Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V českém prostředí volíme zemany v Německu presidenty - Kolaboruje s cizí mocností, nabourává kompletně bezpečnostní systém, který tady vznikl po II. světové válce - Jeho výroky činí náš stát nedůvěryhodným spojencem - Je alkoholik a lhář - David Koller: "Raději USA než Rusko!" – Karel Mrzílek: "Raději Husa, nežli Rusa!" - Více Mejdanů a více Albertovů nezaškodí! - Je potřeba odpor vůči politice pana prezidenta, který naší republice škodí, ukázat razantně - Je třeba využít demokracie k její ochraně, ne násilím, ale tlakem - Výzva občanům zákonodárcům je jasná: „Konejte – my můžeme házet jen vajíčka a rajčata - nebo je začne házet národ brzy i na Vás!“ - Nikdy není pozdě, ale může být pozdě pro tuto zemi, bude-li se chovat Parlament i nadále tak zbaběle, neodpovědně a vůči zemi a jejímu obyvatelům tak sebevražedně - Demokracie je vždy v určité nevýhodě proti autoritářským režimům. Východ známe dobře, máme Západu stále co splácet!

Tento 23 minutový rozhovor s prof. Putnou by si měli poslechnout všichni občané České republiky! Cituji:

…soustavně, otevřeně podporuje nedemokratické režimy, relativizuje listopad - v Číně neřekne nic o masakru na studentech, kdy jich stovky zahynuli - vajíčka a rajčata jsou výsledkem smutku a zoufalství lidí - chová se jako car, politici nedělají nic - prezident poškozuje zájmy země a pracuje ve prospěch jiné, nedemokratické, agresivní země, to je jádro věci - je povinnost nás občanů a médií, abychom mu to nedovolili - věří více ruskému ministru zahraničí Lavrovovovi než orgánům EU a NATO - stýká se s lidmi, kteří jsou na černé listině EU - Čína byla maximální ostuda - lidé, kteří jsou dole, nemají žádnou moc, mohou jen protestovat - tento stát je demokratický, tady nemůže být nikdo neodvolatelný, pokud to podle Ústavy nejde, je zapotřebí změnit Ústavu - lidé by se měli politiků ze všech stran ptát co hodláte udělat s tímto největším problémem ČR uvnitř i venku – dříve tři kategorie občanů: stateční (dnes odsuzování v hanebných filmech), šedá zóna – nešla do přímého střetu, a ti co prohráli a dnes se vracejí, jejich hodina, „vláda tmy“ abych se vyjádřil biblicky - je zajímavé, ze politici chválí Havla v zahraničí, ale nikoliv doma - Miloši Zemanovi nevěřím jediné slovo - jeho prezidentská kampaň byla vedena na základě lživých argumentů, lživých obvinění manželky Karla Schwarzenberga - ptám se českých politiků „Co budou dělat s tím, že tento člověk tuto zemi stále ještě reprezentuje?“ – z Albertova: NESAHEJ NA TO! - ptám se českých politiků kdy udělají něco pro, aby tento pán neškodil zemi dále?!...

Video níže usvědčuje Zemana ze lži! Igor Chaun promluvil za všechny slušné občany! Nebýt účelového, nezákonného inzerátu v BLESKu, byl dnes presidentem Karel Schwarzenberg. Volba byla důkazem občanské nevyspělosti nemalé části obyvatelstva, její snadné ovlivnitelnosti a manipulovatelnosti.

rozhovoru s europoslancem Jaromírem Štětinou: … Pan prezident kolaboruje s cizí mocností, nabourává kompletně bezpečnostní systém, který tady vznikl po II. světové válce - Výroky prezidenta činí náš stát nedůvěryhodným spojencem - Pan prezident je alkoholik a lhář - 80.000 Čečenců povražděno, vlastních občanů! - Václav Havel byl veliký muž a jako veliký muž se dopouštěl mnoha velikých chyb - Více Mejdanů a více Albertovů nezaškodí! - Je potřeba odpor vůči politice pana prezidenta, který naší republice škodí, ukázat razantně - Je třeba využít demokracie k její ochraně, ne násilím, ale tlakem. …

