Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tři stádia pravdy: Výsměch, Prudký odpor, Přijetí - Kdo jí maso je spolupachatelem, ať jsou jatka jakkoliv daleko - Kdo jí maso, měl by si zvíře sám zabít - Dokud budou existovat jatka, budou existovat války - Změna je nevyhnutelná, nebo nás k tomu donutí příroda - Jak zasejeme, tak sklidíme!

Tenhle film rozhodně stojí za to shlédnout. Tato témata jsou stále aktuálnější a ještě více varující. Pro milovníky domácích mazlíčků je to dost drsný film, ale pravdu je potřeba nějak vstřebat. Dokumentární celovečerní film z roku 2005 se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt při rodeu a při koridě) a neuvěřitelně primitivní, brutální pokusy na zvířatech zaživa „ctihodnými vědci“. Jsou to drastické záběry. Málokdo dokáže tento film sledovat bez přestávek. Pokud nemáte čas, podívejte se alespoň od cca 1:hod.17minuty. Potom se určitě najdete čas na celý dokument! Každého odpovědného člověka nutí ke změně návyků, chování a myšlení. I o tom budou nadcházející volby!

 

 

Z korespondence:

Dobrý den pane Šinágle,

měla jsem možnost na internetu zhlédnout otřesný film o zacházení se zvířaty. Ráda bych se o tento film s Vámi podělila. Myslím si, že čím více lidí tento film zhlédne, tím více si uvědomí, že jsou věci daleko důležitější, a že nemusí mít vše a jíst vše. Tento film sice neukazuje záběry z České republiky, ale pevně věřím, že ani u nás to není lepší. Nemám nic proti tomu, že se zvířata musí porážet, ale vadí mi, ta neúcta k životu a to trápení, které musí zvířata prožít. Při dnešním stavu civilizace vůbec nechápu, že neexistují zákony, či metody bezbolestné a rychlé porážky. Doporučuji tento film opravdu pouze silným povahám, některé záběry jsou opravdu otřesné, ale na druhou stranu pak člověk, po shlédnutí tohoto dokumentu, opravdu začne přemýšlet nad tím, co a kdy bude jíst. Jistě bude spousta lidí zastávat názor, že např. vajíčko “z koncentráku” je levnější něž od farmáře, který má slepice volně ve výběhu, že hamburger vyrobený z krávy, která zahyne již ve 4 letech vysílením je chutný, ale stojí nám to lidem opravdu za to? Za těch pár korun, které ušetříme?

Se srdečným pozdravem

Dana Gromannová, 26.9.2013

* * *

Po shlédnutí dokumentu jsem zcela ztratil chuť na maso a ze zbytků kuřete na pánvi se mi udělalo nevolno. Jistě, že to přejde, člověk je tvor přizpůsobivý a hodně snese. Toto bylo i na mne příliš. Šiřte prosím v zájmu přírody, zvířat, lidí a zachování života, toto video. Ještě je stále čas, abychom to dokázali sami, pokud to za nás udělá příroda, nebudeme. Je příliš moudrá a silná, než aby se nechala zlikvidovat člověkem, který ztratil dočista rozum. Ano, jak jsme zaseli, tak sklidíme a jak zasejeme budeme sklízet!

Nadcházející volby s tímto tématem úzce souvisí. Čím více bude ve Sněmovně slušných a schopných, tím více bude moci Česká republika přispět i k řešení této vážné situace, ohrožující, nás, naši zemi, svět a budoucí pokolení. Neschopnost většiny dosavadních polistopadových stran a politiků tento stav jen umocnila. Zcela jistě v tom budou pokračovat, dostanou-li opět možnost. Nic jiného neumí, než předvádět za naše peníze své „neumění“, mám-li být slušný. V podstatě je to „škodná“. Myslivci a hajní vědí moc dobře, proč ji odstraňovat z lesa – aby zůstal zdravý!

Na Hnutí ANO 2011 se začíná útočit ze všech stran. Viditelně mají mocní strach, úměrný stoupajícím volebním preferencím nového politického subjektu. Chovají se jako ohrožení, s využitím PR pro naivní, neinformované či hloupé. Věřím, že se občané už tak snadno nenechají oblbnout. Pro ty kteří ví a jejichž počet narůstá, včetně drobných živnostníků a podnikatelů, je to naopak dobrá zpráva a skvělá PR pro ANO 2011 - i jeho předsedu!

Na shledanou dnes na Staroměstském náměstí v Praze od 11:00 do 19:00 hod.

DOBROU VOLBU!

