Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel marnice hlava a horni trupDokumentaristka Libuše Rudinská obdržela nemalé dotace na film „Pavel Wonka – advokát chudých.“ NaWonka Pavel festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě (23-28.10.2014) bude mít premiéru její film „Pavel Wonka se zavazuje.“ Dne 11.září 2014 odlétá, na pozvání pořadatelů, Jiří Wonka v doprovodu historika Petra Blažka, na mezinárodní festival do Gdyně. Bude věnován i památce Pavla Wonky a jeho rodiny!

… V roce 1990 byli oba bratři rehabilitováni ve všech bodech obžaloby. Lidé, kteří se podíleli na jejich odsouzení, však nebyli nikdy přivedeni k odpovědnosti. Soudkyně, která je odsoudila, dodnes soudí. Zodpovědní pracovníci, kteří nesli zodpovědnost za smrt Pavla Wonky nebyli postaveni před soud. Tisícistránkový soudní spis Pavla Wonky se ztratil při povodních v roce 2002. (Teprve po opakovaných stížnostech Jiřího Wonky se soudní spis znovu objevil v tomto roce) – Udělení zákazu Jiřím Wonkou ABS (Archiv bezpečnostních služeb) používat materiály a dokumenty vztahujících se k rodině Wonkových, zejména k Pavlu Wonkovi, konkrétně paní Libuši Rudinské ze dne 3.2.2014 – PČR potvrzuje dne 7.7.2014, že ABS vydáním materiálů Libuši Rudinské se dopustil pracovního pochybení ve věci nakládání s osobními údaji. Jasné porušení zákona na ochranu osobních údajů PČR kvalifikuje jako „pracovní pochybení“…?! – Dne 11.září 2014 odlétá, na pozvání pořadatelů, Jiří Wonka v doprovodu historika Petra Blažka, na mezinárodní festival do Gdaňska. Bude věnován i památce Pavla Wonky a jeho rodiny!

… Jeho štěstí však kalí nové mediální šílenství, které se kolem jeho bratra rozpoutalo. Režisérka Libuše Rudinská natočila film, kde se snaží dokazovat, jak kontroverzní osobou prý Pavel Wonka byl. Najdou se prý dnes i takoví estébáci, kteří jsou ochotni odpřisáhnout, že s nimi Pavel Wonka spolupracoval. Na přístupu Libuše Rudinské je překvapující způsob, jakým upozaďuje osobu nejdůležitější, samotného bratra Jiřího Wonku, který to všechno s Pavelem prožíval, včetně vazby a kriminálu. Bojím se, abychom se nedočkali premiéry filmu o Pavlu Wonkovi, který deformuje jeho odkaz a jeho skutečné hrdinství. Nejde o to, že by byl nezpochybnitelnou modlou. Jeho kvality však nesmí zpochybňovat lidé s pochybnou pověstí – estébáci a jejich spolupracovníci. …

Když jsem našim dětem oznámil, že nás navštíví pan Wonka, mysleli si, nejdříve, že to bude Willy Wonka z filmu „Karlík a továrna na čokoládu“. Musel jsem jim vysvětlit, že to je pan Jiří Wonka z Vrchlabí, kterého komunisté věznili, stejně jako jeho bratra Pavla, který to komunistické vězení nepřežil a ve věku 35 let tam zemřel. Bylo to nedaleko od nás - v Hradci Králové.

Jiří Wonka vystupuje velice skromně. Teprve při pozornějším rozhovoru jsem pochopil, že nestojí o publicitu, ale vždy mu šlo o spravedlnost a pravdivý život. Možná z toho důvodu žije „v mediálním stínu“ svého mladšího bratra. Ale ve stejné době, kdy byl vězněný Pavel, strávil rok ve vazbě i Jiří Wonka. Jejich „zločinem“ bylo to, že se rozhodli v komunistickém Československu svobodně kandidovat do tehdejšího parlamentu. Dne 25.5.1987 byli oba bratři pravomocně odsouzeni za „nepřátelství k socialistickému státnímu a společenskému zřízení.“

V roce 1990 byli oba bratři rehabilitováni ve všech bodech obžaloby. Lidé, kteří se podíleli na jejich odsouzení, však nebyli nikdy přivedeni k odpovědnosti. Soudkyně, která je odsoudila, dodnes soudí. Zodpovědní pracovníci, kteří nesli zodpovědnost za smrt Pavla Wonky nebyli postaveni před soud. Tisícistránkový soudní spis Pavla Wonky se ztratil při povodních v roce 2002. (Teprve po opakovaných stížnostech Jiřího Wonky se soudní spis znovu objevil v tomto roce). Manželka Pavla Wonky neměla nárok na finanční odškodnění, protože v té době byli rozvedení – nevydržela to neustálé šikanování ze strany StB. Matka Pavla Wonky nedostala žádné odškodnění za smrt svého syna, protože na matky se odškodnění nevztahovalo.

Jiří Wonka působí dojmem spokojeného důchodce, který je šťastný, že se dožil pádu komunismu a je schopen ocenit prožívanou svobodu. Jeho štěstí však kalí nové mediální šílenství, které se kolem jeho bratra rozpoutalo. Režisérka Libuše Rudinská natočila film, kde se snaží dokazovat, jak kontroverzní osobou prý Pavel Wonka byl. Najdou se prý dnes i takoví estébáci, kteří jsou ochotni odpřisáhnout, že s nimi Pavel Wonka spolupracoval. Na přístupu Libuše Rudinské je překvapující způsob, jakým upozaďuje osobu nejdůležitější, samotného bratra Jiřího Wonku, který to všechno s Pavlem prožíval, včetně vazby a kriminálu.

