Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Islam NO FreedomHospodářské noviny otiskly článek nebo možná spíše komentář k úterní demonstraci v Drážďanech pod názvem Recept jak zneužít strach. Německé hnutí PEGIDA (Vlastenečtí Evropané proti islamizaci západu) totiž pořádají protestní demonstrace proti přijímání muslimských imigrantů. Prohlašují, že tito migranti vysávají státní pokladnu. A mají obavy z aktuální statisícové utečenecké vlny. A nutno říci, že se jim demonstrace daří. Počátkem října se sešlo asi 200 protestantů. V úterý jich bylo již 15 tisíc!

Že se organizátoři těchto demonstrací tak trochu vezou na populistické vlně je nepochybné. Současně je ale nepochybné, že upozorňují na vážný problém, který se netýká pouze Německa, ale ve své podstatě celé Evropy. Redaktor HN je názoru, že hnutí PEGIDA šíří obecný strach z imigrace, podporuje nacionalismus hraničící s xenofobií a vyjadřuje odpor vůči jednotné a otevřené Evropské unii.

Jsme názoru, že se pan redaktor tak trochu mýlí. Hnutí není, obecně vzato, proti imigraci či volnému pohybu lidí na území EU. Hnutí se vyhraňuje proti určité skupině imigrantů, kteří pocházejí ze zemí, jejichž životní hodnoty a styl jsou prostě s našimi evropskými hodnotami jen obtížně slučitelné. Svědčí o tom bohužel zkušenosti i z evropských zemí. A důvodů k obavám je více než dost. Jen namátkou. Islámský stát jako celek, tragédie v Sydney, masakr v Péšávaru, útoky nigerijské organizace Boko Haram atd. Počet teroristických útoků vedených převážně pod vlajkou „mírumilovného“ islámu rok od roku roste. Mezi roky 2012 až 2013 jejich počet vzrostl o téměř 50% a dosáhl počtu 10 tisíc. A útokům padlo za oběť 18 tisíc lidí.

Zatím se většina těchto útoků odehrává mimo EU; v této větě je však důležité slovo „zatím“! A vzrůst nebezpečí pro nás Evropany bude pravděpodobně přímo úměrný počtu islámských imigrantů. Ostatně Německo již své zkušenosti má. Například ve Wuppertalu, se nedávno objevily hlídky islamistů v oranžových vestách, kteří sami sebe označují za „šaría policii“ a snaží se prosadit strohé islámské právo šaría. Obtěžují návštěvníky nočních klubů a nabádají je, aby nepili alkohol, neposlouchali hudbu a nehráli hry o peníze. Zatím jenom obtěžují a nabádají.

A tak není divu, že němečtí občané, ale nejenom oni, začínají pozvedávat svůj hlas. A že mají obavy. A to obavy, jak je vidět, přinejmenším z části důvodné. A nebudou-li protestovat veřejně, tak je politici jen stěží vyslyší.

V Sasku podle místního politologa žije zatím pouze asi 4 tisíce muslimských imigrantů, a ti podle něj nemají sílu „něco“ islamizovat. Ale kdy mají lidé pozvednout svůj hlas. Až jich budou desetitisíce či statisíce? Nebo miliony?

To už bude asi na nějaká preventivní opatření trochu pozdě. A tak prostě lidé protestují, dokud je čas. 

http://www.instory.cz/569-demonstrace-proti-muslimskym-imigrantum-na-severu-nemecka-a-co-u-nas-zatim-klid-po-pesine.html

* * *

J.Š.18.12.2014

Muslimské šátky, diskuse na FSS MU Brno

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)