Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Vicenova Telicka 050514Místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová si měla nakoupit ze zrušeného sněmovního kiosku Metro Janecek 060514alkohol za cca 30.000,-Kč…?!

Telička poradce, nebo lobbyista? – ČT cenzuruje dokument Davida Vondráčka - KOH-U-NOOR definitivně končí, dědicové neuspěli – Slováci použili českou vlajku jako hadr na boty, Zaorálkovi to nevadí – Sankce pro Čechy a Slováky? - Kellner bude muset rozhodnout: rozzlobit Kreml, anebo riskovat sankce za to, že brání osvobození Ukrajiny od Gazpromu - Poslanec Huml má „vedlejšák“ na Autobazaru - Ministr Chovanec už v 9.třídě věděl co bude dělat, nedělat! – Místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová dělá ostudu Hnutí ANO svoji neschopností!

… Už za totality se říkalo: „Kdo umí ten dělá, kdo neumí ten učí a kdo neumí a neučí ten řídí.“ Problémem, nejen u nás je, že nelze politiku oddělit od ekonomiky a vzájemného propojení. O to důležitější je, aby v politice bylo co nejvíce skutečných zástupců zájmů země a jejích občanů. Jinak budeme stále pociťovat následky „práce“ různých příživníků, zlodějů a podvodníků ve správě země, která negativně dopadá na životy slušných občanů.  

Restituční spor o Koh-i-noor definitivně končí, dědicové neuspěli

Vleklý restituční spor o polovinu vršovických nemovitostí a sbírky obrazů společnosti Koh-i-noor definitivně končí neúspěchem pro dědice původních vlastníků. Jejich stížnost odmítl Ústavní soud (ÚS). Původní majitelé přišli o prosperující firmu, která před druhou světovou válkou nesla název Waldes a spol., podle Benešových dekretů, proto nemají nárok na restituci. Soudní spor trval od roku 1995. Původně to vypadalo, že dědicové polovinu historického majetku získají, ale v roce 2010 zasáhl v jejich neprospěch právě Ústavní soud. Justice poté žaloby dědiců zamítla, což předloni potvrdil Nejvyšší soud a nyní také znovu ÚS. Jindřichovi a Zikmundovi Waldesovým továrnu nejprve zabavili nacisté za druhé světové války. Po válce podnik přejmenovaný na Koh-i-noor převzal československý stát na základě dekretu o znárodnění dolů a některých průmyslových podniků. Dekrety dopadly na řadu továren, bank, dolů a podniků ve strategických odvětvích, které chtěl přímo kontrolovat stát. Waldesovi tehdy nezískali žádnou peněžní náhradu. ČRO, 2.5.2014

P.S.

Kradli komunisté, krade i dnes Český stát! Soud se řídí i dnes Benešovými dekrety, uznává platnost krádeže spáchané na slušných majitelích. To, že dědicové podle Benešových dekretů nezískali žádnou peněžní náhradu už soudy nezajímá. Krádežemi cesta k prosperitě nevede, ale jen ke stále větší bídě. Krást a podvádět nám šlo vždy, ale tvořit hodnoty, tak jako to uměli Waldesovi, je stále mnoha cizím! Země, která umožňuje a toleruje krádeže, bude nakonec rozkradena, budou-li občané mlčet a nebudou si vážit slušných, schopných podnikatelů. Jen ti udržují naději na prosperitu a blahobyt. Rodina Jana Antonína Bati by mohla vyprávět! J.Š.

* * *

Slováci použili českou vlajku jako hadr na boty, Zaorálkovi to nevadí.

Informováni byli česky i slovenský prezident, český ministr zahraničních věcí, ministru kultury, velvyslankyni na Slovensku a České centrum na Slovensku. Dosud všichni mlčí?! J.Š.

* * *

Sankce pro Čechy a Slováky?

06. 05. 2014 - EB

Američané si začínají všímat, že nějací „čeští a slovenští bohatí byznysmeni“ stojí v cestě řešení dodávek zemního plynu na Ukrajinu. Noviny International New York Times se dnes na titulní straně ptají, proč je tak obtížné Slovensko ponouknout, aby uvedlo do provozu technicky jednoduchý proces reverzních dodávek. Petra Kellnera, Daniel Křetínského ani Patrika Tkáče (a jejich partnery) noviny nejmenují, ale právě to jsou zmiňovaní čeští a slovenští boháči. V rámci holdingu EPH vlastní 49 % slovenského přepravce zemního plynu Eustream, což se ukazuje jako kámen úrazu při snaze zrušit kontrolu Kremlu nad přívodem plynu na Ukrajinu. Kellner by na zpětných dodávkách tratil nejvíc, protože skupina PPF má rozsáhlé investice v Rusku. Není tak nepředstavitelné, že se Kellner bude muset rozhodnout: rozzlobit Kreml, anebo riskovat sankce za to, že brání osvobození Ukrajiny od Gazpromu.

