Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalousek a BabisAndrej Babiš pro regionální Deník: Nikdy nebudu mít kmotra. Šloufa ani Nagyovou

A jedním z dlouholetých členů strany lidové, tedy jedním ze sloupů Národní fronty, byl i jakýsi Miroslav Kalousek, který nyní u nás zachraňuje demokracii, nebo co - Babiš nebo Bureš? - Otázkou tedy zůstává, jak dlouho se ještě budeme bavit těmito blbinami? - Zveřejněný svazek StB na Andreje Babiše je jednostrannou výpovědí o spolupráci s agentem, která není podepřena žádnou stopou z druhé strany TV PRIMA Nedělní Partie: Jana Bobošíková versus Andrej Babiš.

Otázkou tedy zůstává, jak dlouho se ještě budeme bavit těmito blbinami? Výrazného volebního výsledku by mohla dojít politická formace, která bude prosazovat bílé (prázdné) volební lístky. Ty by, vhozeny do urny, říkaly: byl jsem tu, ale z vás jsem si nevybral. Zaslouženě výrazného výsledku by měla dosáhnout i volební strana, která bude prosazovat jednání napříč politickým spektrem o definici státních zájmů, v nichž by byla kontinuita po jakýchkoliv volbách. A dobrý volební výsledek by mohla právem mít strana, která bude prosazovat transparentní odpovědnost v hospodářských záležitostech státu. Podobně jako v byznysu. To by ale znamenalo blízký konec těch šmé, co se doposud odehrávaly. Z té mnohokrát ohřívané antikomunistické a antiestébácké šlichty začíná být jasné, že se někdo ukrutně bojí, že se z vůle voličů začnou věci měnit. Což je nakonec mírně nadějná zpráva.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš pro regionální Deník: Nikdy nebudu mít kmotra. Šloufa ani Nagyovou

Praha Miliardář, který se rozhodl pořídit si hračku v podobě politického hnutí? Protřelý podnikatel, jenž si chce pojistit svůj byznys? Vizionář mající po krk současných poměrů a chtějící je změnit? Co z toho je Andrej Babiš? Jistotu budeme mít, až se odkope ve sněmovně, kam se podle průzkumů veřejného mínění s přehledem dostane.

Český volič má čerstvou zkušenost s Věcmi veřejnými, které se profilovaly jako nová nadějná strana, aby pak všechna očekávání totálně zklamala. Proč by nyní měl dát hlas vašemu hnutí ANO?

Rozdíl mezi véčkaři a námi je v tom, že já jsem se nevynořil najednou. Dva roky chodím po republice a říkám stále stejné věci. Nemám žádného nastrčeného Johna, naše financování je transparentní, na webu uvádíme 450 sponzorů, podporují mě seriózní osoby. Snažil jsem se pro své hnutí oslovit lidi, kteří profesně něco dokázali.

Není nejslabším místem vašeho projektu právě to, že jste pro něj získal silné osobnosti? Budou se pánové Březina, Stropnický či Zlatuška držet nějaké jednotné stranické linie? Nebudou ve sněmovně sedět dvě desítky solitérů s vlastní představou o výkonu mandátu?

V hnutí přemýšlíme, jak kandidáty aspoň morálně zavázat, aby se nezpronevěřili našim programovým principům. Samozřejmě po nich nebudeme chtít nějaké směnky na sedm milionů, jak to dělal Bárta. Mě se třeba v Českých Budějovicích ptali, co uděláme s tím, že poslanci nechodí do práce a mají 40procentní účast na jednáních. Kdyby se tak choval normální člověk, okamžitě by ho vyhodili. Poslanci, místo aby pracovali, pijí ve sněmovním baru levný alkohol. Za to by je jinde také propustili. Politici se stali nadlidmi, kteří mají imunitu, nemusejí dodržovat pravidla a přitom o nás rozhodují. Nemyslím si, že splňují Aristotelovu poučku, že by to měli být ti nejlepší, nejmorálnější a nejmoudřejší z nás.