Ano, občané mají jen „vajíčka a rajčata“, jako zbraň – a své občany zákonodárce, aby v zájmu země konali demokratickými nástroji, v zájmu zachování demokracie a svobody. Pokud prezident demokratické země prohlásí, že „občanská válka na Ukrajině je pro něho jen chřipka“, veřejně prohlásí, že se „jede učit do komunistické Číny o lidských právech a jak stabilizovat společnost“, potom už se jedná o duševně nemocného člověka, který přestal být pánem svého rozumu, nebo vědomou spolupráci s cizí mocností, ohrožující demokratické zřízení země, tedy vlastizradu! Jeho vstřícné vztahy k Putinovi, stejně jako Klause, jsou varující. Ten právě převzal cenu za rozvoj vztahů s Ruskem v Moskvě. V závěru své řeči ještě dodal, že přišel nejen přijmout tuto cenu, ale také vyjádřit svůj nesouhlas „s masivní desinterpretací událostí na Ukrajině“. Zlatou medaili Puškina obdržel už dříve…

Ano, je třeba využít demokracie k její ochraně, ne násilím, ale tlakem. K tomu patří i vajíčka a rajčata, jinou „zbraň“ občané nemají. Tu účinnou mají občané zákonodárci, tzn. změnit urychleně Ústavu ČR, nebo si občané vynutí další předčasné volby pro neschopnost svých zástupců, „vyvolených“ svými politickými stranami a nepřímo zvolených občany. Výzva občanům zákonodárcům je jasná: „Konejte – my můžeme házet jen vajíčka a rajčata - nebo je začne házet národ brzy i na Vás!“ Skuteční zástupci lidu by už dávno konali a Zeman by už na Hradě nebyl. Nikdy není pozdě, ale může být pozdě pro tuto zemi, bude-li se chovat Parlament i nadále tak zbaběle, neodpovědně a vůči zemi a jejímu obyvatelům tak sebevražedně.

Dokud nebude na odpovědných místech přibývat schopných a odpovědných, nelze očekávat potřebné změny. Klíčem k řešení je změna volebního systému, která zabrání jeho zneužívání politickými stranami, kdy se už 25 let dostává do Parlamentu značné množství lidí, které by v přímé volbě nikdy neobstáli.  

Doporučuji toto video na FB o Putinovi. Nevěřím, že se jedná o silnou osobnost, ale „vypočítanou“, jak tvrdí znalci Kremlu. Tahy určují jiní a Putin jen hraje předem určenou roli. Otázkou je, kdy to pochopí i Západ a bude podle toho také adekvátně jednat. Demokracie je vždy v určité nevýhodě proti autoritářským režimům. Východ známe dobře - máme Západu stále co splácet!

 

Jan Šinágl, 22.11.2014

* * *

Klaus a Zeman: My to víme oba lépe. 20.11.2014 LN: Havel v srdci Ameriky. Amerika V. Havla ctí. V srdci Česka: Exprezidentovi ani Hradu již Havel nevyhovuje.

Panu redaktoru Pokornému doporučuji, bude-li mít chuť dále pokračovat v rozhovorech z Lán, aby si bral sebou píšťalku a měl ji neustále připravenou drže se skautského hesla Buď připraven. Nebude sice sledovat fotbalový zápas, ale nějaká faux pas může odpískat, protože červená karta na presidenta neplatí. Bude to pro posluchače, které to zajímá, zábavné. Pan president si za svými slovy jak víme stojí respektive sedí, a je přesvědčen, že je správné co říká.

„V českém prostředí volíme zemany v Německu presidenty.“

Pan Koller říká: "Raději USA než Rusko". Podle mne: "Raději Husa nežli Rusa."

K.Mrzílek, 20.11.2014

* * *

P.S.

Panu redaktoru Pokornému z ČRo, bych také doporučil, aby si příště vzal do Lán společenský oblek a nedůstojnými texaskami se nepřizpůsoboval hospodskému vkusu prezidenta Zemana. Snad už pochopil, že na určitá místa se nenosí texasky, byť tam nejsou přítomny televizní kamery. J.Š.

