Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KorupceSankce vůči Rusku mají význam! - Experti udávají, že ruské hospodářství je ve slabé kondici jižPutin Vladimir nyní, zhoršení možností financování může způsobit, že v r. 2014 r. se naplní technické předpoklady recese - Mojmír Hampl odhalil Václava Klause v plné nahotě - Klaus, Zemana Fico, povedená „ruská trojka“ - Unesla letadlo Al Kajda do Pakistánu? – Proč mají mít exekutoři výsostné privilegium vydělávat jako podnikatel a využívat k tomu policii, výkonnou moci, kterou platíme ze svých daní…?! - Mojmír Hampl odhalil Václava Klause v plné nahotě!

V hodnocení Capital Economics dosahoval odliv soukromého netto kapitálu z Ruska od počátku letošního roku už 50 mld USD (2,5 % hrubého národního produktu, HNP). Ukazuje se, jestliže se tempo udrží, může po celý první kvartál z Ruska odplynout 70 mld USD (3,2 % HNP). Taková situace může Rusko dovést na kraj bankrotu a vehnat zemi do recese. Pro porovnání za celý r. 2013 činili odliv soukromého netto kapitálu z Ruska 63 mld USD. Plné měřítko útěku kapitálu bude známo teprve v dubnu, kly v Rusku budou zveřejněny údaje o platební bilanci za první kvartál 2014. Ekonomové si všímají, že odliv kapitálu by byl značně větší, kdyby se do Ruska nevrátila aktiva ruských byznysmenů a soukromých osob, obávajících se západních sankcí.

Míra útěku kapitálu z Ruska bylo odhadnuta na základě běžných účtů v přehledu intervencí centrální banky na podporu rublu.

Ve skutečnosti Rusko v posledních letech uvolnilo některé valutové kontroly, avšak centrální banka pak intervenuje, aby zmenšila rozsah kolísání. Výsledně součet navýšení na účtu obratů a nákupů netto zahraničních valut Centrální Bankou Ruska zrcadlí všeobecné odplouvání netto soukromého kapitálu, informuje Capital Economics. Ekonomové připomínají, že jen od počátku r. 2014 r. vydala ruská centrální banka na podporu rublu už cca 35 mld USD. Její valutové rezervy jsou odhadovány na cca 490 mld USD.

Rusku v krátké době krize platební bilance nehrozí. Jestliže se odliv peněz v současném rozsahu udrží např. po nejbližší půlrok, nebo se urychlí, tak se bilance značně oslabí. V mezičase začnou účinky odlivu kapitálu pociťovat nefinanční sektory hospodářství, úměrně tomu, jak se růst mezi bankových úrokových sazeb začne projevovat v těžkostech při získávání úvěrů domácnostmi firmami – předpovídá Capital Economics.

Experti udávají, že ruské hospodářství je ve slabé kondici již nyní, zhoršení možností financování může způsobit, že v r. 2014 r. naplní technické předpoklady recese.

http://niezalezna.pl/53020-ekonomisci-ujawniaja-rosja-na-skraju-bankructwa-odplyw-kapitalu-wpedzi-kraj-w-recesje

P.S.

Krátký článek z mezinárodního Capital Enonomics. Přístup k anglojazyčnému originálu  je zpoplatněn. Přináším stručný polský výtah – článek dá čtenáři odpověď na otázku „Sankce vůči Rusku ano či ne?“ V.Kebrle, 18.3,2014