* * *

Stihnu práci i poslancování, sliboval Huml. Pak nebyl k zastižení

Je tragédií, že se to děje, ještě větší, že to Humlovi a jemu podobným zřejmě vůbec nedochází, jak amorálně se chovají. Stejně tak je odsouzeníhodné, když zvolený politik během mandátu kandiduje do jiné funkce např. z poslance na senátora, ze senátora na europoslance apod. Považuji to za nemravné a podraz na voličích, byť to zákon umožňuje. Stejně tak je odsouzeníhodné „cestování“ a kandidování politiků mezi různými stranami. J.Š.

* * *

Ministr vnitra Milan Chovanec už v 9.třídě veřejně říkal: „Ručičky, vy dělat nebudete“, dle svědectví jeho spolužáků. Jeho zázračné zhubnutí nebylo vůbec o vůli, ale odstranění části žaludku v důsledku naopak nedostatku vůle a sebeovládání, v podstatě obžerství, které ohrožovalo jeho život. Jeho nynější zdravotní problémy jsou jen následkem operace.

Cituji t týdeníku REFLEX 18/2014 místopředsedkyni Sněmovny J.Jermanovou: „… Můj cíl je tu funkci zvládnout tak, abych jí dodala vážnost, aby bylo jasné, že být první místopředsedkyní Sněmovny je klíčová funkce, která má nejenom politický, ale i společenský rozměr. …“

Tato viditelně neschopná osoba, s feministickými sklony, nebyla schopna ani za 100 dní zvládnout jednací řád Sněmovny. Svoji neschopností „baví“ Sněmovnu a dělá tak ostudu (bývalá členka ODS) nejen Hnutí ANO, ale i Sněmovně. Více v pořadu ČT 168 ze dne 4.5.2014. Doporučuji příspěvky – Čau kotě, Soumrak kmotrů a Malostranské korekce.

Ke cti paní místopředsedkyně slouží, že se zasadila o zákaz prodeje a pití alkoholu ve Sněmovně. Už méně jí slouží ke cti, že měla (podle velmi důvěryhodného zdroje) nakoupit právě ze zrušeného kiosku s alkoholem ve Sněmovně alkohol za cca 30.000,-Kč?! Že by už prozíravě počítala s „pracovními návštěvami“, ruských návštěv, či zneužila své funkce odkupem alkoholu pro svoji domácí potřebu? Obávám se, že mi kancelář paní místopředsedkyně, ani účtárna Sněmovny žádnou fakturu neposkytne. Není nad „obchodní tajemství“ ve veřejné věci. Na každý pád minulost a současnost paní místopředsedkyně toto nemravné jednání daleko více potvrzuje, než vylučuje. Nějaká faktura někomu, musí existovat. Litry alkoholu ze stánku a ze skladu Sněmovny jistě, při vší úctě k pijáckým „kvalitám“ mnohých poslanců, se jistě sami „nevypařily“. Vytvořit v nouzi falešnou fakturu a hledat potom spotřebovaný alkohol, nelze také vůbec vyloučit. Jsme opět u kvality lidí, čím je větší, tím méně je třeba zákonů. Není-li, nepomohou ani tisíce nových zákonů.

Už za totality se říkalo: „Kdo umí, ten pracuje (dělá). Kdo neumí, ten poučuje (učí, vyučuje). Kdo nepracuje a nepoučuje, ten řídí (vládne).“ Problémem, nejen u nás je, že nelze politiku oddělit od ekonomiky a vzájemného propojení. O to důležitější je, aby v politice bylo co nejvíce skutečných zástupců zájmů země a jejích občanů. Jinak budeme stále pociťovat následky „práce“ různých příživníků, zlodějů a podvodníků ve správě země, která negativně dopadá na životy slušných občanů.  

 

Jan Šinágl, 7.5.2014

 

Seneca : To, co je morálně špatné, nemůže být politicky dobré

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.18 (11 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)