Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Islam podrizeniAd LN 30. 8.: Šátek je symbolem vyloučení - Dovolila jsem si přeložit z AJ část diskuze, kde nemuslim pokládáNormalni Muslim otázku a muslim (Turek), kupodivu upřímně odpovídá. Otázka: Proč má islám o tolik víc náboženských fanatiků než jiná náboženství?

I když jsem velmi tolerantní, myslím si, že šátky muslimských žen k nám nepatří. Přikládám svoji zkušenost z Páteční mešity z Dillí. Muslimské ženy tam nosí sárí stejně jako ženy hinduis­tické. Tedy jsou stejně zahaleny, jako jsem byla já - dlouhé kalhoty a triko s tříčtvrtečním rukávem. Zula jsem se a šla si mešitu prohlédnout - bylo to dovoleno. V jedné z bran mě neo­maleně lapli dva muži a bez žádných vysvětlujících slov mě ne­vybíravým způsobem nacpali do velmi obnošené a neprané ša­tové zástěry a žduchli mě ve směru prohlídky. Neslyšela jsem ani „promiňte“, natož „byla byste tak laskava a vzala si toto“. Byla to moje osobní zkušenost s islámským světem a velmi, velmi nepříjemná. Pro ty muže jsem nebyla ničím než kusem nějaké hmoty, které se štítili. My muslimské ženy přijímáme úplně jinak. Mohou u nás studovat, svobodně se pohybovat, řídit auto atd. Pokud nosí šátek na ulici, jistě to nikomu nevadí, ale ve škole, kde je místy potřeba rozhled a postřeh, tam bych postupovala stejně jako paní ředitelka zmíněné školy.

Věra Žďárská, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

LN 4.9.2014

* * *

Burka a mobilDovolila jsem si přeložit z AJ část diskuze, kde nemuslim pokládá otázku a muslim (Turek), kupodivu upřímně odpovídá. Otázka: Proč má islám o tolik víc náboženských fanatiků než jiná náboženství?

Odpověď:

Já jsem Turek. Protože jsem vyrůstal v zemi, kde přes 90% obyvatel jsou muslimové, mnohokrát jsem si pokládal stejnou otázku a došel jsem k následujícímu vysvětlení:

S výjimkou malé části vzdělávacích institucí ve velkých městech není kultura vzdělávání veřejnosti všezahrnující a je většinou omezená jen na školy Koránu a výchovu v rodině a kázání imámů. To znamená, že většina muslimů po celém světě nikdy neměla šanci osvojit si širší světonázor.

Náboženství samotné, jak je vysvětleno v Koránu, učí mír, ale to věřící praktikují jen zřídka. Kulturní výchova začíná v rámci uzavřené náboženské komunity (v turečtině Ummah, nebo ümmet), kde je nutné mít postavu nepřítele k zachování soudržnosti komunity. Při čtení historie islámu najdete spoustu takových postav nepřítele, od Izraelitů po jiné kalify. Tato mentalita muslimské veřejnosti znamená, že jakékoliv otázky ohledně náboženství a náboženských praktik jsou považovány za nepřátelské (a kritika je chápána ještě hůř). Je vyžadována absolutní a bezpodmínečná poslušnost. Slovo "islám" znamená v tomto kontextu podřízení se, submisi (přestože v původním významu to mělo být podřízení se světu - přijetí světa takového jaký je, aby byl nalezen vnitřní mír v duši).

V islámu je mnohem častěji vzýván strach než v jiných náboženstvích, hněv Aláha je velice často citován v kázání a z písma; je vyprávěno mnoho příběhů o tom, jak Aláh zničil hříšné komunity, a můžete opravdu vidět věřícím v očích záblesky strachu. To ještě víc znemožňuje klást jakékoliv otázky. Ekonomické podmínky v zemích, kde je islám hlavním náboženstvím, to ještě všechno zhoršují. To vše vytváří dokonalý tok moci k těm, kteří ji dokáží uchopit a manipulovat. Když většina veřejnosti nemá širší světonázor a vědomosti, nebudou klást otázky. Snaží se být spokojení a vděční i v situaci, kdy jim vezmete všechny svobody a ekonomické výhody. Koneckonců věří, že tento svět je pomíjivý (fani) a štěstí je čeká až po smrti. Když dokážete vystupovat jako vůdce, nebudou pro vás téměř žádné limity v tom, co můžete s těmi lidmi dělat. Všechny vaše skutky budou buď ignorovat nebo to nějak ospravedlní, dokonce i zabíjení, znásilnění nebo rozsáhlou korupci. Čím více zbavíte lidi vědy a vědomostí a uzavřete je ve světě, ve kterém věří, že jsou zkoušeni Aláhem, a skutečný život je vlastně jenom sen, tím extrémnějšími se mohou stát, protože tento pozemský život není důležitý. V takových případech páchají násilné skutky. Mohou udělat cokoliv; obklopí své tělo bombami a skutečně naivně věří, že když bomby vybuchnou, jim se ve skutečnosti nestane, protože duše je věčná a oni se probudí v nebi. Kromě toho, když lidem zakážete všechny radosti tohoto světa, v jejich tělech se nahromadí spousta nevybouřené energie a pak stačí jen kapka a přeteče pohár a všechno to trápení a nespokojenost se začne řítit ven. V takové chvíli stačí jim dát postavu nějakého toho nepřítele a koukat se na ten ohňostroj, co se spustí.

https://www.facebook.com/groups/785631971451824/permalink/915165071831846/

* * *

Jan Šinágl, 5.9.2014

Petice na podporu ředitelky SZŠ v Praze dr. Ivanky Kohoutové

Ombudsmanka Anna Šabatová by uspěla jistě i ve Švédsku!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #2 Milan 2014-09-11 11:00
Vstup do republiky omezit a jen obchod, žádná kultura, přísně kontrolovat, ať jsme demokrati nebo ne, chránit naši zem proti teroru a násilnostem, které islám hlásá
+1 #1 jovan 2014-09-05 10:16
Ano je nejodpornější hnutí za posledních 25 let a takovéto má politiky.
To je něco odporného soudruhu BABIŠI

novinky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)