Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Koller MartinPozvi Rusa do domu, ukradne ti vlast, hlásaly plakáty v Karlových VarechKV Rusko plakaty

Bývalého armádního důstojníka a někdejšího pracovníka ministerstva obrany Martina Kollera je v posledních dnech všude plno. Vystupuje v České televizi, v Českém rozhlase, dává rozhovory do novin, píše komentáře. Koller ve svých proslovech v televizi nebo rádiu hovoří například o „trapném lustračním zákonu,“ o tom, že „ruský voják je lepší než americký“, nebo o ukrajinských „fašistických bojůvkách, které navazují na banderovce, kteří se podíleli na holocaustu a etnických čistkách“. Tvrdí, že malajsijské letadlo nemohli sestřelit proruští separatisté, protože „takovou výzbroj nemají“.

 

Koller má i druhou, pro většinu veřejnosti neznámou tvář: od roku 1979 byl veden jako spolupracovník Vojenské kontrarozvědky, jež byla součástí StB. A jak zjistil Týdeník ECHO, který měl možnost si prostudovat část Kollerova svazku, patřil k nesmírně aktivním „udavačům“. Součástí spisu je například zhruba 150 ručně psaných zpráv o důstojnících i vojácích.

Když v listopadu 1982 zemřel šéf sovětského politbyra Leonid Brežněv, nezapomněl napsat ve své zprávě o vtipkování důstojníků. Například poručík Valko si dělal legraci ze změny vysílání televize: „Vykládal vtip, že na prvním programu je tryzna za Brežněva, a když člověk přepne na druhý program, mává tam esenbák obuchem a ptá se: Vy nemáte první program?“ …

http://echo24.cz/a/wtUvk/kdo-nam-vysvetluje-situaci-v-rusku-aktivni-udavac-stb#disqus_thread

* * *

Pozvi Rusa do domu, ukradne ti vlast, hlásaly plakáty v Karlových Varech

Velmi negativní a bouřlivé reakce vyvolaly mezi rusky mluvícími lidmi v Karlových Varech plakáty, které se objevily na reklamních plochách v lázeňské části města. Ve třech jazycích hlásaly "Pozvi Rusa do domu, ukradne ti vlast!" a tvářily se jako upoutávka na film.

http://vary.idnes.cz/pozvi-rusa-do-domu-ukradne-ti-vlast-hlasaly-plakaty-v-karlovych-varech-1mk-/vary-zpravy.aspx?c=A140703_163019_vary-zpravy_slv

* * *

P.S.

Nedělejme si iluze. Informační válka je v plném proudu a nabírá stále větší obrátky. Udavač Koller není zdaleka sám, další kolaboranti jsou připraveni. V informačních válkách byli Rusové vždy všehoschopní. Samozřejmě spolupracovníky a zpracovávané prostředí nacházeli především v nevyspělých zemích a nacházejí stále. Pracují dlouhodobě. Jejich úspěch či neúspěch je dán stupněm kvality občanské společnosti kde působí. V České republice to mají stále snadné. To, že mají prostor ve veřejných sdělovacích prostředcích je alarmující a naznačuje, kdo má v zemi skutečnou moc a ovládá rozhodující média. Mravně a informačně zdeformovanou většinu společnosti je snadné v její deformovanosti udržovat masovými médii, která přestala plnit svoji funkci „hlídače demokracie“, ale chovají se jako „služky“ mocných jako tomu bylo za totality.

 

Jan Šinágl, 2.8.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.88 (65 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #20 Oldřich Musil 2017-05-28 20:04
Cituji Pavlíček:
Pánové, holt to máte těžký, páč Miroslava Sládka skopli postkomunisté z ODS a CSSD dolu dolu do suterénu, a teď po dluhá léta nemá kdo burcovat lidi proti pseudodemokracii a EUtópii!