Každý sociolog namítne, že takoví tam sedět nemohou, neboť sněmovní vzorek odpovídá složení společnosti, jež také není ideální.

Jasně, teorie jsou různé. Někteří politologové a komentátoři tvrdí, že nemám vůbec právo jít do politiky. Ale já jsem do ní ani nechtěl, vždyť politik je pro Čechy nejméně prestižní profese, druhá nejhorší je uklízečka, ta ovšem po sobě aspoň nechá čistou podlahu, kdežto politik jen prázdné řeči. Tahle země je v mizerném stavu, kdy nefunguje základní logika a selský rozum. Náprava, jestli se povede, bude trvat strašně dlouho. V listopadu měli lidé obrovské ideály, dnes jsou znechucení.

Jenže tohle všichni víme. Podle agentury ppm factum je v žebříčku preferencí hnutí ANO čtvrté a získalo by 24 mandátů. Co byste s nimi ve sněmovně dělal, když vládnout bude někdo úplně jiný?

Chceme prosazovat věci, o nichž mluvíme, hlavně to, že politici nemůžou být nadlidé. Když se rozhodnou do toho jít, musejí podat majetkové přiznání, neměli by mít imunitu. Česká republika má deset milionů akcionářů, kteří jdou jednou za čtyři roky k volbám, kde dostanou nějakou listinu. Ta je výsledkem boje ve stranách a rozhodnutí stranického sekretariátu. Jediné právo voličů je zakroužkovat čtyři lidi, jinak nemůžou škrtat, měnit, dopsat jméno.

Což je ovšem běžné všude na světě, s tím těžko něco uděláte.

My ale možná potřebujeme změnit celý ten systém, aby do toho lidé mohli víc mluvit. Ve Švýcarsku je všechno postavené na přímé demokracii, tam lidé sami rozhodují o všem.

Česká republika není Švýcarsko, kde přímá demokracie funguje několik století.

Samozřejmě. My tu nejdřív potřebujeme zavést základní věci, například odpolitizovat Nejvyšší kontrolní úřad, státní zastupitelství, policii. Nechť je šéfem NKÚ člověk, kterého nenominuje politická strana. Není důvod, aby policejního prezidenta navrhoval ministr vnitra a rozhodovala o tom vláda.

Jak to chcete dokázat, když budete v opozici?

Budeme to navrhovat a prosazovat. Jsme třeba jediná země EU, která nemá zákon o státní službě. Je úplně nenormální, co se děje po nástupu nové vládní garnitury. Teď tu je, jak říká pan prezident, Rusnokova vláda, která se ovšem proměnila na vládu zemanovců, a udělala desítky personálních výměn. Budou volby, přijde další vláda a zase bude zemětřesení. Proč? Ať je ministr politik, ale už náměstek jím být nemá. Ne aby platilo, že když je ministr z ODS, musí mít patřičný počet náměstků z TOP 09 a VV. Máme řadu kvalitních úředníků, kteří vůbec nemůžou pracovat ve prospěch země, protože za nimi chodí politici, jejichž zájem je mít kšefty a vliv. Dále musíme mít stabilní energetickou koncepci, hospodářskou politiku s jasnou představou, jak dál v dopravní infrastruktuře, pravidla pro financování sportu, kultury, zdravotně postižených. Hlavní problém našeho státu je, že neumí vybrat daně a zastavit plýtvání a korupci. Když to napravíme, získaný balík peněz bude obrovský.

Co vy jste? Prvotní křesťan nepolíbený politikou, nebo úspěšný majitel velké firmy, který si myslí, že stát lze řídit jako Agrofert?

No úspěšný, to je relativní. Úspěch by byl, kdybych mohl spát osm hodin, jelikož spím tři, úspěšný nejsem.

Proč to nezměníte? Stačí přece nekandidovat.

Na to už je pozdě.

