Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pavel PetrJak žijí muslimové z Václaváku - Dr. Ivanka Kohoutová na TV Barrandov - Omluva Ondráčkovi nemůže být pro Kalouska problém – Připravuje se koncert na podporu rodiny ing. arch. Marka Řičáře - Sobotkův prohřešek proti duchu NATO!

Novým předsedou Vojenského výboru NATO bude Petr Pavel. Setkal jsem se s náčelníkem generálního štábu ČA poprvé v Olšanech, při pietním aktu před rodným domem gen. Josefa Mašína, hrdiny protinacistického odboje, otce bratří Mašínů a podruhé při odhalení pomníku letcům RAF v Praze na Klárově. Nepochybuji, že dělá naprosto odpovědně svoji práci jako málokdo v naší zemi. Slouží ji v pravém slova smyslu. Skvělý reprezentant naší země a Evropy do nastávající doby, kdy bude třeba silných a schopných osobností na odpovědných místech!

* * *

Jak žijí muslimové z Václaváku – i jinde to kdysi začínalo jako u nás. Dnes by Francie, Švédsko, Anglie, Austrálie další země neudělaly tu samou chybu jakou nyní naivně děláme my. Zlo se dá vždy účinně zastavit ve svém zrodu, později už bývá často pozdě! V tomto smyslu je článek Přemysla Houdy značně neobjektivní a zavádějící. Asi ještě nenavštívil ani jednu z výše uvedených zemí, aby se přesvědčil kam až vede přílišná vstřícnost, tolerance a nerespektování zvyků hostitelské země?!

* * *

Dr. Ivanka Kohoutová na TV Barrandov - od 3:25 min., dne 19.9.2014. Jen pro pořádek připomínám, že obě „studentky“ za jeden rok, při nedenním studiu, zvládly obsah učiva ZDŠ, včetně zvládnutí českého jazyka tak aby mohly studovat na SŠ?! Zda a jak studovali v rodných zemích nedoložily?! Pro Českou republiku bude třeba vymyslet nový název – výrazem "Banánová republika" by byla silně nadhodnocena!

* * *

Omluva Ondráčkovi nemůže být pro Kalouska problém – názor si může učinit každý sám. Toto jsou logické dopady nevypořádání se s naší totalitní minulostí. Povšimněte si, že jsme proti odpovědným, zejména vysokým důstojníkům z StB, neudělali vůbec nic! Jen řešíme, občas vykonavatele rozkazů, z velké většiny jejich oběti, či ty co podepsali, aby mohly dělat svoji práci, studovat či pracovat ve svém oboru apod. Rozhodně by mohl být poslanec Kalousek ve svém projevu více kultivovaný, zejména pokud je pravdou, že jeho otec měl patřit k vysoce postaveným členům KSČ? Bohužel se o jeho rodičích Wkipedie nezmiňuje? Už jsem jednou napsal, že členství v KSČ není automatickou jistotu bezcharakternosti a nečlenství jistotou charakterové „svatosti“. Mimochodem víte, že MUDr. František Kriegl, ten, který jako jediný komunista nepodepsal potupnou smlouvu s Ruskem v roce 1968, byl majorem US Armády?! Mimochodem více redaktorů týdeníku RESPEKT osobně mi potvrdilo, že kauzu ing. arch. Marka Řičáře je jím sledována. Můj nedávný e-mail ve věci několika redaktorům nebyl dosud potvrzen. Očekával jsem to, třeba se jednalo jen o technický problém? Mimochodem se připravuje koncert na podporu rodiny ing. arch. Marka Řičáře, spojený s tématem boje proti korupci!

* * *

Prohřešek proti duchu NATO

Každý zná Článek 5 Zakládající smlouvy NATO, který všem členům aliance poskytuje garanci vzájemné obrany, ale Článek 4 je skoro stejně důležitý. Členské země podle něj „budou společně konzultovat vždy, když podle názoru kterékoli z nich bude ohrožena územní celistvost, politická nezávislost nebo  bezpečnost kterékoli smluvní strany.“ Premiér Bohuslav Sobotka řekl 10. září v Parlamentu, že není možné rozšiřovat Evropskou unii nebo NATO za cenu eskalace vojenského napětí mezi západní Evropou a Ruskem. To přímo protiřečí vyjádření generálního tajemníka NATO Anderse Fogh Rasmussena poté, co byly na summitu ve Walesu učiněny kroky posouvající Gruzii blíž k členství v NATO: „Žádná třetí země nemá právo rozšíření NATO vetovat," řekl Rasmussen. Sobotka chtěl zřejmě říci, že ano, Rusko by mělo mít právo veta. Článek 4 smlouvy NATO premiérovi ukládá, aby své obavy sdělil partnerům ČR v rámci Severoatlantické aliance. Neexistuje žádný veřejně přístupný záznam o tom, že by se tak stalo. Udělat to poprvé v českém parlamentu by se dalo vnímat jako prohřešek proti duchu smlouvy NATO.

* * *

Jan Šinágl, 22.9.2014

* * *

Výzva Karla Schwarzenberga na záchranu demokracie v naší zemi!

O dlužníku Babišovi

OPUS BONUM 2014, aneb předseda ODS Petr Fiala versus Milan Hulík a Jan Šinágl

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #3 Lucie 2014-09-24 11:25
Díky za Váš názor na věc "Ondráček-Kalou sek". Plně se s ním ztotožňuji. Myslím, že by bylo potřeba více věcných a střízlivých názorů uprostřed té hysterie, která zde propukla. Nic není většinou tak černobílé. Osobně také považuji označení policisty za "fízla" za hanlivé a urážlivé. Nic na tom nemění ani fakt, že to byl či je komunista. Práce policistů si vážím a mám k ní respekt. To však ještě neznamená, že si musím vážit každého jednotlivého policisty. Označení "fízl" je však urážka pro všechny ty, kteří dělají svou práci poctivě a podle svých nejlepších schopností.
+2 #2 Lucie 2014-09-24 11:04
Volba generála Pavla mě také velmi potěšila, zvláště za situace, kdy by si komunisté nejraději přáli vystoupení ČR z NATO.
+7 #1 Vitezslav Haramule 2014-09-22 17:27
Pozor na tu zlocineckou smecku z Kremlu.
Jejich prani je fizicky zlikvidovat nekompromisni lidi jako ja Pan General Petr Pavel.Putinovo KGB ma na to vycvicene vrahy.Tzv "sebevrazda" Jana Masaryka byl jeden z mnoha dukazu co rusak dokaze.Za zadnou cenu neverit kremelskym intrikarum.Slab och a zradce na hrade jako byl Gottwald a priposrana vlada a jede to jak na masle tam z ceho se cesi jeste nevyhrabali.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)