Jen smysluplná práce je garantem řešení, osobního uspokojení a i zdraví. V budoucnu to bude i o tom, kolik lidí se dostane na odpovědná místa jen za účelem „dobrého bydla“ a kolik si bude vědomo osobní odpovědnosti za veřejné peníze také odvádět odpovídající práci a protihodnotu. Skutečné hodnoty vznikají jen poctivou prací, nepoctivou zaniknou. Potom se může snadno stát, že i milionář bude toužit po poctivém bochníku chleba, ale zůstane jen u snu, pokud bude stále více lidí bezpracně bohatnou a stále více poctivě pracovat za méně.

Až budou jednou navštěvovat presidenti České republiky a Německa společně nejen místa nacistických zločinů, ale i místa zločinů spáchaných Čechy na českých Němcích, bude to znamením vyspělosti i naší země a nadějí do budoucna. Na popírání minulosti a nepřiznání se ke vlastním zločinům na nevinných, nelze stavět nic nadějného, hodnotného a perspektivního – stejně jako ne na všem falešném a neupřímném.

 

Jan Šinágl, 28.12.2014  

P.S.

Zemanovo poselství vidělo na TV NOVA (soukromá TV) 800.000 televizních diváků, loni 1.250.000, tedy o 1/3 méně. Jistě ocenili, že tentokrát nebyl prezident v barevné, kostkované košili, jako tomu bylo nedávno při rozhlasovém přenosu z Lán. Můžeme jen doufat, že neměl i domácí bačkory…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.14 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #4 Karel Mrzílek 2014-12-29 22:23
Zeman z Hradu začíná sjednocovat národ, protože umí rozčilovat společnost jako komunisté. Bohužel slušnost, pokora, úcta k občanům v jeho slovníku schází. Dvojakost jeho vyjadřování, zatvrzelost, zášť proti těm kdo se mu postaví, vytváření atmosféry, aby vůbec k podobným situacím došlo ukazuje na nevyrovnaného člověka, kterému nepatří post, na který byl omylem Čechy zvolen. Škoda, že nemáme na jeho místě osobnost podobnou státníkovi, která nyní representuje německý národ.
+1 #3 Ing.Zbyněk Čeřovský 2014-12-29 16:13
Řeči o stavu a úkolech armády nic neřeší. Roky postrádám od naprosto neschopných ministrů obrany řešení, odpovídajích dané situaci a také konečné vyřešení neustále se opakující rozkrádání a vyhazování peněz v armádě a vzetí k odpovědnosti těchto zlodějů, často v generálských uniformách.
-2 #2 Josef K. 2014-12-29 13:16
Pane Šinágle díky že jste zveřejnil ty 2 akce na leden.

echo24.cz/.../...
+1 #1 REAGAN.R 2014-12-29 11:19
V lednu nás čekají dvě důležité události. První z nich je 15.ledna podpora opozice v Rusku - Česko za Navalného www.facebook.com/.../?fref=ts a druhá je naše společná akce Červená karta pro Zemana a Putina - 17.ledna(začáte k Palachova týdne): facebook.com/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)