Ve sněmovně zjistíte, že ani jedna z těch relativně jednoduchých tezí se jen tak neprosadí. Koneckonců, ve vašem letáku to popisujte poměrně přesně: „Politici rozhodují podle vlastních mocenských choutek a zájmů vlivových skupin, které je dotlačily do funkcí.“ Za mnohými tak stojí nějaká lobby, která do nich investovala spoustu peněz a požaduje plnění…

Lobby? Já bych to spíš nazýval organizovaným zločinem jako u ODS. Nového kmotra Nejedlého, který se kamarádí s kmotrem Hrdličkou, mají teď u zemanovců, takže kmotři se přesouvají z ODS k véčkařům, chvilku k Paroubkovi, teď údajně k zemanovcům. Já nikdy nebudu mít kmotra, Šloufa ani Nagyovou. Občané chtějí zásadní změnu, protože naše země se vyvíjí špatným směrem. Když se budeme dál zadlužovat, peněz bude pořád méně, a pokud chce sociální demokracie zvyšovat daně a postihovat úspěšné lidi, akorát je odradí a dopadneme jako ve Francii, odkud se ti úspěšní a bohatí odstěhují a budou na to kašlat. Kdo tady zůstane?

To je klíčová otázka, protože poslední dobou slýchám od mladých lidí, že nejen chtějí na studia do zahraničí, ale že nepočítají s návratem. Co s tím?

Uvidíme, jak dopadneme ve volbách. Největší riziko našeho hnutí je, že se neznáme dlouho, pevně věřím, že všichni se budou chovat rozumně. Pokud by se ale stalo, že někdo z nich bude krást či někoho podvede, budu první, kdo na předsednictvu takového člověka navrhne na vyloučení. To slíbit můžu, ale zaručit se, že se to nikdy nestane, neumím. Absolutní garance může dávat jediný a nejlepší analytik na této zemi, a to je smrt. Všichni jednou umřeme, bohužel, všechno ostatní jsou kecy v kleci.

Pět týdnů před volbami to nezní moc povzbudivě…

My chodíme za lidmi a ptáme se jich, jak by to řešili oni. Politici mají odpověď na vše. Teď ze mě udělali pitomce, že jsem nevěděl, jaká je minimální mzda. Divil jsem se, protože u nás ve firmě nikdo nebere osm a půl tisíce, náš průměrný plat je daleko vyšší a nechápu, proč mi někdo radí, abych dával 8,5 tisíce. Spíš se mi zdá, že to slouží k tomu, aby někde dávali minimální mzdu a zbytek platili hotově bokem.

Minimální mzdu je nutné stanovit, protože se od ní odvíjí výpočet řady sociálních dávek. Jako politik budete řešit plno podobných věcí.

Tak jasně, všechno je o komunikaci. Myslím, že tu docela zvládám. Teď mi někdo napsal, že jsem hnusná slovenská opice a vezme mě pendrekem po hlavě. Odepsal jsem mu, asi pětkrát jsme si vyměnili mail a ve finále napsal, že mě bude volit celá jeho rodina, takže jsem získal deset hlasů. Na to jsem docela pyšný.

Věřím, ale stejně si myslím, že vás poměry ve sněmovně semelou.

Mám výhodu v tom, že jsem soběstačný a nepotřebuji žádné poslanecké požitky, náhrady.

Co uděláte s Agrofertem?

Když budu jen poslancem, tak nic, jen podám majetkové přiznání. Pokud budu sedět ve vládě, odejdu z postu předsedy představenstva a vzdám se funkce generálního ředitele. Agrofert jsem budoval jako manažerskou firmu, bude fungovat i beze mě. Mám čtyři děti a byl bych rád, kdyby v něm pracovali, ale oni to vidí jinak. Syn je pilot, dceru baví vařit, je skvělá cukrářka, další dvě jsou ještě malé.

Takže opoziční poslanecké roli se nebudete věnovat na plný úvazek?

