Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PorscheZvláštní, vše co souvisí s nacismem a fašismem je stále odsuzováno, netolerováno či i trestáno, co ale souvisí se zločiny následného nástupu k moci komunistů, není odsuzováno a je tolerováno. Členové této zločinné organizace, ať už bývalí či dnešní, jsou odměňováni funkcemi a dokonce vyznamenáváni nejvyššími vyznamenáními země. I nacisté vyznamenávali hlavně sami sebe!

Vratislavický boj o konstruktéra Ferdinanda Porscheho nabývá na obrátkách. V reakci na odstranění jména slavného rodáka z uvítacích tabulí u vjezdu do obce kvůli jeho nacistické minulosti obdržel starosta Aleš Preisler rozzlobený dopis od prezidenta Porsche Classic Clubu ČR Milana Bumby.

Podle starosty Vratislavic Aleše Preislera se celá věc dostala do složité situace, kterou zapříčinilo bývalé vedení obce. "To, že tady vybudovalo památník, situaci moc nepomohlo. Kdyby to rovnou nazvali expozicí a uvedli, jak to s Porschem bylo ve válečných letech, nikdy by k této situaci nedošlo," míní starosta.

Bumba se cítí rozhořčen i proto, že on sám propaguje Vratislavice jako rodiště Porscheho přes třicet let. "Za tu dobu jsem zde uvítal mnoho návštěvníků z celého světa, kteří sem přijeli právě za touto historií. A nebyli to lidé jen z Evropy, ale i Asie, Ameriky i Austrálie. Mnozí by jinak do České republiky vůbec nezavítali. A nikdo z nich si tím nepřipomínal smutné období války," píše starostovi.

Odstranění cedulí je rozhodnutím rady, říká starosta

Co na to Preisler? "Panu Bumbovi rozumím, ale to, co dělá s Porschem on, je soukromý sektor. My jsme bohužel ten veřejný a nemůžeme to řešit striktně tak, jak on to vidí. Po nás tady pak veřejnost hned jde," řekl.

Není tedy podle něj škoda, že kvůli odstranění Porscheho jména se o něm řada lidí nedozví a už nikdy do Vratislavic nepřijedou? "To je rozhodnutí rady a i kdyby to chtěl jedinec změnit, tak s tím nic neudělá," vysvětlil.

Podle Bumby je smutné, že nyní téměř po sedmdesáti letech vytahují někteří lidé v zájmu vlastního zviditelnění nepodložená obvinění a špiní památku člověka, který celý svůj život věnoval především technice a konstrukcím a o politiku se aktivně nezajímal.

"Vratislavice nad Nisou by měly být po právu hrdé na skutečnost, že mají tak slavného rodáka, jakým je Ferdinand Porsche a měly by toho náležitě využít ve svůj prospěch," míní.

"My ale nemáme proti Porschemu coby konstruktérovi nic. Byl to geniální člověk, který něco dokázal a posunul vývoj techniky. Nesmíme ale zapomínat na to, že za války to s ním bylo tak, jak to bylo," opakuje starosta.

Vratislavice se nyní vůbec ocitly v centru zájmu. Na Facebooku řeší kontroverzního rodáka Porscheho a vymazání jeho jména desítky lidí. V diskusích jedni vratislavickým spílají, jiní jejich postoj chápou. Vše přetřásají i média. "Za tenhle týden mi volalo asi čtyřicet novinářů," přiznává starosta.

http://liberec.idnes.cz/prezident-porsche-klubu-pise-starostovi-fpv-/liberec-zpravy.aspx?c=A131202_081341_liberec-zpravy_tm

P.S.

Zvláštní, vše co souvisí s nacismem a fašismem je stále odsuzováno, netolerováno či i trestáno, co ale souvisí se zločiny následného nástupu k moci komunistů, není odsuzováno a je tolerováno. Členové této zločinné organizace, ať už bývalí či dnešní, jsou odměňováni funkcemi a dokonce vyznamenáváni nejvyššími vyznamenáními země. I nacisté vyznamenávali hlavně sami sebe!

Jan Šinágl, 2.12.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.22 (9 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #2 Mrzílek 2013-12-02 23:31
Jednostranně dlouhodobě neobjektivně zpracovaná veřejnost. Cožpak si už nepamatujeme knihu, ve které byla dopisy občanů, spolků a továren plné nenávisti odsuzující k smrti poslankyni Horákovou? Husovy kamenné siluety jsou rozesety po celých Čechách. Stálá výtka, že nám církev zabila vzdělaného muže horujícího pro pravdu. Kdy budou stát památníky Milady Horákové po Čechách, abychom dokázali světu, že i my Češi uznáváme svoji nekonečnou vinu za její smrt. Spíše svými ohnutými hřbety už toho nejsme schopni.
+3 #1 Vitezslav Haramule 2013-12-02 16:13
Statecnost Cechu je podivohudna, obzvlaste
jak rychle reaguji na politicke zmeny ve sve zemi.Tech ulic so se prejmenovalo a nejenom to, jmena mest se meni jak spinave trenyrky.Cesi v jadru jsou kurvy a nikdo s tim nic neudela.Ohaneji se svojim vlastenectvim a nejsou schopni ani rozeznat opravdove vlastence ve svojich radach.Zbabelci hlhazejici spinu jeden na druheho, a pri tom knuci jak spatnou vladu ktera je stejne stale prolezla tou komunistickou haveti.To ze maji hulvata s manyry reznickyho psa za presidenta, to jim nevadi ale jmeno slavneho rodaka Porscheho tem buranum vadi.To male procento slusnych , kteri v Bohemii jeste zustalo me urcite pochopi,alespon v to doufam.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)