Jan Šinágl, 29.9.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.29 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #9 Šimík vlastimil 2013-10-04 09:35
Dovolil bych si připomenout, že nejen jsou i "lidé" kteří získávají maso ze zvířat na základě náboženství tím nejbestiálnější m způsobem, prostým podřezáním a vytažením za nohu na řetězech do výšky aby vykrvácelo. Přinejmenším by se měla přimět naše vláda a parlament aby takovýto způsob získávání masa byl zakázán. Polsko takto učinilo nedávno......
+4 #8 Satyr 2013-10-01 19:51
p. Šinágle, příště by to chtělo tu cenzuru pružnější, vy si vysedáváte někde na Babišovi a tady si zatím kdo chtěl mohl přečíst, jak zase jednou za p. Adlerem argumentačně klopítáte!
+2 #7 Karel Adler 2013-10-01 11:06
Pane Šinágl, vaše odmazávání nepohodlných příspěvků je stejně trapné, jako obsah vaší duté mozkovny, která zřejmě marně hledá nějakou náplň.
Tím, že smažete nějaký údaj, tím ho nepopřete. Zajímalo by mne, jestli se vy nebo paní Gromannová odhodláte k tomu, abyste pro sebe nebo pro své blízké odmítli využití lékařských poznatků postupů a léčiv získaných s pomocí pokusů na zvířatech (antibiotika, cytostatika, insulin a mnoho dalších). Pokud ne, vězte, že vás považuji za prachobyčejného zbabělce a pokrytce.
+1 #6 Jan Šinagl 2013-09-30 17:19
Pane Adlere, pokud jste viděl celý dokument a došel pouze k těmto úvahám, tak je mi Vás líto. Ten dokument nebyl zdaleka jen o pokusech na zvířatech, ty jsou jen následkem něčeho mnohem hroznějšího. Dostáváme se do stejné role jako nešťastná pokusná zvířata. Člověk likviduje floru a faunu, příroda začíná přímo ohrožovat samotnou existenci člověka. Nikdy ji člověk nedohoní, ani svými pokusy na lidech, odpověď bude stále děsivější a budou-li lidé uvažovat tak cynicky jako Vy, přijde konečný zásah přírody mnohem dříve. Vyšší vždy eliminuje nižší. Nikdy se nikomu nevyplatilo porušovat zákony přírody a Božího řádu.
-5 #5 Dana Gromannová 2013-09-28 11:32
Souhlasím naprosto s panem Šináglem. Pan Adler tvrdí, že jediná relevatní náhrada pokusů na zvířatech jsou pokusy na aktivistech...P an Adler jistě ví, že se pokusy na lidech dělají, ale dělají to dobrovolníci a musí jím být za to placeno. Pokud jim není dobře, s pokusy se přestane. Jedná se o konečné stádium výzkumu, kdy se výsledky výzkumu musí ověřit i na lidech. Zmiňujete se o operacích. Lékaří jezdí do válečných území, aby se učili operovat závažné případy. Tak proč zvířata? Ty jsou přece zadarmo, nemluví a nemohou se bránit, a nakonec jsou odhozena jako odpad. A použijí se právě zvířata, která se nebrání, jako prasata, opice a ze psů bígl. Ještě jsem neviděla, že by se na pokusy použil ze psů např. kavkazan, ten by se totiž bránil a bojoval by až do své smrti, ale alespoň by tento boj byl krátký a bezbolestný. Je to jeden z typů psa, který nemá úctu k člověku a nebojí se ho. Kéž by všechna zvířata dostala sílu a odvahu se bránit.
0 #4 Jan Šinagl 2013-09-28 09:09
Věda nikdy nemůže "dohnat a předehnat" přírodu, stejně jako nemůže nikdy překonat nižší vyšší. Přestali jsme respektovat neměnné zákony přírody. To má dost mechanismů jak se nerozumnému jednání a chování člověka učinně bránit. Jak v oblasti duchovní (deprese, psychické poruchy, duševní nemoci), tak materiální (změny klimatu, povodně, nezdravé potraviny, nárůst nových nemocí). Likvidujeme floru, faunu, životní prostředí, tzn. i vodu a půdu. Sami si tak připravujeme "oprátku", ze které nebude úniku, budeme-li se chovat stále stejně. Oba pánové níže to ještě nepochopili, nejsou toho schopni. Jsou to cynici, uvažující bez vyšších principů mravních a sami důkazem pravdivosti dokumentu, chcete-li také oběťmi.
+4 #3 Petr Vašek 2013-09-28 08:09
To je velký omyl. Autor nepochopil příspěvek pana Adlera, který je přísně k věci.
-4 #2 Jan Šinagl 2013-09-27 23:50
Pokud je někdo schopen po shlédnutí celého dokumentu napsat takto cynický komentář, vůbec nepochopil hlavní smysl dokumentu a těžko kdy pochopí.
+2 #1 Karel Adler 2013-09-27 13:09
Mám pár poznámek k té části o vědeckém výzkumu - podle designu použitého zařízení jde z valné části o dost staré záběry (ze 60. a 70. let), v mezičase díky tlaku organizací na ochranu zvířat proti týrání se metodika jednak zlepšila, jednak přinejmenším v rámci Česka o povolení k provedení experimentů rozhoduje etická komise. Bohužel jediná relevantní náhrada pokusů na zvířatech jsou pokusy na aktivistech ochránců zvířecích práv. Autoři snad s trochou štěstí nebudou potřebovat (či přímo výslovně odmítnou) možnost býr léčeni antibiotiky, cytostatiky v případě nádorových onemocnění, píchat si inzulin při diabetes a nenechají se ani operovat, vždyť mnohé operační techniky jsou nejdříve zkoušené a trénované na zvířatech. Pokud budou takto zcela důslední, pak budiž. Zahlédl jsem tam také záběr ze seriálu Davida Attenbourougha, tuším Life on Earth, docela by mne zajímalo, jestli byl zavzatý se svolením autora (coppyright).

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)