Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zamlčená slova prezidenta Zemana o justiční mafii v Událostech na ČT – U OS Cheb obžalováno 98 osob za prodej řidičských průkazů - Sobotka najednou kope za Rusy - Praha 1 začala konečně se stavbou pomníku válečným letcům RAF - Výstava ke 100. výročí úmrtí pražské rodačky Berty von Suttner, první ženy, nositelky Nobelovy ceny - Ředitelka ERÚ Alena Vitásková před soudem – Trestní řízení proti Libuši Rudinské, autorce dokumentu PAVEL WONKA – ADVOKÁT CHUDÝCH, zahájeno!

Prof. Milan Zelený: „Čím víc peněz vyděláte ze spekulací, tím víc peněz do spekulací zase dáte. V tomto smyslu peníze ekonomice pomoci nemůžou. Bude to chtít pořádný otřes, abychom se konečně vzpamatovali. Zabýváme se podporou podnikání, ale ne podnikáním; Zabýváme se podporou inovací, ale ne inovacemi. Ekonomiky nejsou žádné stroje. Ekonomiky jsou jako přírodní systémy. Ekonomika je společenský organismus, který se učí, který se vyvíjí, který se adaptuje.“

Tak pravil Jan Antonín Baťa – ani dnes by nemusel nic měnit!

 

Více ve skvělém rozhovoru s prof. Milanem Zeleným (REFLEX 21/2014). Ne nadarmo je prof. Zelený propagátorem a obdivovatelem systému řízení dle vzoru firmy Baťa, zvláště Jana Antonína Bati, pod jehož vedením dosáhla firma největšího rozkvětu. Byl to i velký vlastenec, který u nás platil 67 let za kolaboranta a zločince. Edvard Beneš ho neměl příliš v lásce. Komunisté ho po roce 1948 odsoudili a Brazílie v roce 1956 navrhla na Nobelovu cenu!

* * *

V OVM dne 1.6.2014 Václava Moravce, hovořil překvapivě otevřeně president Miloš Zeman o justiční mafii (od cca 31 min.) V hlavních večerních Událostech na ČT 1 byl výtah podstatného, ale to nejpodstatnější sdělení o justiční mafii ČT vůbec nezmínila? Proč asi?! Také jste zaregistrovali postupující bulvarizaci veřejnoprávní ČT, připomínající stále více TV NOVA? Není divu, když jí vede bývalý ředitel TV NOVA Petr Dvořák.

* * *

U OS Cheb obžalováno 98 osob za prodej řidičských průkazů od motorek až po autobusy! Hrozí jim maximální trest 10 let vězení. Dost malý na to, že pouštěli na silnice potenciální vrahy, kteří mohou každou chvíli přejet někoho z nás či našich potomků! Nemalý trest by si zasloužili i tito řidiči-podvodníci za tuto naprostou bezcharakternost. Předpokládám, že všem „řidičům“ budou soudem ŘP odebrány. V této souvislosti připomínám citát z článku Ludvíka Vaculíka z LN: „Vražda se trestá odnětím práva na život.“

* * *

Sobotka najednou kope za Rusy

V tentýž den, kdy Bohuslav Sobotka prohlásil, že Česká republika „nebude patřit mezi takové země, které by volaly po posílení vojenských jednotek NATO v Evropě“, nabídl ministr obrany Martin Stropnický baltským zemím prostředky protivzdušné obrany. I to by přísně vzato znamenalo posílení přítomnosti NATO v Evropě. Sobotka se možná přeřekl, anebo nebyl zcela v obraze ohledně činnosti svého ministra – v bezpečnostních záležitostech je premiér koneckonců amatérem. Pokud však jeho výrok o neposilování přítomnosti NATO v Evropě vezmeme doslova, musíme ho chápat tak, že se Sobotka otevřeně staví proti Baracku Obamovi. Ten totiž nabídl, že Amerika zvýší svoji vojenskou přítomnost na kontinentu. Slabě skrývaným proruským postojem se premiér zřejmě snaží upevnit si svůj kádrový profil „socialisty“ před voliči ČSSD. Možná by se nyní v listopadu namísto schůzky Obamou v Bílém domě mohl vypravit za Putinem do Kremlu.

* * *

Cenu za šíření dobrého jména ČR dostanou Hollandová nebo Matragi

Letošní ceny Gratias Agit za šíření dobrého jména České republiky v zahraničí dostanou známá polská filmová režisérka Agnieszka Hollandová nebo módní návrhářka žijící v Libanonu Blanka Matragi. Oznámilo to ministerstvo zahraničí, které ocenění každoročně uděluje. Ceny letošním laureátům předá šéf diplomacie Lubomír Zaorálek (ČSSD) v pátek. Vedle nich cenu získá diplomat a politolog Otto Pick, francouzský dirigent Serge Baudo nebo válečný veterán Karel Aster, jenž je posledním žijícím členem skupiny 14 Čechů, kteří bojovali v americké armádě na Filipínách. Ocenění si odnesou také překladatelé českých autorů Almis Grybauskas z Litvy a Reiner Kunze z Německa. Mezi 15 novými laureáty je i správce Československého muzea ve francouzském Darney André Poirot, ředitelka krajanského spolku Asocheca v Kolumbii Eliška Krausová či krajanská a charitativní organizace z kanadského Toronta Masaryk Memorial Institute. ČRo, 3.6.2014

P.S.

