Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uhl SabatovaNeviditelný pes, 24.2.2014, Ivan Březina

Klan Rudých, aneb o rodině ombudsmanky Anny ŠabatovéUhl Michal

Podivná role v kauze mučených dětí - Pokus o zavedení cenzury - V genech zažraný komunismus - Trockistický manžel, levičácký syn - Za mříže dostalo Petra Uhla zlo, které sám prosazoval. A v čem by byl rozdíl, kdyby se Uhl hlásil k nacismu? Jen ve znaménku, v ničem jiném - Michal Uhl se loni na jaře podílel na rozvrácení Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR).

… Michal Uhl podle bývalých zaměstnanců ÚSTRu doslova prohlásil, že "pravicoví historici v ÚSTRu nemají co dělat". Tomu rozumím – co kdyby se náhodou někdo z nich začal zabývat zločiny jeho dědečka Jaroslava Šabaty v 50. letech? "Pro mne to nebylo čtyřicet let temna," citoval Michala Uhla v Mladé frontě Dnes Luděk Navara. Jak odpudivý výrok! Navara o mladém Uhlovi dále napsal: "Už dříve rozlítil politické vězně, když navrhoval, aby se zkoumaly i kladné stránky totalitního komunistického režimu. Například aby se mluvilo o tom, že na Slovensku se v padesátých letech zlepšila infrastruktura a také se zlepšilo postavení žen a horníků…" … Od Michala Uhla je to podobně cynická bezcitnost, jako v tom známém hořkém vtipu: "Je sice pravda, že ten Němec jako velitel koncentračního tábora zavraždil tisíce Židů, ale kdybyste slyšeli, jak krásně uměl hrát na piáno…"

…Tenhle článek je záměrně jistým zjednodušením, především pokud jde o historickou roli Jaroslava Šabaty. Ano, můžeme se ponořit do hlubinné motivace lidského jednání a můžeme přiznat komunistům z 50. let právo na omyly, na vnitřní vývoj a na pokání za špatné činy. Jenže pak často buď omlouváme neomluvitelné, nebo děláme z padouchů hrdiny. Takže to raději řekněme pěkně "natvrdo": kdyby býval Jaroslav Šabata ještě žil, každá ze skutečných obětí komunismu by měla morální právo plivnout mu do obličeje. …

… Šabatová volala po zavedení cenzury, což kritizoval třeba komentátor Lidových novin Martin Weiss. "Třeba v Číně nebo v Íránu na to mají dobrý software," napsal. "Jenže to, co Šabatová dnes objevuje, existovalo vždy, internet to jen usnadňuje. Stejně tak se už před nějakým časem v našem civilizačním okruhu dospělo k tomu, že svoboda projevu je lepší. Pokud bychom byli ochotni nepropustnou, všeobjímající cenzuru zavést, musel by ji někdo (Šabatová?) obsluhovat. Společnost by žila v nevědomosti o tom, jaké postoje a myšlenky v ní existují, což by nevedlo k dobrým koncům…" … Dáma, která nám chtěla zavírat ústa, teď bude hájit naše práva? …

…Tenhle článek je záměrně jistým zjednodušením, především pokud jde o historickou roli Jaroslava Šabaty. Ano, můžeme se ponořit do hlubinné motivace lidského jednání a můžeme přiznat komunistům z 50. let právo na omyly, na vnitřní vývoj a na pokání za špatné činy. Jenže pak často buď omlouváme neomluvitelné, nebo děláme z padouchů hrdiny. Takže to raději řekněme pěkně "natvrdo": kdyby býval Jaroslav Šabata ještě žil, každá ze skutečných obětí komunismu by měla morální právo plivnout mu do obličeje. …

http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-spatna-zprava-0yl-/p_spolecnost.aspx?c=A140222_163519_p_spolecnost_wag

* * *

ÚSTR je paralyzován zcela neschopným vedením a jeho Radou - dědictví totality ho zcela ovládá

Navštěvovat zasedání Rady ÚSTR vyžaduje stále silnější žaludek

OTEVŘENÝ DOPIS Platformy evropské paměti a svědomí ÚSTR

Připadám si jako ve Středověku…

 

Připomínám, že Petr Uhl je nositelem nejvyššího vyznamenání sudetských Němců Karlovy ceny, ale že by se veřejně zastával tomu odpovídajícím způsobem sudetských Němců v České republice není mnoho vidět, resp. vůbec. Zato je pravidelným hostem na srazech sudetských Němců, kde jsem zahlédl i jeho syna Michala s rodinou. Doufejme, že alespoň nejmladší z rodu Uhlů a jeho rodina si pobyt hradili ze svého…?

