Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pecina TomasDŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Barbora píše z tábora (a česká policie do Ameriky) - Státní zástupce Petrásek chystá další opatření proti vydavatelům Hitlerových projevů - I protokolující úřednice mají své dny - Dvě členky RWU zproštěny, dvě odsouzeny k podmíněným trestům - Zákaz styku

Barbora píše z tábora (a česká policie do Ameriky)

Ne, řeč nebude o kpt. Šmídoví z pražské kriminálky, demonické to postavě zdejšího blogu, ale o policistech nemístních, brněnských. Ti, jak víme, dostali přibližně před třičtvrtě rokem politickou objednávku na likvidaci Pavla Kamase a Lukáše Beera, a jali se ji vykonávat. Jejich problémem ovšem bylo, že nevěděli, kdo Lukáš Beer, provozovatel blogu Náš směr, je. Postupovali proto tak, jak jsou zvyklí, po policajtsku.

Nejprve zahájili úkony trestního řízení, ve kterém vydání Hitlerových projevů označili za zvlášť závažný zločin podpory a propagace podle druhého odstavce § 403 TrZ. Státní zástupce Jan Petrásek, přední rytíř bojující demokracie, poté požádal soud o příslušné povolení; soud ochotně vyhověl – jde přece o extremistický zločin a tedy prvořadou otázku bezpečnosti státu!

Poté se policie dotázala svých specialistů, kdo blog spravuje, a dozvěděla se, že americká společnost Google Inc. Jak přesně probíhala komunikace s ní, nevíme, ježto máme pouze útržky informací. Jisto je, že nejprve nebyli policisté vůbec schopni srozumitelně formulovat, co po Gůglovi chtějí. In order for us to assist you, we kindly ask that you reissue your request and clearly specify what Blogger information you are interested in obtaining, odpověděl zdvořile Google. A o moc líp nedopadl ani druhý pokus: Unfortunately, we are unable to assist you at this time without further information. We kindly ask that you clarify the specific nature of the criminal offense in question and explain how the disclosure of data associated with blog [nassmer.blogspot.cz] relates to the investigation of the crime.

Tím snahy policie o smysluplnou komunikaci s Googlem ustaly; naštěstí pro ni – jakož i pro naši křehkou demokracii – se identitu Lukáše Beera podařilo zjistit jiným způsobem, fakticky náhodou, při jeho vystoupení v Bad Leonfeldenu.

Poučení? S pendrekem to brněnská policie, proslulá mimořádnou brutalitou (např. zde), docela umí. Cosi mi však napovídá, že informační společnost od ní bude vyžadovat i jiné dovednosti.

Státní zástupce Petrásek chystá další opatření proti vydavatelům Hitlerových projevů

Jelikož policie zjistila, že vydavatelství guidemedia dále prodává Hitlerovy projevy, rozhodla se nechat zakázat této společnosti buď vydavatelskou činnost zcela, anebo jí minimálně zabránit s výtisky knihy nakládat.

 Tato myšlenka se mi velmi zamlouvá, protože vznikne otázka, jak lze někomu zajistit výnosy z trestné činnosti spočívající v tom, co nejen ještě nespáchal, ale ani spáchat nemůže – vydavatelství má jako výnosy z domnělé trestné činnosti zablokované prostředky, které nevydělalo a vydělat nesmí. A vzhledem k tomu, že hloupost státního zástupce Jana Petráska je konstantou, na kterou je za všech okolností spolehnutí, nepochybuji, že takový návrh už mezitím podal.

Jen tak dál, soudruzi; jestliže v 50. letech platilo, že obhajoba je součástí obžaloby, v tomto případě se obžaloba stává aktivní součástí obhajoby!

Aktualisováno.
A aby státní zástupce Petrásek nemusel trávit celou pracovní dobu hraním solitairu (vím, jak je to otravné, cca před rokem jsem si na solitaire z nudy napsal v C vlastní solver), potěšil jsem ho dnes touto žádostí.

I protokolující úřednice mají své dny

Zvláštností tohoto blogu je, že na něm presentujeme dokumenty, o nichž by málokdo z mých čtenářů, mne v to nezřídka včítaje, tušil, že v systému české justice mohou vůbec vzniknout. Kdybych kupř. prohlásil, že může existovat protokol o hlavním líčení, v němž protokolující úřednice zachytí průběh jednání větou následovanou pěti vykřičníky, nařkli byste mne z bájné lhavosti: listiny takto okrášlené diakritikou se v soudnictví jistě vyskytují, ale nikdy je přece nemůže vyprodukovat sám soud! Může. Řečený skvost naleznete na str. 25.

