Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a KlausLN: Příčinu protestů totiž tvoří hulvátství hlavy státu a její inklinace k autoritářským režimům, zejména k tomu ruskému. Což lze politicky vnímat jako revival časů před listopadem 1989 – MFD: Někdo by mohl považovat pískot a házení vajíček za hulvátství, ale pro jiné by mohly pondělní protesty představovat "hlas svobody, sice neohrabaný, možná i zoufalý, ale upřímný. V zemi, kde lidé užuž přestali chodit k volbám, najednou tisícovým davům záleží na tom, aby prezident nemluvil - a nechoval se - sprostě, aby neustupoval od obhajoby svobod a zásad, které považují za důležité a souladné s českými tradicemi, a aby nepřekrucoval historická fakta. To je přece docela živý odkaz listopadu, ne?

Albertov dal Zemanovi lekci ze slušného chování, kterou nepochopil a těžko kdy pochopí. Presidenti Polska, Německa, Maďarska a Slovenska, promluvili skvěle, státnicky, pouze Zeman, věren tradici, mluvil především o sobě – a své malosti (jako jediný na podiu měl rozepnutý oblek!). Jeho slova: „Nevím kdo z vás na Národní třídě byl? Já ano“ – škoda že nedodal, kolik z jeho kumpánů ze SPOZ na Hradě s ním tehdy bylo?! (Obávám se, že jako komunisté měli jiné starosti).To hovoří za vše i to, jak hospodsky objal presidenta Německa Joachima Gaucka, kdy se mu omlouval za „vajíčkový atentát“. Nejsilnější projev měl president Maďarska, který připomněl stovky obětí na hranicích v jejich cestě za svobodou z komunistického koncentráku. Vyzval k minutě ticha, která byla nejsilnějším momentem na Albertově. Zeman se mezi kultivovaným vystoupením státníků vyjímal skutečně jako hloupý, arogantní, nadutý, o sobě nepochybující, sebestředný papaláš. Doporučuji shlédnout celý videozáznam ČT z Albertova. President Gauck připomněl slova Václava Havla: „Moc mocných pochází právě od bezmocnosti bezmocných. Jakmile bezmocní ztratí svou bezmocnost, tak se otevře cesta ke svobodě.“ Dále řekl: „V roce 89 se lidé zbavili své bezmocnosti a vyšli do ulic za svobodu.“ Je na nás, abychom v této cestě pokračovali.

Můžeme jen spekulovat, proč Zeman ohlásil svoji účast na Národní třídě na 14:30 hod. a na poslední chvíli ji zrušil? Fakt je, že díky tomu přišlo na Albertov mnohem méně lidí. Že by ani na Národní třídě presidenti ostatních zemí oprávněnému pohrdání svoji účastí nezabránili, je také jisté.

„Pozvání Putina do Česka Zemanem je opět Zemanovou další provokací, protože dráždit, ironizovat, dělat naschvály patří k Zemanově povaze. Mít z toho plezír-zálibu, ba radost. Zeman je zapšklý, samolibý, sebestředný jedinec, který umí jen kázat, ale ne jednat s lidmi.“ Karel Mrzílek.

Ruská TV nevysílá rozhovory se zahraniční prezidenty a premiéry. Výjimky tvoří jen rozhovory se Zemanem a Klausem. Putin v Austrálii na konferenci G20: stál při focení vždy na kraji, ne v centru jako dosud, u stolu seděl jen s presidentkou Brazílie, která seděla naproti. „Superman“ Putin odjel předčasně, protože se potřeboval vyspat - ani 2x 9 hodin letu mu nestačilo? Kancléřka Merkelová prohlásila, že nepřipustí, aby bylo z Německa druhé NDR! Kdyby byly sankce proti Rusku hned a silnější, byly by škody menší a Putin by si dnes tolik nedovoloval!

Na koncertu na VN řekl symbolicky David Koller: „Raději USA než Rusko.“ Také připomněl roli Prognostického ústavu, kde společně „pracovali“ Klaus, Zeman, Ransdorf a další.

Škoda, že ČT neodvysílala záznam z diskuse v rakouské televizi ze dne 12. listopadu 1989, kde vystoupil Václav Klaus. Tento později "pravicový politik" tam např. tvrdí: „…že sovětské tempo demokratizace či perestrojky je příliš rychlé, nám nevyhovuje, my bychom si to představovali pomaleji.“ Tedy by mu vyhovoval jen mírně reformovaný komunismus. Nic mu ovšem nebránilo, zavést o to rychleji mafiánský kapitalismus, bez nutného právního rámce, který nastartoval rozkrádání země, trvající do dnes. Shoduji se s Martinem Mejstříkem, že Václav Klaus i Miloš Zeman by měli stanout před soudem. To že se stali prezidenty zůstane trvalou hanbou naší země a svědectvím jejího stavu, na kterém mají oba „politici“ neodejmutelný a značný podíl viny. Připomínám tzv. „opoziční smlouvu“, která byla v podstatě brutální „vraždou“, spáchanou na rodící se demokracii.

