Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Podívejte se na toto neuvěřitelné video od 02:07:30 do 02:11:45 s obdivuhodným vystoupením režisérky Hany Kofránkové. Bylo vysíláno živě 24.11.2014. Řekla pravdu naplno a bez okolků. Byla uvedena do síně slávy ČRo a současně jí ČRo oznamuje její nadbytečnost, kdy byla odejita !!! „Co to znamená pro člověka, který spoluvytváří tvář ČRo coby režisér a historii rozhlasové hry jakožto umění, být propuštěn pro nadbytečnost…? A sice proto, že se funkce režiséra ruší...? Dějou se v Rozhlase hodně divný věci už dlouho, ale za posledního ředitele to nabírá definitivní vývrtku k zemi“, napsal mi jeden známý muzikant. Oba moderátoři Jan Pokorný a Lucie Výborná to vůbec nezvládli, byli upjatí, nervózní a trapní. Jejich mimika a grimasy vypovídaly vše. Předávání ocenění náměstek GŘ ČRo René Zaoralem, bylo trapné a velmi nedůstojné. Ocenění předal “jako pytel brambor.“ V normální zemi by obecenstvo na místě vypískalo vedení ČRo a orchestr na protest opustil Obecní dům. Ale co je ještě v naší zemi normální, když ji ovládají nenormální!

Nehledal bych za tímto děním „komunisty či Moskvu", ale obraz českých poměrů, české malosti, klientelismu, peněz, boj o moc, vliv, vzájemné dohazování kšeftů kamarádíčků, na úkor schopných a pro zemi tolik potřebných lidí, kteří bezcharakterním a neschopným jen překážejí v jejich mocenských čachrech.

Podobně byla odejita zakladatelka a ředitelka Nadačního fondu ČRo SVĚTLUŠKA Martina Kaderková. Aneta Langerova, jako hlavní garant projektu na protest odešla - nahradila ji ČSOB!!! Také měli být údajně propuštěni dva skvělí dirigenti ČRo?

V ČRo se nyní propouští, toho se všichni bojí, šíří se fámy typu „ … slovenskej ředitel Duhan je tam nasazenej, aby všechno rozrušil tak, že to nepůjde dát dohromady …“. Další příklad je nedávná causa s Dismanovým souborem, vznikla dokonce i petice na jeho podporu …

Média mají rozhodující vliv. Přestávají-li veřejnoprávní média plnit svoji funkci, jdou proti zájmům země a jejího obyvatelstva, mají občané nezadatelné, ústavou země zaručené právo a povinnost dát svoji nespokojenost najevo. Občané zákonodárci mají poslední možnost začít konat. Jinak budou další předčasné volby nevyhnutné, pokud nemá naše země skončit v totálním mravním rozkladu, který bude následovat propad ekonomický s rizikem opětovného návratu do sféry ruského vlivu se všemi následky. Věřím, že tak statečných osob jako je paní Hana Kofránková je v naší zemi stále dost, aby se dokázala tomuto zlu ještě včas postavit.

Přijďte 1.prosince na dolní konec VN v Praze v 18:00 hod. Vydáme se na Hrad předat petici se 100.000 podpisy vyzývající k rezignaci prezidenta Miloše Zemana. Nebyl zvolen demokraticky, ale díky nezákonnému, navíc lživému ovlivnění voličů v den volby. I kdyby byl zvolen demokraticky svým jednáním, chováním a způsoby se už dávno odvolil sám. Je třeba mu to až do jeho abdikace připomínat. Sám neodejde. Dokud bude na Hradě, bude to naše ostuda, ne jeho. Pro Zemana není funkce nástrojem služby zemi, ale nástrojem služby sobě a jiným, ohrožující demokratickou budoucnost naší země.

 

Jan Šinágl, 28.11.2014

* * *

SVĚTLUŠKA VYKROČILA DO ROKU 2014 S NOVÝM GENERÁLNÍM PARTNEREM

Do nového roku Světluška vstoupila bez dosavadní ředitelky Nadačního fondu Českého rozhlasu Martiny Kaderkové, která na sklonku roku 2013 na svoji pozici z osobních důvodů rezignovala. Martina Kaderková stála u zrodu Nadačního fondu Českého rozhlasu v roce 2000 a více než 13 let jej řídila.

"Od okamžiku, kdy jsem překročila práh Českého rozhlasu, uplynulo 13 a půl roku. Nelituji žádného z nich, neboť každý považuji v rozvoji nadačního fondu za velmi důležitý. Z organizace, která začínala s pěti tisíci korunami na účtu, se stala nadace, která patří mezi ty nejrespektovanější a mezi širokou veřejností nejoblíbenější. Mezi ty, které se jim vybaví na mysli jako první", uvedla Martina Kaderková.

"Za to, jakým způsobem dokázala Světluška propojit svět nevidomých s naším světem a vzájemně si porozumět, patří Martině Kaderkové velký dík. Vážím si také toho, že za posledních 10 let se žádné nadaci či nadačnímu fondu nepodařilo dostat do povědomí veřejnosti takovým způsobem jako právě Světlušce," ocenil práci bývalé ředitelky generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan, který je zároveň předsedou Správní rady Nadačního fondu Českého rozhlasu.

* * *

Langerová po 9 letech sekla se Světluškou! Vydělala jim přes 100 milionů!

… Aneta Langerová byla patronkou projektu Světluška již od samého počátku. Díky ní svitla všem nevidomým a zrakově postiženým lidem naděje na lepší život. Pro nevidomé děti a dospělé byla Aneta symbolem smysluplného a užitečného života. Tomu je však nyní konec. Langerová po devíti letech ze Světlušky odchází, stejně tak jako před měsícem odešla bývalá ředitelka Martina Kaderková. Zpěvačka se totiž neshodla s nynějším vedením Nadačního fondu Českého rozhlasu o budoucím vývoji Světlušky. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)