Budu jí věnovat deset hodin denně, na řízení firmy mi stačí esemesky a kus soboty. Byli bychom velice konkrétní a hlasitou opozicí. Za čtyři roky lidé poznají, kdo pro ně pracuje a zajímá se o jejich životy, další volby už můžeme vyhrát.

Pokud získáte víc než těch 11 procent, budete uvažovat o vstupu do vlády?

Jedině o takovém, který by zaručoval vliv na to, co chceme změnit. Některá média zkratkovitě psala, že chci být ministrem financí. Já jsem jen řekl, že zásadní vliv na poměry v zemi má resort financí, ale to neznamená, že ho chci vést zrovna já.

Šel byste do koalice s ČSSD?

Záleželo by na tom, jestli by akceptovala, že je nepřijatelné zvyšovat daně. My jsme středové hnutí, v minulosti jsem tradičně volil ODS.

Můžete se tedy s ČSSD někde programově protnout?

Potkáváme se v tom, že prosazujeme nulovou DPH na knihy a léky za předpokladu, že to nezkasírují farmaceutické firmy, ale zlevnění poznají pacienti. Chceme majetková přiznání, ne od roku 2015, ale hned.

Kdyby hrozil Agrofertu krach a propuštění několika tisíc jeho zaměstnanců, žádal byste stát o podporu, jak to dělá NWR?

My máme asi 300 firem a moje práce je starat se hlavně o ty ztrátové, ty ziskové ani moc nenavštěvuji.

Čili prezident Miloš Zeman má pravdu, když říká, že majitel OKD Zdeněk Bakala měl myslet v dobách hojnosti na zlé časy a ze zisku kolem 60 miliard nyní horníkům pomoci?

Jednoznačně. I ČSSD, když OKD privatizovala, měla s takovou situací počítat a ošetřit to ve smlouvě. Tím spíš, že uhlí patří státu a OKD má jenom licenci. V celé naší skupině jsou firmy, jež prosperují, a takové, které mají problémy, těm pomáháme. Tak má fungovat i stát. Mně pořád někdo podsouvá, že řídit stát jako firmu je blbost, ale já říkám, že stát se má řídit ve prospěch státu, ne ve vlastní.

Kroměřížský deník: Sobota, 21. Září 2013, Strana 11

http://epaper.denik.cz/eweb/vlp/2013/09/21/VM_KROME/1/9919442/

* * *

Babiš nebo Bureš?

Zveřejněný svazek StB na Andreje Babiše je jednostrannou výpovědí o spolupráci s agentem, která není podepřena žádnou stopou z druhé strany. Přibližují se volby a zdvihá se kal ode dna. Podnikatel Andrej Babiš jde do voleb, a tak se na něj objevil třicet let starý svazek Státní bezpečnosti. Je patřičně „vykuchaný“ (takzvaná „žiletka“), a tak poskytuje více podnětů k dohadům, spekulacím, až pomluvám, než skutečných informací. Zajímavé je již samo načasování, kdy se svazek objevil na veřejnosti. Je totiž poměrně dlouho před volbami, nekopíruje to tedy schéma smutně proslulé „Kubiceho zprávy“, která byla zveřejněna těsně před hlasováním, aby napadeným osobám byla v podstatě znemožněna jakákoliv účinnější obrana. Z dochovaných písemností nevyplývá, že by Babiš vůbec nějak spolupracoval Celkově lze tedy říci, že zveřejněný materiál je jednostrannou výpovědí (ze strany StB) o spolupráci s agentem, která není podepřena žádnou stopou z druhé strany (vlastnoruční podpis, vlastnoruční zprávy obsahující skutečnosti, které mohly být známy pouze Babišovi). Uvedené zaměření agenta je zcela v intencích ochrany ekonomiky.