Protokol, který se týká pondělního hlavního líčení ve věci Lid v. Resistance Women Unity, stojí arci za studium i v jiných partiích. I když emočně nadměrně disponovaná protokolující úřednice Jana Kraftová, zhlédnuvši se patrně v brněnském alfasamci Ivovi, celou řadu jeho výpadů proti obhájci Robertu Cholenskému nezachytila nebo zmírnila, jeví se mi naprosto neuvěřitelným, jaké invektivy a urážky znalce směřované k obhájci ponechala soudkyně Daniela Reifová bez povšimnutí, a naopak když Cholenský položil Svobodovi naprosto neutrální otázku, zda má titul z Plzně, samosoudkyně požádala obhájce Mgr. Cholenského, aby se vyjadřoval v souladu s etikou advokáta (str. 18).

Nechci otřepaně srovnávat, vím, Horákovou pověsili, kdežto děvčata z RWU jenom zavřou, ale přátelé, je tohle vůbec ještě realita? Není celé to trestní řízení produkováno některou televisní společností a neobjeví se těsně po vyhlášení rozsudku produkční s hláškou Smile, you're on Candid Camera!? Já už tedy vážně nevím…

Dvě členky RWU zproštěny, dvě odsouzeny k podmíněným trestům

Hlavní líčení v čarodějnickém procesu pokračovalo dnes u Obvodního soudu pro Prahu 2 tak, jak se na správný politický proces sluší a patří. Všechny důkazní návrhy obhajoby byly zamítnuty, poté následovaly téměř hodinu trvající závěrečné řeči. Ta přednesená státním zástupcem by klidně obstála v 50. letech, a došlo dokonce i na výtku stran urážek obhájce Roberta Cholenského vůči znalci Ivo Svobodovi: pan státní zástupce zřejmě trpí vzácnou vadou sluchu, protože my ostatní jsme slyšeli toliko serii urážek znalce vůči obhájci.

Po přerušení nejprve soudkyně Daniela Reifová rozhodla o námitce proti protokolaci a o námitce podjatosti, přičemž neopomněla zdůraznit, že vůči obhájci podjatá není, jen je jí líto obžalovaných, jak špatně jsou jím hájeny (ovšem: kdyby se plačtivě doznaly jako čtyři jejich spoluobviněné, mohla jim bojující demokracie jejich pochybení milostivě prominout nebo mohly dostat mírnější trest; snahou o obhajobu si jen přitížily). Protokol s pěti vykřičníky je pak samozřejmě zcela v pořádku.

Nakonec byl vyhlášen rozsudek, jímž soud dvě obžalované, viněné pouze z účasti na akcích pro děti, zprostil obžaloby, další dvě, které se zúčastnily i veřejných shromáždění, odsoudil k ročním podmíněným trestům. Pátá obžalovaná bude odsouzena v samostatném procesu později.

Nad dnešním jednáním cítím spíš smutek než hněv. Smutek nad soudkyní, pro kterou je svoboda prázdným pojmem, něčím, co si snad mohou dovolit, jak řekla v odůvodnění, někde v Americe, a která se neostýchá ponížit obhájce před jeho klientkami výtkou nekvalitně odvedené práce. Bohužel, toto je realita, v tomto stavu se současná česká justice nachází.

Zákaz styku

Dnes, několik dnů po lhůtě, mi konečně dorazily anonymisované rozsudky Obvodního soudu pro Prahu 2 nad dvěma dívkami z těžší zločinecké skupiny, které podlehly nátlaku, doznaly se a přijaly dohodu o vině a trestu, Lucií Kuldovou a Marií Kostomlatskou. Obviněné byly odsouzeny podle nové obžaloby (tu na rozdíl od lehčích spoluobviněných nejen neobdržely písemně, ani ani neslyšely), a dostaly tříleté podmínky s dohledem. Ve zkušební době čtyř, resp. pěti let, jim navíc soud zakázal účast na jakýchkoliv akcích pořádaných členy nebo sympathisanty neonacistických hnutí a styk s těmito osobami.

