Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sobotka Hus

Znárodňovač bank Singer - Myslím, že pan Singer je ještě Klausovo dítě. Z rozhovoru jsem vydedukoval, že je znalec vína ale ohledně financí si nejsem jist.

Ministryně Marksová-Tominová ve střetu zájmů: Budoucí ministryně práce a sociálních věcí M.Tominová Marksová-Tominová (ČSSD) se po svém jmenování do funkce ocitne ve střetu zájmů. Bude nejvyšší nadřízenou úřadu práce. Zároveň je však členem správní rady firmy Místní sociální služby, od které právě úřad práce vymáhá zpět téměř 20 mil. Kč udělených dotací. Kam se peníze z firmy ztratily, nyní vyšetřuje policie a finanční úřad.

Pokud počítáme dobře, tři čeští premiéři odešli z funkce v přímém důsledku nějakého finančního skandálu (Václav Klaus, Stanislav Gross, Petr Nečas). Nového premiéra Bohuslava Sobotku od tří jmenovaných, stejně tak jako od zbývajících sedmi premiérů, odlišuje skutečnost, že případný finanční skandál nad ním visel ještě před tím, než se ujal funkce. Do privatizace OKD je předmětem sporů takřka od doby, kdy ji vláda se Sobotkou coby ministrem financí v roce 2004 odsouhlasila. Je jedním z důvodů, proč jsme mu začali přezdívat „Kufřík Sobotka“. Nyní se po tolika letech dává do pohybu policejní vyšetřování a Sobotku to před jmenováním nové vlády výrazně oslabuje. MF Dnes kauzu na titulní straně označila za „Sobotkův strašák“. Pavel Páral z týdeníku Euro v prosinci naznačil, že kauza OKD by dokonce mohla zapříčinit, že Rusnokovi ministři na svých židlích budou sedět o dost déle, než kdokoli doufal. Takové nebezpečí už zřejmě pominulo, ale Sobotka by se měl poučit z chyb Petra Nečase a připravit si nouzový plán, co dělat v případě, že mu na dveře zaklepe ÚOOZ.

Otevřete, pane premiére! Tady Šlachta.

* * *

Ministryně Marksová-Tominová ve střetu zájmů: Budoucí ministryně práce a sociálních věcí M. Marksová-Tominová (ČSSD) se po svém jmenování do funkce ocitne ve střetu zájmů. Bude nejvyšší nadřízenou úřadu práce. Zároveň je však členem správní rady firmy Místní sociální služby, od které právě úřad práce vymáhá zpět téměř 20 mil. Kč udělených dotací. Kam se peníze z firmy ztratily, nyní vyšetřuje policie a finanční úřad. M.V.

* * *

 

Znárodňovač bank Singer

Před několika dny jsem s tímto "pánem" sledoval na internetu velmi dobře vedený rozhovor Tomášem Klvaňou. Myslím, že pan Singer je ještě Klausovo dítě. Z rozhovoru jsem vydedukoval, že je znalec vína ale ohledně financí si nejsem jist. Prý z dlouhodobého hlediska krok ČNB oceníme. Nevím jak dlouho to bude trvat. Jedno je jisté, že to nepomohlo ani podnikům, které mimo výplat mají všechno nasměrované na Euro a zvýšení cen snižuje domácí poptávku. Ve srovnání s našimi německými sousedy, když přepočítám Euro na 27, 50 Kč, tak vzhledem k příjmu v Německu a u nás jsou minimálně potraviny stále v naší kotlině dražší. Ale samozřejmě se mohu mýlit, je to jen můj laický názor.

https://www.facebook.com/bohumil.rericha

* * *

Skandály se množí. Občané už mají dost neustálého oznamování obrovských podvodů i ve státní zprávě ve stylu tam a tam se rozkradlo tolik a tolik, kdy nenásledují žádné odhalení, potrestání viníků a kteří zůstávají nadále neohroženi na svých místech. Stále praktikujeme princip kolektivní neodpovědnosti a kolektivních krádeží! Kdy se naučí média místo pouhého oznámení zločinu také se konkrétně zeptat kdo navrhl, kdo schválil a kdo podepsal! Nejvyšší čas, aby politici prokázali zda jejich obrovské majetky odpovídají jejich legálním příjmům, včetně jejich příbuzenstva, kde často majetky končí. I to bude mírou důvěryhodnosti nové vlády zda se zasadí o nastartování potřebných procesů a prosazení zákonů. Bude to i zkouškou kvality a charakteru nových stran a nových poslanců. To, že v čele nové vlády bude prokazatelný podvodník, mnoho optimismu zrovna nebudí. Na druhé straně v zemi tak obrovské korupce a podvodů nelze očekávat, že umožní, aby v jejím čele stáli jen charakterní a schopné osobnosti. Nejsme Ukrajina. Jsme stále zemí, ochotnou vzít raději „klíčky“, ale v žádném případě „klacky“, hrozí-li riziko. Bez rizika vezme téměř každý „klacek“, stejně jako tomu bylo po válce, kdy už nehrozilo žádné riziko a nebezpečí. Jde o postupnou práci, naše země nemá potřebný charakter. Je třeba vycházet z toho, že mnoho lidí, kteří upřímně stav v zemi a její rozkrádání kritizují, by to činili též, kdyby k tomu měli příležitost. Nejsme na to charakterově dost silní a odolní. To mi potvrdí každý mezi čtyřma očima, ale málokdo má odvahu to říci otevřeně a nahlas. To by bylo hned „klacků“ v různé formě, včetně těch skutečných…

 

Jan Šinágl, 28.1.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.31 (13 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #3 Vitezslav Haramule 2014-01-28 16:32
Ty komunisticky hovado ,ktery tady markujes tu cervenou vyrid svemu bosovi Falmerovi- Filipovi at me polibi moji (on uz vi co)..Ukrajince na vas svine.
+2 #2 Vitezslav Haramule 2014-01-28 16:10
Cituji Vitezslav Haramule:
KOMUNISTICTI SRACI v cesku POZOR ! !
Vcera dne 27.1 2014 v 20 hod vecer byl odvysilan na HISTORY CHANNEL Canada velice zajimavy porad o ceskych hrdinech skupiny Masin.Rozdavate si mezi sebou levne metaly tzv. hrdinum tretiho odboje a tech spravnych hrdinu se bojite.Komunistum bych dal zaplatit ucet tech 10 000, za kazdeho hrdinu, ktery byl ceskou komuhistickou komisi odmenen.

100.000 holoto svinska!!!
0 #1 Vitezslav Haramule 2014-01-28 16:07
KOMUNISTICTI SRACI v cesku POZOR ! !
Vcera dne 27.1 2014 v 20 hod vecer byl odvysilan na HISTORY CHANNEL Canada velice zajimavy porad o ceskych hrdinech skupiny Masin.Rozdavate si mezi sebou levne metaly tzv. hrdinum tretiho odboje a tech spravnych hrdinu se bojite.Komunist um bych dal zaplatit ucet tech 10 000, za kazdeho hrdinu, ktery byl ceskou komuhistickou komisi odmenen.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)