Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Krecek StanislavSoči končí, hurá na Krym! - Historická příležitost ke znovusjednocení všech ruských zemí může být v příštích několika týdnech promarněna, proto nesmíme řešení ,ukrajinské otázky‘ odkládat - Zdá se, že nebýt ruských snajperů, kteří stříleli civilisty do hrudi nebo do hlavy, a vyprovokovali ukázněný hněv Ukrajinců, že jsme byli svědky skutečné a opravdové sametové revoluce v přímém přenosu, a ne řízené StB jako tomu bylo v České republice - Ukrajinci žijí v naději – začněme ji žít i my!

… situace na Ukrajině je nesmírně složitá a nepřehledná. Jedno však chceme zpochybnit zcela určitě. A to je představa dalšího setrvání agresora Křečka ve funkci zástupce veřejného ochránce práv. … Pomiňme teď známou věc, že demokraticky byl zvolen nejeden diktátor, u nás například Klement Gottwald. … Křeček klade v rozhovoru otázku: To chcete všechno zpochybnit? Všechno ne; určitě ne skutečnost, že situace na Ukrajině je nesmírně složitá a nepřehledná. Jedno však chceme zpochybnit zcela určitě. A to je představa dalšího setrvání agresora Křečka ve funkci zástupce veřejného ochránce práv.

Křeček agresorem

… Stručné a úderné. Lépe by to neřekl ani Putin. Pan Křeček se už před volbou ombudsmana, z níž odešel poražen, projevil jako skrytý rasista. Že se ale tento vysoký úředník, u něhož by měla být ochrana občanských svobod na prvním místě, projeví i jako vyznavač státního terorismu, to je už mimo veškeré chápání. Křeček svou krvelačnou výzvu k masakrování bouřících se ukrajinských občanů doprovází argumentem, že neprotestují proti diktátorskému režimu, ale proti režimu, který byl zvolen v demokratických volbách. Pomiňme teď známou věc, že demokraticky byl zvolen nejeden diktátor, u nás například Klement Gottwald. … Křeček klade v rozhovoru otázku: To chcete všechno zpochybnit? Všechno ne; určitě ne skutečnost, že situace na Ukrajině je nesmírně složitá a nepřehledná. Jedno však chceme zpochybnit zcela určitě. A to je představa dalšího setrvání agresora Křečka ve funkci zástupce veřejného ochránce práv.

* * *

Česká ostuda

Ad Lidovky.cz 20.2.: Střílení do lidí? Násilí se dá zabránit jen násilím, říká „ochránce práv“ Křeček

Velice mne rozhořčil a urazil zá­stupce ombudsmana Křeček, kte­rý v rozhovoru pro Lidovky.cz nevybíravě a hrubě manipulativním způsobem obhajoval Janukovyčův režim, zjevně vraždící a potlačující základní práva obyvatelstva Ukrajiny. Pro Českou republiku je ostu­dou, když takový člověk zastává funkci zástupce veřejného ochránce práv.

RNDr. Stanislav Mihulka, Ph.D., České Budějovice

LN, 21.2.2014

* * *

Též jsem navrhl Senátu svoji kandidaturu na ombudsmana. Nebyl (politický) zájem. Ombudsmanka Anna Šabatová místo jasného odsouzení postoje a slov svého zástupce, mluví cosi o právu každého říci svůj názor a že by měl být její zástupce příště opatrnější. Těžko proto od ní můžeme očekávat jasné názory, postoje, aktivní, nebojácné a efektivní úsilí na ochranu občanů před justiční zvůlí. I proto byla „zvolena“, resp. určena. Nebude „zlobit“ a bude pod kontrolou. Jde o další ukázku nepotismu, která jako rakovina prosakuje celou naší společností. Její syn a Petra Uhla, Michal Uhl, je nejmladším členem Rady ÚSTR, kde vystupuje stylem připomínající komunistického aparátčíka. Dotáhne to jistě daleko, pokud společnost bude i nadále tak apatická a bude i nadále bez odporu jen přihlížet a připouštět takové množství neschopných a nezodpovědných osob do společensky významných a odpovědných funkcí. Zájmové skupiny jsou vzájemně propojeny, dosazují své lidi stejně jako za totality. Jejich „práce“ má poté odpovídající negativní dopady na životy občanů, morální a hospodářský stav země. Na demokracii si jen hrají, o to více ji zneužívají a mluví o demokracii a lidských právech.