* * *

Petr Zemánek okomentoval: „KOMENTÁŘ: Sedmnáctý listopad – Václav Klaus ml.“

* * *

Aktualizováno:

Zeman navštíví Kazachstán a Tádžikistán

Prezident Miloš Zeman v pondělí zahájí čtyřdenní návštěvu Kazachstánu a Tádžikistánu. V každé ze zemí stráví dva dny, setká se s tamními prezidenty, zástupci parlamentu a navštíví podnikatelské semináře. Na cestě ho doprovodí početná podnikatelská delegace. Zájem mělo přes 100 firem, účastní se nakonec 84 zástupců českých společností, hlavně ze strojírenství, z vodohospodářství nebo letectví. Zúčastní se i státní instituce, jako je Česká exportní banka (ČEB) nebo Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP). ČRo, 22.11.214

* * *

Zeman se stal faktickým mluvčím Kremlu, píše Washington Post

Boj v bývalé komunistické Evropě mezi prozápadními liberály a jejich populistickými, nacionalistickými nebo autoritářskými protivníky není zdaleka u konce. Ale tento výroční týden byl pro Havlovy následovníky dobrý, uzavírá komentář amerického deníku.

* * *

Libor Grubhoffer: Naše společnost čeká na katarzi

Loni v červnu se zastal Martina C. Putny, jehož prezident odmítl jmenovat profesorem. Od té doby nebyl dvakrát pozván na ceremoniál při udílení státních vyznamenání 28. října. V rozhovoru rektor Jihočeské univerzity mimo jiné podotýká: „Naše naděje je v mladých lidech... Přijde mi ale zvláštní, jak odtažitý je od nich nynější establishment.“

* * *

Anonymní 15. listopadu 2014 13:33

Máte pravdu. Za Masaryka by se postavili sokolové, takže kdo se postaví za Zemana? Možná si dá říci soudružka Semelová, Svaz přátel Ruska, Svaz mladých komunistů, nebo opilci z ostravských putyk.

* * *

http://www.zemancountdown.cz/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.08 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-14 #4 Pykal Jan 2014-11-23 17:07
Ty jedno prase Šinágle. To je počteníčko na těch tvých zločineckých stránkách. Seřezat tě hajzle a ¨ž by z tebe cucky lítali
+8 #3 rudé svině na scéně 2014-11-23 04:40
Promoskevský kolaborant Zeman bude jednou doufám souzen za vlastizradu. A dostane doufám 20 let. Tento člověk by podepsal i zvací dopis okupantům z roku 1968. Chucpe!
+5 #2 Vitezslav Haramule 2014-11-22 17:46
Cituji Vitezslav Haramule:
Ty prolhany Zemane,ja jsem sice nebyl na Narodni tride v 1989 protoze jsem zil jiz v Kanadskem Ontariu kam jsem se vystehoval jako Nepratelska Osoba bez statni prislusnosti ale byl jsem svedkem co komunisticke bestie oblecene do maskacu a policejnich uniforem predvedli v roce 1969 v centru Prahy a v roce 1964 pri Majalesu pod Petrinem.Ty by jsi zaslouzil dostat pres tu tvoji prolhanou drsku pendrekem od nejakeho "dedka" ale ty svine zbabela ty jsi mel stesti,ty jsi prece utekl.

lidovky.cz/.../...
+9 #1 Vitezslav Haramule 2014-11-22 16:09
Ty prolhany Zemane,ja jsem sice nebyl na Narodni tride v 1989 protoze jsem zil jiz v Kanadskem Ontariu kam jsem se vystehoval jako Nepratelska Osoba bez statni prislusnosti ale byl jsem svedkem co komunisticke bestie oblecene do maskacu a policejnich uniforem predvedli v roce 1969 v centru Prahy a v roce 1964 pri Majalesu pod Petrinem.Ty by jsi zaslouzil dostat pres tu tvoji prolhanou drsku pendrekem od nejakeho "dedka" ale ty svine zbabela ty jsi mel stesti,ty jsi prece utekl.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)