Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Další obstrukce ministerstva vnitra - Já na bráchu aneb Dražba s přirážkou - Kdo se bojí Filipa Rožánka - Američan Dienstbier - Česko je mrtvola, kterou rozežírají supi – Projev Jana Antonína Bati na školské konferenci v roce 1938, stále aktuální, za 2 minuty řekl vše!

 

Žádosti nevyhověl a zákonnou lhůtu, která činí nejvýš 30 dnů (vyjma zvlášť složitých případů, o jaký se zde arci s ohledem na jasně artikulované pokyny soudu nejedná – a kdy činí lhůta 60 dnů), v rozporu se zákonem prodloužil na neuvěřitelných 168 dnů - Děkujeme, Milado Tomková, děkujeme, Vojtěchu Šimíčku, děkujeme, Lenko Matyášová, jakož i další soudci, kteří jste učinili z kárných řízení v této zemi frašku! - Český rozhlas, který propustil svého zaměstnance Filipa Rožánka, si vymiňuje, že (internetové) medium, jež avisovalo záměr zveřejnit s propuštěncem interview, musí k němu zveřejnit rovněž stanovisko zaměstnavatele, protože rozhovor bude jistě plný nepravd a pomluv - Co ale proruské sklony ČSSD ohledně krize na Ukrajině? Čím víc je ČSSD bude přetvářet v oficiální politiku, tím více Dienstbier riskuje, že se bude muset rozhodnout pouze pro jedno nebo druhé občanství - S naší dekadentní civilizací je dost možná už dávno amen. Kdo ví? Já se proto snažím pomáhat jednotlivcům podle pravidla „chytrému napověz a hloupého kopni“. Považuji za rozumné investovat též do svých dětí.

* * *

Další obstrukce ministerstva vnitra

Tři dny po uplynutí zákonné lhůty odpověděl ministr vnitra na žádost o ochranu před nečinností svých podřízených. Žádosti nevyhověl a zákonnou lhůtu, která činí nejvýš 30 dnů (vyjma zvlášť složitých případů, o jaký se zde arci s ohledem na jasně artikulované pokyny soudu nejedná – a kdy činí lhůta 60 dnů), v rozporu se zákonem prodloužil na neuvěřitelných 168 dnů, řka, že do té doby se jistě vyjádří Nejvyšší správní soud, k němuž se ministerstvo obrátilo s kasační stížností.

Nově má tedy ministerstvo na rozhodnutí čas do 30. září; páté výročí našeho registračního návrhu oslavíme přitom už 12. srpna.

Zda za této situace podat žalobu na nečinnost už nyní nebo s ní vyčkat, až když rozhodnuto nebude ani k prvnímu říjnu, prozatím váháme. Máme totiž obavu, že NSS nebude mít kasační stížnost projednánu ani na konci září – jen zřídka je jeho rozhodování tak rychlé – a ministr lhůtu znovu o další půlrok prodlouží, čímž fakticky sám přizná kasační stížnosti odkladný účinek, místo aby o něj ministerstvo řádně požádalo soud.

Já na bráchu aneb Dražba s přirážkou

O vydařeném kousku smíšeného kárného senátu Nejvyššího správního soudu informuje lobbistický server Česká justice: exekutor Jiří Nevřela zorganisoval typicky českou exekuční dražbu nemovitosti, kterou sám přes fingovanou obchodní společnost, již provozoval se svým bratrem, vydražil za 560 tisíc korun.
A co na to Nejvyšší správní soud? Trestal, a přísně: exekutor si bude muset za podvodně vydraženou nemovitost připlatit celých 75 tisíc korun. Děkujeme, Milado Tomková, děkujeme, Vojtěchu Šimíčku, děkujeme, Lenko Matyášová, jakož i další soudci, kteří jste učinili z kárných řízení v této zemi frašku!

Kdo se bojí Filipa Rožánka

Toto mne opravdu pobavilo: Český rozhlas, který propustil svého zaměstnance Filipa Rožánka, si vymiňuje, že (internetové) medium, jež avisovalo záměr zveřejnit s propuštěncem interview, musí k němu zveřejnit rovněž stanovisko zaměstnavatele, protože rozhovor bude jistě plný nepravd a pomluv.

Právně je takový dokument irelevantní a může být bez újmy čímkoli právům hozen do koše, an nebyl dosud zveřejněn ani rozhovor, ani nebylo formulováno rozhlasové stanovisko k němu, avšak připomnělo mi to situaci před dvanácti lety, kdy jsem se ve zlém rozešel s Britskými listy; ty mne při tom obvinily z více než půlmilionové defraudace. Jak Jan Čulík, tak Štěpán Kotrba arci velmi dobře věděli, že obvinění je smyšlené a ve skutečnosti jsem deník o žádné peníze nepřipravil, naopak jsem ho v posledních měsících z vlastních peněz dotoval v částkách desítek tisíc korun měsíčně, a tak se snažili všechny, kteří se o kausu zajímali, zastrašit a odradit od kontaktu se mnou tvrzením, že jsem nesmírně dovedný manipulátor, který by je určitě dokázal obelhat.