O jaký druh styku by se mělo jednat a jak se člen nebo sympathisant neonacistického hnutí bez pomoci znalce pozná, rozsudek neuvádí, arci soudím, že nezájem o styk bude v tomto případě oboustranný.

* * *

J.Š. 24.10.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.27 (15 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #8 Vitezslav Haramule 2013-10-24 21:41
Cituji Stanislav:
Cituji Vitezslav Haramule:
Vysvetleni Stanislavovi. Plavajznik jsme rikali hovnu, plavajicim po Vltave.

Děkuji za odpověd Mr. Haramule, omlouvám se za překlep, jak se snadno přesvědčíte, em a ká jsou na klávesnici vedle sebe. Jinak spěte v klidu, Pecina ani StB nepřijde, neboť a) nemáme 50-tá leta a za b) vulgární primitiv jako vy nikoho nezajímá. Zdravím.

Kdyz te nezajimam tak proc odpovidas PLAVAJZNIKU? A nehraj si tady na slusnaka, protoze ja ti to nesezeru.
+1 #7 Stanislav 2013-10-24 21:20
Cituji Vitezslav Haramule:
Vysvetleni Stanislavovi. Plavajznik jsme rikali hovnu, plavajicim po Vltave.

Děkuji za odpověd Mr. Haramule, omlouvám se za překlep, jak se snadno přesvědčíte, em a ká jsou na klávesnici vedle sebe. Jinak spěte v klidu, Pecina ani StB nepřijde, neboť a) nemáme 50-tá leta a za b) vulgární primitiv jako vy nikoho nezajímá. Zdravím.
-4 #6 Vitezslav Haramule 2013-10-24 18:47
Vysvetleni Stanislavovi. Plavajznik jsme rikali hovnu, plavajicim po Vltave.
-3 #5 Vitezslav Haramule 2013-10-24 18:31
Cituji Stanislav:
Cituji Vitezslav Haramule:
Ceska policie i s tim jejich knedlikem ministrem vnitra Pecinou me muze polibit..(VULGARNI SLOVO)..Prijdte si pro me vrazi,zbabelci,lizprdelkove ,muzete me i zabit, v tom jste prece experti a dobre vycviceny estebacti psi .Ale nikdy me nedonutite abych si pred vami kleknul na kolena komunisticka svoloci..

Vy jste neskutečný komik, Mr. Harakule:-)))

A ty jsi neskutecny Stanislav, ktery neumi ani poradne cloveka urazit.Harakule jiz me rikali v materske
skolce a docela se me to libilo ty komunisticky plavajzniku.
+1 #4 Franta Kopecky 2013-10-24 18:19
At si pridou komunisticky curaci. Alespon pak bude konecne snadnejsi pozadat o politicky asyl v civilizovanych zemich.
-1 #3 Stanislav 2013-10-24 18:12
Cituji Vitezslav Haramule:
Ceska policie i s tim jejich knedlikem ministrem vnitra Pecinou me muze polibit..(VULGARNI SLOVO)..Prijdte si pro me vrazi,zbabelci,lizprdelkove ,muzete me i zabit, v tom jste prece experti a dobre vycviceny estebacti psi .Ale nikdy me nedonutite abych si pred vami kleknul na kolena komunisticka svoloci..

Vy jste neskutečný komik, Mr. Harakule:-)))
-2 #2 Vitezslav Haramule 2013-10-24 16:38
Ceska policie i s tim jejich knedlikem ministrem vnitra Pecinou me muze polibit..(VULGA RNI SLOVO)..Prijdte si pro me vrazi,zbabelci, lizprdelkove ,muzete me i zabit, v tom jste prece experti a dobre vycviceny estebacti psi .Ale nikdy me nedonutite abych si pred vami kleknul na kolena komunisticka svoloci..
+5 #1 Stefan 2013-10-24 09:32
Pěkné, ale věčná škoda, že jste z Paragraphosu neokopíroval např i následující: "S Andrejem Babišem a jeho teamem mám svou zkušenost. Vloni na podzim mi zatelefonoval kdosi "od Babiše" s dotazem, zda bych se nechtěl zúčastnit jejich schůzky, snad někde ve Vršovicích, v Norské, myslím. Odpověděl jsem, že Andreje Babiše pokládám za gaunera, načež konversant na druhém konci polkl a dále mne nepřesvědčoval, a řekl bych, že z database možných ovlivnitelných opinion makerů jsem byl vyškrtnut"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)