Sládek by nebyl řešení,uměl jenom mlátit hubou.Pokud někdo nabízí na složité problémy jednoduchá řešení,je to cesta do pekel.To by bylo jako bychom místo Stalina zvolili Hitlera.
-2 #19 Pavlíček 2017-05-27 22:39
Pánové, holt to máte těžký, páč Miroslava Sládka skopli postkomunisté z ODS a CSSD dolu dolu do suterénu, a teď po dluhá léta nemá kdo burcovat lidi proti pseudodemokraci i a EUtópii!
-4 #18 Oldřich Musil 2015-12-03 17:57
K:Lukas
Tohoto příspěvku jsem si všiml teprve teď,proto na něj reaguji opožděně.
Takže Lukasi.
Neupřesnil jsi,kterou stranu považuješ za novou,lepší a demokratickou.O DS která rozkradla tento stát a její zakladatel dnes společně se Zemanem chce náš stát znovu dostat do náruče Ruska a Číny?Nebo ČSSD,která nám vyplodila politiky typu Paroubka a Zemana,o němž si v současné době každý slušný a inteligentní člověk vytvoří správný názor sám?Pokud ano,tak bych na tvém místě pomlčel o blbcích a volech.Už spůsobem své argumentace která se vzmůže jen na primitivní urážky sám předvádíš svou nízkou a ubohou úroveň a to,že sám jsi nejlepším vzorkem toho,čím tady častuješ mne.
Proč po "sametové revoluci" byla zachována KSČM a "někteří vyvolení komunisti" zůstali u moci,na to jsem si už odpověď dávno našel.Psal jsem o tom tady v mnoha svých příspěvcích.Ovš em diskutovat o tom hodlám pouze se slušnými a inteligentními lidmi.Což není tvůj případ.
-8 #17 K. Mrzílek 2015-12-01 22:45
Ve sněmovně si odhlasovali tajné hlasování takže nevíme kdo je kdo. To jsme dovolili my občané. A proto mohl byl zvolen do předsednictva parlamentu pan Filip. Tajná anonymní hlasování anonymů. Dokavad připustíme, aby poslanci hlasovali tajně budou tam sedět pro nás nespolehliví lidé.
-4 #16 Miroslav Srutek 2015-12-01 20:05
Dnes jsem slysel soudruha Kollera v poradu Pro a Proti na radiu Plus CR. Docela me mrazilo, protoze podobnou demagogii jsem naposledy slysel za bolsevizmu pred rokem 1989. Putin by z neho mel jiste radost.
+8 #15 Lukas 2015-09-23 13:43
Kdyby jsi nebyl úplně blbej, dokázal by sis sám odpovědět proč po sametové revoluci byla zachována KSČM a někteří vyvolení komunisti zůstali u moci, leč v nové lepší demokratické straně....
Někdy to nějakému jinému volovi vysvětlím.
Je jich tady všude kolem, až to hezký není.
+1 #14 Oldřich Musil 2015-08-23 14:04
Cituji Reagan:
I v ČR přijde jednou čas a budou tyto komunistické zločince soudit! po desítkách let soudí v Německu nacisty!Ti co tu dobu pamatují říkají že byli nacisti ještě v mnohém lepší než komunisti a sovětiKGB atd.Za pár let budou tudíž souzeni i zločinci typu Koller,Klaus,Zeman,Mládek,Filip,Ransdorf minimálně za vlastizradu

Nechci vám brát iluze,ale např.Napoleon je v Paříži pompézně pohřben a francouzká revoluce je tam dodnes oslavována.Napo leon byl totiž zednář a (na rozdíl od Hitlera) se nakonec neobrátil i proti těm,kteří mu pomohli k moci.
-3 #13 kolemjdoucí 2015-08-23 09:58
Cituji Reagan:
I v ČR přijde jednou čas a budou tyto komunistické zločince soudit! po desítkách let soudí v Německu nacisty!Ti co tu dobu pamatují říkají že byli nacisti ještě v mnohém lepší než komunisti a sovětiKGB atd.Za pár let budou tudíž souzeni i zločinci typu Koller,Klaus,Zeman,Mládek,Filip,Ransdorf minimálně za vlastizradu


mužete poděkovat Václavu Havlovi - nejsme jako oni
-4 #12 novak 2015-07-01 09:59
Jak je národ rozdělen! I kdyby analyzoval situaci sebelépe, má cejch. A ti, co budou mít cejch v budoucnu mohou lhát a lhát.
-18 #11 Reagan 2015-02-11 06:25
I v ČR přijde jednou čas a budou tyto komunistické zločince soudit! po desítkách let soudí v Německu nacisty!Ti co tu dobu pamatují říkají že byli nacisti ještě v mnohém lepší než komunisti a sovětiKGB atd.Za pár let budou tudíž souzeni i zločinci typu Koller,Klaus,Ze man,Mládek,Fili p,Ransdorf minimálně za vlastizradu

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)