* * *

Mojmír Hampl odhalil Václava Klause v plné nahotě

Václav Klaus působí v nedělním pořadu ČT 168, jako by byl už zcela mimo realitu, uzavřen ve svém pokřiveném mravním světě. Tento zcela jistě výjimečný „zážitek“ nestačí jen slyšet, ale musí být i viděn (od 28:30 min.), abyste uvěřili, jakého člověka jsme měli 8 let za prezidenta. Nedivme se, že vyhlásil a podepsal zločinnou amnestii, ani že se dodnes neví, kdo všechno se podílel na tomto zločinu. Ani nový prezident Zeman nedodržel slib a neoznámil občanům, kdo je navrhovatelem a autorem především zločinného článku o abolici (stejně jako tají kolik stála oslava jeho 1.výročí zvolení prezidentem). Nepochybně je jeho ctitelem i Blanka Matragi, poté co se „předvedla“ v prvním příspěvku. Neskutečné, jak podle se dokáží zachovat tak bohatí a slavní lidé, kteří jsou dáváni roky za příklad. Senát by jí měl za toto skandální jednání odejmout ocenění – pokud by byl ovšem složen jen ze samých ctihodných senátorů…

* * *

Klaus, Zemana Fico, povedená „ruská trojka“

Možná budoucí slovenský prezident Robert Fico takto vysvětluje náboženství! A takto může jeden občan volit legálně až 3x! Soudruzi bývalí i dnešní v jiných stranách, se stále umí umně přizpůsobovat situacím – a novým poměrům!

* * *

Unesla letadlo Al Kajda do Pakistánu?

Vzhledem k poloze letadla, stavu pohonných hmot a „dokonalému“ zmizení, nelze vůbec vyloučit, že záhadně zmizelé letadlo se nalézá v Pakistánu, kde má stále dobré a jistě zázemí Al Kajda. Spekulovat můžeme i o tom, k čemu měl případný únos sloužit - ať už jde o letadlo či osoby na palubě, resp.jejich část?

* * *

Z korespondence – o nemravném zákoně o exekucích!

Dobrý den, v minulosti jsem Vám napsal o tandemu ministr Němec a šéf exekutorů Podkonický a jejda máme tu zase další tandem z vrcholné politiky. V žádném případě nepustit exekutorský business. Dle mého obyčejného rozumu musí někde existovat legislativní rozpor, alespoň na Evropské úrovni, když je umožněno jedné podnikatelské skupině – exekutorům, mít výsostné privilegium vydělávat jako podnikatel a využívat k tomu výkonnou moc – policii, kterou platíme ze svých daní. Je to vrcholně nemorální, když z našich daní se platí exekučně-justičně-policejní komanda, které jsou schopni člověka totálně psychicky, fyzicky a ekonomicky zničit. Proti tomuto systému je jednotlivec absolutně bezmocný. No a když řeknete exekutorovi, že se chová nemorálně, tak odpoví, že on zákony nedělá, on to nevymyslel a ať jsi jdeme stěžovat k těm, kteří to takto nastavili. Exekutor koná-podniká pouze v mezích zákona jak je mu to umožněno. A že si vydělá, proč ne. Pak si muže Český exekutor dovolit např. zabavit Vám dům a hned se do něj nastěhovat, koupit ostrov v Karibiku, koupit Bentley a čalounění zaměnit za krokodýlí kůži atd.

No a na závěr, když se vzepřete exekutorovi - soukromému podnikateli, tak si prostě přivolá policii a ta Vás na místě zastřelí, protože jste jí ve vlastním domě ohrožoval a má ze zákona na to právo. Jste mrtvý, exekutor jako podnikatel má vyděláno, hlavně když je to podle zákona. Ale co rakev nemá kapsy a do hrobu stejně jde každý člověk z holou pr....

Je mě z toho špatně a rád bych podpořil nějakou iniciativu v tomto směru, aby se tento podvod přestal konečně dít. Proč všude v sousedních státech to jde a jenom zde to nejde…?!

S pozdravem

M.G., 17.3.2014

* * *

Děkuji touto cestou stále více narůstajícímu počtu lidí, kteří mi posílají informace, své postřehy, názory a zkušenosti. Pomáhají mi tak udržet kvalitu informací a zpráv na co nejvyšší úrovni.

 

Jan Šinágl, 19.3.2014

 

“Není velikosti, kde není prostoty, dobra a pravdy.“

L.N.Tolstoj

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)