Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a KlausPřiznejme si, chtěli jsme se mít po roce 89 lépe a užívat si svobody. Morální hodnoty většinu nezajímaly. Je na čase pochopit, že to bez nich nejde, chceme-li se mít lépe i nadále.

Před 54.lety, 17.11.1960, komunisty popraven Vladivoj Tomek – Jiří Wonka v MFD o Pavlu Wonkovi – 20.11.2014 vydá soud rozhodnutí o předběžném opatření „Pavel Wonka se zavazuje“ – Zeman jako proruský separatista – Dnes, 19.11.2014 od 17:00 hod. demonstrace proti Zemanovi na Hradčanském náměstí – Zítra 20.11.2014: TK SBPV od 11:00 hod. a od 13:00 hod. TK na mag. Hl.m. Prahy, za účasti radní Vorlíčkové, primátora Hudečka a dalších, ve věci exhumace tělesných ostatků kněze Josefa Toufara

17. listopadu 2014 jsme vzpomněli 25. výročí pádu komunismu a 75. výročí popravy devíti studentů nacisty. Veřejnoprávní média nepřipomněla 54.výročí popravy poslední komunistické justiční oběti, odbojáře Vladivoje Tomka. Byl mu vzat život v pankrácké věznici 17. listopadu 1960 v 11:30 minut. Občané nezapomněli. Dnes se koná další studentská demonstrace za odstoupení Zemana na Hradčanech u pomníku TGM od 17:00 hod. Obrazy prezidenta, který je ostudou země, by měly zmizet ze všech škol, úřadů a institucí! Doporučuji včerejší HORIZONT ČT, zejména vyjádření Edwarda Lucase (od 27:30 min.), zpravodaje BBC v Praze v roce 1989 – výstižná „diagnosa“ stavu české společnosti.

Pan Jiří Wonka poskytl rozhovor MFD. Žaloba na „dokumentaristku“ Libuši Rudinskou je podána. Sedmidenní zákonná lhůta pro vydání předběžného opatření ve věci zákazu promítání dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“, uplyne zítra, ve čtvrtek 20.11.2014.

Včera vysílala ČT 2 dokument Martina Vadase (ředitel FITES) Nízká vysoká hra o pořadu normalizační ČT z roku 1974. Jako pomocník při výrobě této komunistické agitky prý netušil o co ve skutečnosti jedná? Zřejmě to „netušil“ ani při šestiměsíční stáži na pařížské Sorbonně a L'Ecole Louis Lumière (1978-1979). Neuvádí ji ani Wikipedie, ani on sám ve své přihlášce do Rady ČT. Kdo mohl pracovat v Armádním filmu a studovat v zahraničí v době tuhé normalizace nebyl rozhodně člověk, kterého se režim obával.

Obehraná hra

Celý film „Nízká vysoká hra“ se točí kolem problematiky provinění „proviněných“. Spíše by měl ukazovat a zabývat se problematikou těch Čechů, kteří jsou opravdovými viníky. Těch kteří byli placeni za zneužívání nadaných lidí – umělců nucených tvořit za neustálého psychického nátlaku. O nich a s nimi je zapotřebí mluvit před kamerou, oni mají o sobě říci jak cítí svoji vinu, proč sloužili násilí, respektive ukázali svoji uraženou ješitnost. K.Mrzílek

Stále točíme filmy o obětech StB jako „pachatelích“, včetně těch, co podepsali jen proto, aby mohli dělat svoji práci. Ne každý má odvahu a sílu být hrdina. Ze skutečných pachatelů děláme pomalu nevinné oběti, pobírající vysoké penze a výslužky, místo aby byli obžalování za své nepromlčitelné zločiny, kdy pomáhali udržovat moc zločinnému komunistickému systému. Dokument Libuše Rudinské Pavel Wonka se zavazuje je toho ukázkou. Bývalí příslušníci bez zábran dehonestují Pavla Wonku, bez důkazů, často bez uvedení jména či se zakrytým obličejem. Stále se mají za co stydět. Bude dobrým signálem, pokud bude promítání pomlouvačného dokumentu soudem zítra zakázáno. Pokud ne, bude to dalším varováním a signálem k probuzení občanů k aktivnímu konání.

Zeman jako proruský separatista

Kde je StB, když ji potřebujeme? Kdyby pondělní protest proti Miloši Zemanovi zorganizoval agent Ludvík Zifčák a jeho Nezávislé studentské hnutí, možná by dosáhl žádaného výsledku a spustil opravdovou revoluci. Věc se ale má tak, že není zcela jasné, co bylo účelem protestu. Přinutit Zemana k rezignaci? Umýt mu ústa mýdlem za používání sprostých slov? Nebo vyvést z izolace českou zahraniční politiku? Jestliže pro protestující hlavním bolavým místem byla Zemanova prorusky laděná zahraniční politika, neměl se terčem vajec stát také Bohuslav Sobotka? Zahraniční politiku určuje jeho vláda, nicméně on sám v proslovu před Parlamentem volal po tom, aby Rusko dostalo veto nad rozšiřováním Evropské unie a NATO. Zeman hraje v ČR pro Rusy stejnou destabilizační roli jako separatisté na Ukrajině. Kdyby byl Sobotka Porošenko či Jaceňuk, začal by u Hradu odpalovat tříštivé pumy. 

Ještě je čas. Studenti jdou příkladem dnes k pomníku TGM na Hradčanském náměstí. Nepadne-li Zeman, padneme my. Je na čase také jednou povstat a ne být neustále otrocky, poslušně ohnuti. Zeman se zničí časem sám. Urychleme to, ať není naše ostuda ještě větší. Zeman stud nezná. Listopad Zeman pad!

 

Jan Šinágl, 19.11.2014

* * *

Jen prezident Zeman kazil 25.výročí Listopadu 89. Paradoxně začal spojovat lidi proti sobě - za slušnost, mravnost, svobodu a kultivovanost!

Lucerna: Slavnostní premiéra dokumentu Pavel Wonka se zavazuje

Médii umlčené 70.výročí Pražského manifestu generála Andreje Vlasova na Pražském hradu

* * *

Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

* * *

„25.výročí převratu: Ve frontě dokážeme stát na všechno. I na oslavu svobody.

Ale nikdy za ní bojovat ve frontě s ostatními národy.“

Karel Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)