Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cernovolova TetjanaKyjev - Neznámí útočníci dnes surově zbili opoziční aktivistku a investigativní novinářku Teťjana Čornovolovou, která shromažďovala informace o korupci mezi vysokými státními činiteli - U nás byl naposledy přepaden a zmlácen novinář Tomáš Němeček, tehdy zaměstnán v týdeníku RESPEKT. Byl posledním, nebo budou následovat další…?! Edward Snowden dostal politický asyl v Rusku. Rusko je mu nepochybně vděčné. Kdyby se objevil ruský Snowden, už by asi nežil…

"Dobrý den a veselé Vánoce. Jsem poctěn, že se tento rok mohu obrátit na vás a na vaše rodiny," zahájil Snowden své poselství na stanici Channel 4, která každoročně vybírá podle svého názoru zajímavou osobnost roku. Nedávno jsme se dozvěděli, že naše vlády spolupracovaly na vytvoření mezinárodního špionážního systému, který masově sleduje, cokoli děláme. Britský autor George Orwell nás varoval před nebezpečím takovéhoto druhu dohledu. Přístroje z jeho knih, mikrofony, kamery či televize, které nás sledují, nejsou ničím ve srovnání s tím, co je k dnes k dispozici. Máme v našich kapsách čidla, která zachycují každý náš pohyb. Zamyslete se nad tím, co to může znamenat pro osobní život určité osoby. Dítě, které se dnes narodí, vyroste bez jakékoli představy o soukromém životě. A to je problém, protože soukromý život je důležitý. Soukromý život nám umožňuje stanovovat, kdo jsme a kým chceme být. Společně můžeme najít lepší rovnováhu, skoncovat s hromadným dohledem a připomenout vládě, že pokud opravdu chce vědět, co pociťujeme, pak zeptat se na to vyjde levněji, než špiclovat. Všem těm, kteří mě poslouchali, děkuji a přeji veselé Vánoce." Edward Snowden.

Neznámí útočníci zbili ukrajinskou novinářku kritizující režim

Kyjev - Neznámí útočníci dnes surově zbili opoziční aktivistku a investigativní novinářku, která shromažďovala informace o korupci mezi vysokými státními činiteli. Informoval o tom list Ukrajinska Pravda, pro nějž napadená Teťjana Čornovolová psala.

Novinářku pachatelé přepadli nedaleko Kyjeva několik hodin po zveřejnění jejího článku věnovaného majetkovým poměrům vysokých vládních činitelů. Čtyřiatřicetiletá žena, která vystupovala i při nynějších protestních mítincích opozice v hlavním městě, policii vypověděla, že krátce po půlnoci jejímu autu zatarasil cestu jiný vůz a skupina neznámých mužů jí rozbila zadní okno. "Potom ji vytáhli ven z auta, zbili ji a pak nechali ležet v příkopu," uvedla ukrajinská policie. Neupřesnila ale, zda útočníci Čornovolovou také okradli. Novinářka "na volné noze" má podle listu Ukrajinska Pravda otřes mozku, zlomený nos a četné pohmožděniny. Opoziční aktivisté uvedli, že Černovolová je na jednotce intenzivní péče. V Kyjevě se konají od konce listopadu velké demonstrace. Opozice při nich protestuje proti tomu, že prezident Viktor Janukovyč odmítl podepsat asociační dohodu s Evropskou unií a proti tomu, že místo toho zemi "zaprodal" Rusku.

* * *

P.S.

U nás byl naposledy přepaden a zmlácen novinář Tomáš Němeček, tehdy zaměstnán v týdeníku RESPEKT. Byl posledním, nebo budou následovat další…?! Edward Snowden dostal politický asyl v Rusku. Rusko je mu nepochybně vděčné. Kdyby se objevil ruský Snowden, už by asi nežil…

Jan Šinágl, 26.12.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (12 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 co je to ED 2014-08-02 23:25
whoah this weblog is magnificent i love studying your posts.
Keep up the good work! You understand, many persons are searching around for this info,
you could help them greatly.
+5 #4 Vitezslav Haramule 2013-12-31 19:13
Dekuji ti Boze za to, ze jsem neinformovana,z aslepena ovce ovladana americkymi kapitalisty a ze nemusim zit v te komunisty zaslibene zemi kde prezident muze lhat,kde soudci mohou lhat,kde zavist, nenavist jenom kvete.Dekuji ti ze mohu cist co chci, ze mohu rikat co chci a verejne se hlasit k Tobe, bez toho toho pripitomeleho vysvetlovani o tom ze tam nekdo nekde musi byt ale ze nevim jestli opravdu verim. Dekuji ti ze mohu zit v krasne zemi kde slusnost jeste existuje.Dekuji Ti ze jsi me obdaroval novym domovem jez se jmenuje Kanada.
-10 #3 nevim nepovim 2013-12-31 13:26
Tak tomu říkám neinformovanost a zaslepenost hloupých ovcí kteří se ještě snaŽí obhajovat USA. Pocta aktivistům a lidem co se snaží bojovat za naší svobodu skrze činy! Lidi jsou bohužel natolik zalepení a ovládnutí kapitalismem že už je jim lidské právo a lidská svoboda pomalu ukradená.... třídní válku...
+11 #2 Vitezslav Haramule 2013-12-27 00:54
Odborna prace komunistickych esesaku.Estebac ti esesaci takto radili i v cechach.Kolik lidi z charty 77 a i ostatnich odpurcu komunistickeho rezimu bylo takhle zbito a jeste dnes se najdou lidi, kterym se po komunistickym rezimu styska.Kdyz se budeme ridit heslem nejsme jako oni ,tak tyhle zvirata maji otevrene pole kriminalni pusobnosti.Pro toho pana ktery se zastava prezidenta Zemana mam otazku.Jaky je to prezident ktery zneucti tu nejvetsi ceskou chloubu,korunov acni klenoty tim ze se dopotaci do svatovitskeho chramu ,opily jak prase ruskymi agenty v tom jejich hnizde, ktera se nazyva ruska ambasada ??
+12 #1 Franta Kopecky 2013-12-26 21:58
Pane Šinágl již jste asi taky poznal že sovětští soudruzi jež napadají kohokoliv a ohrožují na životě i ženy jsou českým obecenstvem omlouvány a Američané jejichž kroky jsou vedeny toliko sebeobranou jsou čekým obecenstvem napadány. Ted zase nějaký český soudruh rozumbrada mě bude chtít poučovat jak že to bylo s Indianama a co ty Černoši a že vojenskoprůmysl ový komplex USA ....a již neví že Vojensko průyslový komplex jako první začal stavět SSSR hned po uchopení moci v rámci ,,industrializa ce,, kdy u každé elektrárny stál metalurgický závod s příslušnou ,,Traktorovou,, továrnou. Že tyto komplexy byli vybudovány s enormní pomocí Německých a Amerických inženýrů je věc druhá. Zhotovitel nenese odpovědnost vlastníka. Snowden je druhý Rosenberger ....ale neni popraven ...škoda. God Bless America.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)