 

Jan Šinágl, 22.2.2014

 

Soči končí, hurá na Krym!

… Znalci již zpozorovali, že jsou přítomny všechny předpoklady pro ruské nastolení ,gruzínského scénáře‘ na Krymu … „Historická příležitost ke znovusjednocení všech ruských zemí může být v příštích několika týdnech promarněna, proto nesmíme řešení ,ukrajinské otázky‘ odkládat,“ cituje bývalý poradce prezidenta Putina a současný kolega Václava Klause z amerického CATO institutu Andrej Illarjonov z jedné diskuse na ruské státní televizi v hlavním vysílacím čase. Podle Illarjonova se nabízejí čtyři scénáře ruského postupu na Ukrajině …

* * *

„Zdá se, že nebýt ruských snajperů, kteří stříleli civilisty do hrudi nebo do hlavy, a vyprovokovali ukázněný hněv Ukrajinců, že jsme byli svědky skutečné a opravdové sametové revoluce v přímém přenosu, a ne řízené StB jako tomu bylo v České republice.“ Karel Mrzílek

P.S.

Vítězství ukrajinských biatlonistek nad ruskými, bylo vítězstvím morální převahy a síly, stejně jako v roce 1969 zvítězili českoslovenští hokejisté nad hokejisty SSSR ve Stockholmu. Minuta ticha za zavražděné v Kyjevě celou ukrajinskou olympijskou výpravou v Soči je hodna úcty a obdivu. Záběry se soukromého sídla Janukoviče nejlépe vypovídají o něm samém a co představuje, ruské imperátorství a neúctu k občanovi, kterého vnímá jen jako podaného a prostředek k získání moci. Putinův a Janukovičův slovník, kterým označují jim nepohodlné na Ukrajině jen za fašisty, nacisty, vrahy apod. jen vypovídá o jejich ubohosti a omezenosti. Putin měl k Janukovičovi pronést: „Budete si muset ušpinit ruce krví, abyste dal zemi do pořádku.“ Naše země by vyslala ten nejlepší signál Ukrajině vysláním vládního speciálu pro těžce raněné. Slova, kdy jinak hovoří prezident a jinak ministr zahraničí jsou výrazem bezmoci a nedostatku odvahy.

Ukrajinci žijí v naději – začněme ji žít i my!

J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.20 (10 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Jaroslav Mencl 2014-02-28 12:39
Ano, Janukovič skutečně postupoval ( spíše ustupoval) mírně. Ale ptejme se proč?
On je totiž spojen s Tatarskými oligarchy a Židovskými klany na Ukrajině. Lidem těm prostým Ukrajincům vůbec nejde o připojení země k EU. Oni chtějí ze země vyhnat Oligarchy a ty, kteří kradou peníze vzniklé z jejich práce. Není to přátelé podobnost čistě náhodná? Mimochodem již první přístupovou smlouvu s Ukrajinou podepsal v roce 1993 předseda jejich parlamentu. Tak o co tedy šlo našemu komisaři Fülemu? Komu asi slouží a kým je placen? Není on také odpovědný za to peklo co se tam rozpoutalo? Co takhle tribunál v Haagu ,nechystají tam pro něho už kobku? Plíšek
-2 #1 Vlad. Kebrle 2014-02-22 20:56
Ač hodně medií v Evropě nehovořilo tak jasně na konkrétně o ruské intervenci,tak se z nich dnes dá vyčíst, že jsou si vědoma Putinovy odpovědnosti. Dokonce i takoví fandové Rusů, jakými byli po leta Francozi dnes se staví kriticky. Z ruských medií - lze dovodit, že prý
- za násilí je odpovědná opozice;
- účastníci protestů jsou radikální nacionalisti, fašisti, banderovci;
- Janukovyč postupoval mírně, což dodalo opozici na odvaze;
- Západ se přičinil o eskalaci konfliktu;
- Západ na Ukrajině kuje pikle na to, aby škodil Rusku;
- Rusko se nevměšuje do vnitřních záležitostí Ukrajiny;
- Rusko jako jediné se snaží o mírové ukončení konfliktu.
To jsou znaky,podle kterých lze identifikovat i internetové portály a další media, vystupujících pravicově anebo křesťanská,ovlá daná nebo infiltrovaná ruskými vlivovými agenty.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)