 

Jan Šinágl, 25.2.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.54 (13 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 Make Your Camping 2014-04-30 08:03
Fantastic blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
I'm hoping to start my own website soon but I'm a little
lost on everything. Would you recommend starting with a free platform
like Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm completely confused ..
Any tips? Bless you!
-1 #5 Kamjdu 2014-02-27 16:23
Pane Bořivoji, podpora pana Šinágla panu Babišovi mi je sympatická. Jen přesně nevím jestli si na něj pan Šinágl případně nepromítá své nějaké falešné představy.
+1 #4 Lubomír Bombík 2014-02-27 12:12
Jaroslava Šabatu jsem poznal osobně již před rokem 1989. Jeho levicovost jsem považoval za legitimní, i když jsem s jeho názory nesouhlasil. Co ale dodnes spojuje tehdejší komunisty s dnešními a s některými odpadlými je NENÁVIST K ZÁPADU, ZEJMÉNA K USA. Ten nesmysl, že „Rusko je nadějí světa“ se vleče od 30. let, od Stalinových potěmkiád a od zrady části západních intelektuálů. Tyto iracionální názory jsou stejně nebezpečné tehdy jako dnes. Demokracie v krizi zůstává demokracií, která hledá a najde cestu. Rusko je jen maskovaná totalita, dnes navíc bez socialistické aureoly. Dnešní ruští oligarchové se ideově nijak neliší od kdysi svržené ruské šlechty. Nebezpečné je, že čeští „přátelé východu“ potichu a tajně zaujímají významná místa ve státě: v politice, státní správě, justici, v businessu, v médiích. Náš skutečný problém číslo jedna - VÝCHOD nebo ZÁPAD je záměrně a důmyslně ukrýván za jiné probémy (levice x pravice, romská otázka atd.) Buďme ostražití...
+1 #3 Bořivoj Holínek 2014-02-27 06:29
Nevím Kamjdete, ani kdo jste. Ale stejně jako Vy, otázku "Kdo je pan Šinágl",si opakovaně kladu a to od doby, co začal veřejně podporovat aktivity oligarchy Babiše ...
0 #2 Kamjdu 2014-02-26 19:02
Ne že bych se zastával paní Šabatové, ale pikantní je, když tak připomínáte, pane Šinágle, tu cenzuru, jak ji děláte vy sám. :-) Vám stačí zahlédnout můj upřímně myšlený a cítěný komentář bez vulgarismů a ihned jej pohotově vymažete.
Tak se již ani nenamáhám, mimo dneška, na vaše články reagovat. Také jsem i velmi omezil čtení vašich zpráv, když je to takto. Kdo vy vlastně jste? Mohu si odpovědět sám.:-)
+2 #1 Vlad. Kebrle 2014-02-25 17:32
Bohužel reprezentace Sudetských Němců je dezorientována. Je spokojena, pokud někdo vůči ní zaujme servilní postoj, aniž by rozlišila, zda jde o vůli upřímnou, vyznačující se snahou po vzájemném narovnání na základě fakt a historické spravedlnosti, anebo jen o účelově hrané gesto z nějakých vedlejších navenek neprůhledných (a nejspíše unfair) důvodů. Uhl byl disident, a to jim stačí. Že v disentu byl na nejméně tři osoby jeden aktivní agent StB, a že Havel byl jeden z nejžhavějších ochránců estébáků - řada z nich nechápe. Tím spíše je potřeba kontaktů mezi lidmi - komu je ku prospěchu nová vlna antisidetské primitivní xenofobie je jasné - aby slušným Čechům i slušným sudetským Němcům cenzurovali pravdu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)