O drzém čele a poplužním dvoře

Argumentační „řídkost“, již poskytuje zveřejněná faksimile o „agentu Babišovi“, však nezabrání laciným a poťouchlým, poněkud však již zastydlým výpadům – zejména od vyčpělých politiků, kteří již opravdu nemají žádné pozitivní předvolební téma. Za minulého režimu se u takzvaných voleb volila jednotná kandidátka Národní fronty. Tento zastřešující pojem zahrnoval zejména jak stranu komunistickou, tak i lidovou a socialistickou. A jedním z dlouholetých členů strany lidové, tedy jedním ze sloupů Národní fronty, byl i jakýsi Miroslav Kalousek, který nyní u nás zachraňuje demokracii, nebo co. Někdy se to nezdá, někdy to lze mít za jisté, že přitom využívá svých starých znalostí a fíglů. Jedním ze sloupů Národní fronty byl i jakýsi Miroslav Kalousek, který nyní u nás zachraňuje demokracii, nebo co. A tak se lidově národní frontovec Kalousek nedávno například nechal slyšet, že Babiš prý pomáhal StB v boji s demokratickým disentem. Kdyby nešlo o Kalouska, dalo by se říci, že tento výrok plave na vodě. Z výše uvedeného popisu zveřejněné faksimile svazku ale opravdu nelze nic takového vyvodit (pokud ovšem Kalousek nedisponuje nějakými obskurními poznatkovými fondy z oněch temných dob). Další místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek zřejmě nechtěl zůstat za Kalouskem pozadu. Prý neuznává tvrzení, že „existovala hodná část StB, která působila v zahraničí a zabývala se pouze ekonomickými zájmy ČSSR, a pak v Československu byla zlá část. My v tom ale rozdíl neděláme“. Po pravdě řečeno, nebylo by to fér, něco takového od něj očekávat. Takový přehnaný intelektuální výkon by mu ani nešel k typu. Když ale Ženíšek neustále srovnává Babiše s předsedou Schwarzenbergem, mohl by cvičně porovnat Babiše s Kalouskem. Nakolik například za minulého režimu požíval Kalousek ochrany jako člen strany lidové. Státní bezpečnost totiž měla velká omezení, co se týče náboru agentů mezi členy komunistické strany. A podobné zábrany měla přinejmenším i vůči členům strany lidové. Vzpomínám si na líčení jednoho příslušníka StB, který se chtěl pokusit zverbovat Richarda Sachera za agenta StB. U běžných občanů nebylo nutné žádat o souhlas centrálu StB, u členů strany lidové však ano. Požádal tedy o souhlas týkající se Richarda Sachera – a nedostal ho.

Jak dlouho ještě?

Otázkou tedy zůstává, jak dlouho se ještě budeme bavit těmito blbinami? Výrazného volebního výsledku by mohla dojít politická formace, která bude prosazovat bílé (prázdné) volební lístky. Ty by, vhozeny do urny, říkaly: byl jsem tu, ale z vás jsem si nevybral. Zaslouženě výrazného výsledku by měla dosáhnout i volební strana, která bude prosazovat jednání napříč politickým spektrem o definici státních zájmů, v nichž by byla kontinuita po jakýchkoliv volbách. A dobrý volební výsledek by mohla právem mít strana, která bude prosazovat transparentní odpovědnost v hospodářských záležitostech státu. Podobně jako v byznysu. To by ale znamenalo blízký konec těch šmé, co se doposud odehrávaly. Z té mnohokrát ohřívané antikomunistické a antiestébácké šlichty začíná být jasné, že se někdo ukrutně bojí, že se z vůle voličů začnou věci měnit. Což je nakonec mírně nadějná zpráva.

Celý článek:

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/babis-nebo-bures?page=0,1&utm_source=newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=ns_cnt_sp

P.S.

Kdo jste dnes nestihl na TV Prima Nedělní Partii, kde byli hosty Jana Bobošíková a Andrej Babiš, doporučuji shlédnout v archivu. Zatím v něm pořad není. Pořadu se budu věnovat v zítřejším článku.