Připomínám nedávný pořad Reportéři ČT (nemohu odkaz na pořad rychle najít jak je jinak běžné?), jak si podvodně postavila paní Matragi nový dům zbouráním památkově chráněné vilyv Praze. To jsou na MZV tak neschopní, nebo tak nemravní?! J.Š.

* * *

Praha 1 začala se stavbou pomníku válečným letcům

Praha 1 začala se stavbou diskutovaného pomníku československým válečným letcům na Klárově. Dělníci v severní části parku vyhloubili mělkou kruhovou jámu, ve které bude umístěn podstavec sochy. V parku také budují přípojky. Umístění pomníku povolil přes nesouhlas památkářů v pondělí stavební úřad Prahy 1. Dvoumetrovou sochu okřídleného lva věnuje Česku britská komunita žijící v ČR. Autorem bronzového památníku je britský sochař Colin Spofforth. Socha by měla být odhalena 17. června za přítomnosti vnuka někdejšího britského ministerského předsedy Winstona Churchilla. Ambasáda a Praha 1 ji chtějí od začátku umístit na Klárově. Lokalita se nezamlouvá památkářům. Národní památkový ústav vydal záporné stanovisko, podle kterého je pro dané místo socha příliš monumentální. Nelíbí se jim také to, že je již v parku umístěn jiný pomník. Iniciativu ale přivítali a navrhli jiná místa v centru, třeba na pozemku ministerstva obrany poblíž tramvajové zastávky Pražský hrad, nebo u Revoluční ulice poblíž nábřeží Ludvíka Svobody. Konečné stanovisko by měl vydat magistrátní odbor památkové péče. ČRo, 3.6.2014

* * *

Výstava připomíná sté výročí úmrtí pražské rodačky Suttnerové

Rakouské spisovatelce a pacifistce Berthě von Suttnerové, od jejíž smrti tento měsíc uplyne 100 let, je věnovaná nová výstava v Rakouském kulturním fóru na Jungmannově náměstí. Od 20. června na ni naváže plakátová výstava na několika místech v Praze. Bertha von Suttnerová se jako hraběnka Kinská narodila 9. června 1843 v Praze. Jako první žena v historii obdržela Nobelovu cenu za mír. Hraběnka Bertha Felicie Sophie Kinská se narodila roku 1843 v Praze. Po sňatku s dolnorakouským baronem Arthurem Suttnerem prožila devět let v Gruzii i v době rusko-turecké války. S mírovým hnutím se seznámila v Paříži, kde se také spřátelila s Alfredem Nobelem; jejich přátelství bylo údajně podnětem k založení Nobelovy ceny. Napsala čtyři desítky knih, z nichž román s názvem Odzbrojte!, ve kterém popsala krutost a nesmyslnost válek, byl přeložen do 12 jazyků. Jeho ohlas změnil spisovatelčin život. V roce 1891 založila Suttnerová Rakouskou společnost míru. Zemřela v červnu 1914, týden před sarajevským atentátem, který odstartoval první světovou válku. ČRo, 3.6.2014

* * *

Ředitelka ERÚ Alena Vitásková stojí před soudem jako obžalovaná. Věřme, že tlaku solárních baronů odolá. Jeden vysoce postavený člověk jí řekl: „Je to jako rakovina, buď ji zastavíte, nebo jí podlehnete.“ Nyní jde o paní Vitáskovou, která neohroženě bojuje i za nás. Bez odporu mohou následovat další, tedy i my a nakonec může tato rakovina zlikvidovat celou zemi! Držme jí palce!

Dne 19.5.2014 bylo zahájeno trestní řízení proti autorce dokumentu Pavel Wonka – advokát chudých, dokumentaristce Libuši Rudinské, pro podezření ze zneužití finančních dotací v řádech statisíců korun. Paní Rudinská se chová velmi podivně. Na výzvy formou e-mailů a doporučených dopisů opakovaně nereaguje - jak na mé, tak na doporučené dopisy pana Jiřího Wonky.

Mám mnoho důkazů k tomu, abych mohl s plnou odpovědností tvrdit, že tato osoba nepředstavuje svým chováním a charakterem takové hodnoty, aby byla schopna natočit dokument o posledním komunisty zavražděném člověku v odpovídající kvalitě, objektivitě a věrohodnosti. Ke trestnímu oznámení pana Jiřího Wonky jsem se připojil a plně se s ním ztotožňuji.  

Jan Šinágl, 4.6.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Hora 2014-06-09 11:39
V souvislosti s jménem prof. Milana Zeleného z USA si vzpomínám a momentálně hledám starší publikaci Václava Klause,
kde je citován jeho výrok na adresu amerických ekonomů a prof. Zeleného, Klaus praví, stěžoval jsem si u nich, koho sem nám to vlastně posíláte?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)