Skončilo to, jak víme, totálním debaklem Britských listů, které nejprve neuspěly s trestním oznámením a poté prohrály i civilní spor, v němž se domáhaly vyplacení defraudované sumy (sebekriticky už o řád snížené), a jako třešničku na dortu se mi musely i omluvit a vrátit moje jméno do tiráže, odkud je protiprávně odstranily. Jen na nákladech řízení to celé jejich sponsory stálo skoro sto tisíc korun.

Přeji Filipu Rožánkovi, kterého osobně, pokud má paměť sahá, neznám, aby ve svém sporu dopadl podobně jako já tehdy.

* * *

Američan Dienstbier

Jiří Dienstbier je nejvýše postavený Američan v české státní správě. Jelikož se narodil na půdě Spojených států rodičům mimo diplomatickou službu, má dvojí občanství. V souladu s americkým imigračním zákonem existuje administrativní předpoklad, že pokud taková osoba přijme post v cizím státním aparátu neobnášející strategické politické rozhodování, nehodlá se občanství Spojených států vzdát. Nepotřebuje tím pádem předložit žádné prohlášení nebo doklad úmyslu si americkou státní příslušnost ponechat, jelikož se to bude předpokládat. Nicméně v Dienstbierově případě tento předpoklad neplatí, protože přijal vysokou politickou funkci. Stal se ministrem. Americké konzulární úředníky nebudou zajímat jeho přitroublá řešení nízkého počtu žen v politice. Co ale proruské sklony ČSSD ohledně krize na Ukrajině? Čím víc je ČSSD bude přetvářet v oficiální politiku, tím více Dienstbier riskuje, že se bude muset rozhodnout pouze pro jedno nebo druhé občanství.

* * *

Česko je mrtvola, kterou rozežírají supi. Vše se hroutí a my šaškujeme s budováním EU a lidskými právy

Dá se tedy říci, že naše společnost zůstává v jakési patové situaci?

Ano. Navíc v impotentním státu, kde většina politiků tvoří bandy mafiánů, co se specializovaly na zvláštní druh pololegální kriminality – na vykrádání státu. Nejdříve se vykrádaly restituce, pak se vykrádaly evropské fondy, nyní přišla další vlna, a ta se dá nazvat lakonicky – hon na blbce. To jsou různé formy spotřebitelských úvěrů a následných exekucí, které je mají lidi odrbat o majetek, který jim ještě zbyl. Teď když se ožebračují  jednodušší či finančně negramotní občané, tak si efektivně vyrábíme 20 až 30 procent totální chudiny, poněvadž jim sebereme domy, investice a veškerý majetek v exekucích. Ti nejen že na dřeň vysají sociální dávky, ale z části se z nich rekrutují i ti agresivní pisálci, kteří vás trápí v diskuzích …

Bohužel, současný stav není nic jiného než totální plundrování země, kdy psychopati a mafiáni mají tzv. pré… Až teď, po 25 letech se začínají objevovat vlaštovky, které naznačují, že by politici mohli být též zavíráni. A i kdyby zavřeni nakonec nebyli, dá se hodnotit jako pozitivum již to, že ta vlaštovka po nich alespoň klove – i  to je úspěch. Česká republika je bohužel totálně paralyzovaná, a je to více méně mrtvola, kterou rozežírají supi. Protože - věda jde do háje, školství jde do háje, rozvodovost je 55 procent, nemanželských dětí je něco mezi 40 až 50 procenty. A s tím jdou další jevy: Péče o seniory naprosto příšerná, chaotická je i péče o děti bez rodičů, upadá lékařská péče. Ten proces je dlouhý, delší než nás život, a tak máme pocit, že se vlastně nic moc neděje.

Co tedy s tím?

Otázka je, zda to, co se dnes snažíme měnit a napravovat, není už jen takový poslední záchvěv a dozvuk vyprchaného života, který už fakticky skončil. Například mrtvole ještě rostou vousy, i když už je sama mrtvá. Tak my si tady při tom průběžném vymírání hrajeme na budování EU a šaškujeme s lidskými právy, ale s naší dekadentní civilizací je dost možná už dávno amen. Kdo ví? Já se proto snažím pomáhat jednotlivcům podle pravidla „chytrému napověz a hloupého kopni“. Považuji za rozumné investovat též do svých dětí.

* * *

Jan Antonín Baťa - projev na školské konferenci (1938)

Tento velikán naší země v ní platil 67 let za kolaboranta a zločince…

Jan Šinágl, 24.6.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)