Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce... Unikátní systém, který hyzdí dálnice, při opravách i údržbě zvyšuje riziko nehod, není snadno rozšiřitelný na jiné komunikace. A zejména při něm valnou část zisku z mýta spolkne provoz, respektive poctivě vylobbovaný výdělek nejmenované firmy – S kvalifikací zaměstnanců je v Polsku spo­kojeno 70 procent investorů, v Česku 34 - Máme vzdělané lidi, ale jejich vzdělání vůbec neodpovídá potřebám ekonomiky - Image Česka dále oslabují časté změny zákonů, dlouhé soud­ní procesy, korupce, slabá veřejná správa - Stačí si vzpomenout na nejabsurdnější způsob podpory solárních elektráren v celé Evropě. Průšvih, který pak Češi řešili tím, že navzdory slibům zpětně obrali investory o zisky solární daní. Za průšvihy i ne­schopnost realizovat rozumné vize přitom nesou odpovědnost politici všech barev - Přestaňme nadávat na politiky, nadávejme raději sobě, že je neustále volíme a necháme jimi bez odporu rozkrádat naši zemi a výsledky naší práce. Vina je především na naší straně, kdy svojí pasivitou, nezájmem o politiku a občanskou společnost, tento stav sami umožňujeme. Stále sloužíme politikům jako za totality, místo aby sloužili oni nám. ...

Luxus zdarma končí

… Kdo by se divil Němcům: proč mají ze svých daní dotovat zbytek Evropanů při tranzitu? Němcům se nejspíše plán vydaří. Rovná soutěž logicky blokuje „nedovolenou podporu“ domácím dopravcům, ale proč by nemohli Němci, kteří mají citelnou daň z vozidla, zkásnout své sousedy, kteří zde žádnou daň ani dálniční známku neplatí? Těžko se jim divit, jakkoli pro nás je očekávaný konec luxusu zdarma nepříjemný. Škoda, že sousedé chtějí plošný poplatek, nikoli mýtný systém. To bychom mohli nabídnout své know-how: Unikátní systém, který hyzdí dálnice, při opravách i údržbě zvyšuje riziko nehod, není snadno rozšiřitelný na jiné komunikace. A zejména při něm valnou část zisku z mýta spolkne provoz, respektive poctivě vylobbovaný výdělek nejmenované firmy.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/kambersky-luxus-zdarma-0va-/nazory.aspx?c=A140708_124618_ln_nazory_jci

* * *

Český sešup

Konec slávy, investoři dávají přednost Polsku

Už to není pravda. „Zlaté ručičky“ teď nejsou české, ale polské. Česko bylo hvězdou německých investorů v postkomunistické Evropě. Už druhý rok to neplatí. Podle prů­zkumu mezi členy německých hospodářských komor se ze států střední a východní Evropy nejatraktivnější zemí stalo Polsko.

Šokující je poznání, že Česko silně zaostává třeba v kvalitě pra­covních sil. Například s kvalifikací zaměstnanců je v Polsku spo­kojeno 70 procent investorů, v Česku 34. Pořád máme vzdělané lidi, ale jejich vzdělání vůbec neodpovídá potřebám ekonomiky. Když německá společnost RWE loni hledala lokalitu pro své vel­ké servisní centrum, dala přednost Krakovu před Prahou právě kvůli nabídce kvalitních pracovníků. Nešlo přitom jen o kvalifikaci ve finanční oblasti, ale také o znalost jazyků.

To, že se staré pravdy stávají překonanými mýty, naznačuje také pohled německých investorů na infrastrukturu. Včetně té dopravní. Polsko se svými dříve zaostalými silnicemi je na tom dnes i v tomto ohledu lépe. Mimo jiné proto, že od Česka inves­toři přece jen očekávali více a teď jsou také více zklamáni. Ale o trendech v obou zemích ten výzkum vypovídá velmi dobře.

Pohled investorů z Německa je přitom klíčový, protože jde o našeho nejvýznamnějšího ekonomického partnera. A srovnání právě s Polskem je také zásadní, protože obě tyto země jsou vý­znamnými německými sousedy. Logicky Němce lákají nejvíc.

Image Česka dále oslabují časté změny zákonů, dlouhé soud­ní procesy, korupce, slabá veřejná správa. Stačí si vzpomenout na nejabsurdnější způsob podpory solárních elektráren v celé Evropě. Průšvih, který pak Češi řešili tím, že navzdory slibům zpětně obrali investory o zisky solární daní. Za průšvihy i ne­schopnost realizovat rozumné vize přitom nesou odpovědnost politici všech barev. Koneckonců, také česká politická nestabili­ta je v očích německých investorů opět mnohem vyšší než v Pol­sku. Možná se to u našich severních sousedů zase zrnění k horší­mu, ale to nám nijak nepomůže.            

Jan Žižka, LN, 10.7.2014

* * *

P.S.

Přestaňme nadávat na politiky, nadávejme raději sobě, že je neustále volíme a necháme jimi bez odporu rozkrádat naši zemi a výsledky naší práce. Vina je především na naší straně, kdy svojí pasivitou, nezájmem o politiku a občanskou společnost, tento stav sami umožňujeme. Stále sloužíme politikům jako za totality, místo aby sloužili oni nám. Být tzv. „užitečným idiotem“ už nelze omlouvat. Dnes máme každý svobodnou volbu mezi ovčanem a občanem. Jednou dojde i ovcím pastva, jsou-li bez rozumného pastýře! Jenom bečení žádnou prosperitu nezaručí, jen o to větší bídu. Ovčan bečí, naříká, diví se a jen kritizuje, občan koná!

Jan Šinágl, 11.7.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2014-07-11 12:32
Samozřejmě že mají pod kontrolou volební zákon, který jim umožňuje opětovné zvolení, kdy občan volí přímo jen stranu, ne podstatné, osobu! Kroužkování je jen malý ústupek voličům, který je neohrozí. Zkuste svolat demonstraci na podporu změny volebního zákona ve smyslu přímé volby? Většina dá přednost chatám, supermarketům - a hospodám, kde nadává na politiky.
-1 #1 KivH 2014-07-11 12:19
Volil bych jiné, ale když už to udělám, vždycky se vrátí  zase Ti původní.. A je nás víc. Chyba asi není jen v občanech, ale v tom, jak jim = nám umožňuje vládnoucí lumpostrana skutečně volit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)