Neodpustím si poznámku o panu Hučínovi, nedávno oceněnému hrdinovi protikomunistického odboje ministrem obrany se statusem válečného veterána. Také promluvil v Přerově dne 17.11.2014. Stále jen řeční, konstatuje, kritizuje, ale nic proti skandálnímu dění v Přerově i jinde aktivně nedělá. Vystoupit společně s postkomunistickými "bojovniky za svobodu“ je jen další ukázka jeho bezcharakternosti. Dělá jen ostudu bratřím Mašínům i paní Mašínové, která ho roky podporovala a kterou v jejím současném úsilí ve věci exhumace tělesných ostatků kněze Josefa Toufara, přímo související s maminkou Zdeny Mašínové, vůbec nepodporuje.

Přímá volba prezidenta ukázala nevyspělost národa, ke které patří i snadná manipulovatelnost, kdy jeden lživý inzerát v bulvárním a nejčtenějším BLESKu, zveřejněn v rozporu se zákonem, stačil zabránit vítězství a zvolení knížete Karla Schwarzenberga presidentem. Ukázka totalitou stále narušené myšlení a chování ukázalo, jak ho snadno zneužít, proti vůli a zájmům většiny obyvatelstva, tedy i voličům Zemana. Čeká nás ještě dlouhá, nejistá cesta, ke skutečně vyspělé, občanské společnosti, se kterou nelze tak snadno manipulovat. Proto je tak důležitá změna volebního zákona a Ústavy, kdy prvky přímé demokracie je třeba používat v zájmu demokracie, ne proti ní. Mimochodem přímá demokracie a s ní spojená referenda ve Švýcarsku se netýkají nikdy osob.

Carl Gersman, novinář Washington Post, napsal v reakci na článek premiéra Sobotky ve Wall Street Journal „Václav Havel´s Blueprint for Operating in a Dangerous World“, kde se snaží Sobotka jako Jekyll a Hyde   prezentovat před svoji návštěvou USA proamericky, aniž by uvedl jediný důkaz pro svá tvrzení a kdy zamlčuje skandální postoje Zemana i MZ, toto: „Vzdávají se Češi morální odpovědnosti? Přestaňte sklánět hlavy a vymaňte se ze svých malých dějin.“ (citováno z LN 18.11.2014, Kateřina Šafaříková: Souboj článků).

Tak jako se velký národ např. Rusko může chovat male a nedůstojně, může se opačně chovat i malý národ. S takovým prezidentem jako Zeman těžko. Pokud ho dokáže národ demokratickou cestou odstranit, prokáže tím svoji velikost. Věřím, že Albertov je začátkem cesty a postupným probouzením z naší malosti a provinciálnosti, do které jsme se dostali i díky totalitě.

 

Jan Šinágl, 18.11.2014

* * *

Oslavám 17. listopadu dominovaly protesty proti Zemanovi

* * *

Pomník letců RAF na Klárově osvětlen 17.11.2014 - bez účasti veřejnoprávních médií?!

Médii umlčené 70.výročí Pražského manifestu generála Andreje Vlasova na Pražském hradu

* * *

Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.91 (11 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #4 Jiří Novotný 2014-11-21 12:36
Nejlíp to řekla Eva Holubová: "Já nevím, čemu se divíte. Chtěli jste ho, tak ho máte..."
+1 #3 Jiří Novotný 2014-11-21 12:29
Nejlíp to řekla herečka Holubová: "Já nevím, čemu se divíte, chtěli jste ho, tak ho máte..."
+3 #2 Mrzílek 2014-11-20 18:21
Pan Koller říká: "Raději USA než Rusko".
Podle mne: "Raději Husa nežli Rusa".
+4 #1 Vitezslav Haramule 2014-11-18 21:25
To co predsedkyne Poslanecke snemovny prohlasila,to poznalo vetsina obcanu CSR
Prezident Zeman prisel(rovnou z ruske ambasady)k otvirani komory s korunovacnimi klenoty loni v kvetnu opily jak rudoarmejec.Jiz tenkrat ho lide meli vypiskat a zasypat vejci protoze to co tam predvedl byla nesmirna urazka celeho naroda..TO PRASE A NE PREZIDENT.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)