Bojím se, abychom se nedočkali premiéry filmu o Pavlu Wonkovi, který deformuje jeho odkaz a jeho skutečné hrdinství. Nejde o to, že by byl nezpochybnitelnou modlou. Jeho kvality však nesmí zpochybňovat lidé s pochybnou pověstí – estébáci a jejich spolupracovníci.

Přílohy – viz odkaz níže:

Odpověď MS Praha Jiřímu Wonkovi od ředitele správy ze dne 18.6.2014 ve věci nalezení spisů Pavla Wonky

Stížnost MsP Jiřího Wonky ze dne 13.3.2014 ve věci ztracení spisů Pavla Wonky

Odpověď Centrální spisovny MS Praha Jiřímu Wonkovi ze dne 29.10.2013 ve věci nenávratného ztracení spisů.

http://slechta.bigbloger.lidovky.cz/c/425122/Bratri-Wonkove.html

P.S.

Můžeme jen doufat, že paní Rudinská důkladně prostuduje všechny tyto znovunalezené spisy a použije jejich svědectví ve svém filmu o Pavlu Wonkovi – advokátu chudých. Pokud by tomu tak nebylo a pokračovala by tak ve svých dosavadních nedůstojných praktikách, nebude to nikdy moci být nezpochybnitelný, nezávislý dokument, ale pouhý účelový nástroj pomluvy čestného a statečného člověka. Takových už jsme si za komunistické totality užili jistě dost.

Udělení zákazu Jiřím Wonkou ABS (Archiv bezpečnostních služeb) používat materiály a dokumenty vztahujících se k rodině Wonkových, zejména k Pavlu Wonkovi, konkrétně paní Libuši Rudinské ze dne 3.2.2014. PČR potvrzuje dne 7.9.2014, že ABS vydáním materiálů Libuši Rudinské se dopustil pracovního pochybení ve věci nakládání s osobními údaji. Jasné porušení zákona na ochranu osobních údajů PČR kvalifikuje jako „pracovní pochybení“?! Že s velkou pravděpodobností Libuše Rudinská získané dokumenty používá a šíří, přes včas vyslovený zákaz, kdy jsou mezi nimi s velkou pravděpodobností i dokumenty oficiálně prohlášené za nepravdivé, které zřejmě používá a šíří jako pravdivé, už PČR nezajímá. Bude zajímavé, jak odpoví Pavlu Wonkovi ABS? Jak asi „potrestá“ ABS svého zaměstnance za porušení zákona, když to PČR odmítá učinit sama? Její heslo „Pomáhat a chránit“ tak dostává podivný rozměr, resp. komu zde PČR pomáhá a koho chrání…?!

Dne 11.září 2014 odlétá, na pozvání pořadatelů, Jiří Wonka v doprovodu historika Petra Blažka, na mezinárodní festival do Gdyně. Bude věnován i památce Pavla Wonky a jeho rodiny! Mělo by být samozřejmou a vítanou příležitostí pro každého nezávislého dokumentaristu doprovodit na této cestě pana Jiřího Wonku a záběry z Gdyně rozšířit dokument o Pavlu Wonkovi i o mezinárodním uznání a ocenění jeho činnosti. Dokumentaristka Libuše Rudinská raději organizuje setkání s bývalými příslušníky StB v přesvědčení, že jen oni jsou tím nejspolehlivějším zdrojem informací. Pavel Wonka zemřel v komunistickém vězení dne 26.4.1986 bez lékařské pomoci, vychrtlý až na kost a vypadající jako vězni nacistických koncentračních táborů osvobozených v roce 1945 americkými a spojeneckými vojáky.

Dokumentaristka Libuše Rudinská obdržela nemalé dotace na film „Pavel Wonka – advokát chudých.“ Na festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě (23-28.10.2014) bude mít premiéru její film „Pavel Wonka se zavazuje.“

 

Jan Šinágl, 9.9.2014

* * *

Jiří Wonka pozván na filmový festival do polského Gdaňska!

Ano, zavírat oči před pravdou je zhoubné paní Marto Švagrová-Bystrovová!

Pomátla se dokumentaristka Libuše Rudinská na rozumu, nebo ví velmi dobře co a proč dělá ve své snaze o dehonestaci Pavla Wonky s pomocí pochybných existencí a dokumentů?!

Pavel Wonka: po advokátu chudých najednou důvěrník či agent StB…?!

Otřesné dopisy Pavla Wonky a jeho maminky Husákovi, Štrougalovi, FS-ČSSR, SNV a MsP!

Dopisy „agenta StB“ Pavla Wonky nejvyšším komunistickým papalášům!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #3 Jarda Lamr 2014-09-11 16:56
K bratrům W. jsem vyhotovil příspěvek a doložil kopiema "důkazů" jak ke členství v KSČ, tak k onomu závazku ke spolupráci, ALE HLAVNĚ, řekl jsem na to svůj názor, jak "to" mohlo být. Členství Jiřího W. v KSČ je dle mého názoru neoddiskutovate lné.A "závazel" považuju za "černou verbovku," neboť Pavel W. nebyl nikdy nikde jako agent evidován.
+5 #2 Jirka 2014-09-10 20:09
Už zase estébáci a bolševici plánují tanec na hrobě svých mrtvých a umučených? S pomocí této režisérky? Jsou to hyeny...
0 #1 9bnu9 2014-09-10 12:20
Ústavní soud nařídil znovu projednat dovolání Uzunoglua. Chce 178 milionů
lidovky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)