Jan Šinágl, 22.9.2013

 

 

 


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-10-06 14:18
Já si myslím, že nic nechápete - a není to poprvé. Vždyť ty firmy mohli vlastnit také takoví přátelé Klause nebo Kalouskové a spol. a pak by tyto firmy zcela určitě neprosperovali.
Ono v naší zemi bylo a bohužel stále ještě je úspěch a pracovitost trestné. A všichni ti šmejdi se třesou, že by ANO2011 vyhrálo a jeiich prebendy by pak skončily. Že by konečně skončilo dvojí zdanění pracovitých a zdravých důchodců a že by se objevily pracovní místa pro mladé absolventy a že by se neztrácely peníze z důchodového účtu do kapes PPK tedy přátel pana zloděje Klause. A že by se najednou ukázalo, že už peníze na důchody nelze beztrestně ukrást. A když dosavadní důchodový systém fungoval od Rakousko-Uhersk a přes 1. republiku, okupaci a vládu neschopných komunistů není v podstatě důvod, aby nefungoval i dnes, ovšem to by ho Klaus nesměl vykrást.
+3 #4 Fanda 2013-09-23 20:32
Pane Mrzílku, argumentovat pracovními místy "díky Babišovi" je zcestné. 99% všech jeho podniků a pracovních míst už existovala za bolševika. Byly to "jen" národní podniky. Babiš pouze změnil vlastníka. Babiš není Batˇou, který opravdu vytvořil impérium téměř z ničeho. Pokud budeme argumentovat pracovními místy, pak můžeme začít adorovat nejen Krejčíře, Mrázka, Pitra, Kellnera, Mynáře, Šloufa, Bakalu a spol. ale třeba i Herrmann Goering Werke a celou Třetí říši, která Protektorátu přinesla 100% zaměstnanost. Není to absurdní, pane majore Terazky ?
-5 #3 Mrzílek 2013-09-22 23:16
Na odsuzování a nekonstruktivní kritiku jsme jedničky. Vždycky jsme byli. Odsuzujme někoho až postaví nedbale co slíbil, že vykoná dobře. Prozatím pan Babiš je jediný zástupce z nových politických stran, kde její předseda má za sebou leta tvrdé dřiny uživit tisíce rodin, jejíž otce nebo matky zaměstnává. To co tu po léta bylo ukázalo všem, kteří se zajímají o chod státu, že další jejich podpora bude zase chození dokola se spoustou hádek a zbytečných řečí. Umět se postavit a nezaujímat jen postoje je neznámý pojem sněmovny po léta. Proč to vlastně opakuji. Známe to
všichni. ukázková slova české povahy pronesla paní BoBo: Nechceme euro, dokud se musí pomáhat zadluženým státům. Jinak řečeno chceme přijít k prostřenému stolu a brát si. Proto vidím v této kauze Slováky lépe nežli zástupce Čechů.
+4 #2 Fanda 2013-09-22 22:08
Babišův rozpor mezi velkohubými kecy a vlastním chováním : na jedné straně kritizuje, že se poslanci nevěnují svému mandátu, ovšem sám chce bokem řídit takovou maličkost, jako je Agrofert s 300 firmami. Takže by bud měl jako poslanec vedlejšák v Agrofertu, anebo by měl šéf Agrofertu vedlejšák ve Sněmovně. Soudruh zřejmě netuší, že poslanecký mandát je FULL TIME JOB, alespoň v tom případě, že by se měl vykonávat podle jím samotným stanovených přísných nároků. Pokud ovšem řízení Agrofertu vyžaduje pouze pár esemesek a kousek soboty, pak je třeba se ptát, proč se na to nevykašle a nepověří tím někoho jiného, aby mohl dodržet to, co ustavičně slibuje - makat pro blaho všech lidí ?
+4 #1 Fanda 2013-09-22 15:18
No bodejtˇby Babiš-StBureš měl za sebou kmotra ! Jeho "hnutí" je pro změnu přímo vedeno a financováno kmotrem, což je nový fenomén české politiky. Je zajímavé, že Babiš/Bureš hřímá z billboardů, že stát dosud vedla nemehla. Dokud mu tahle "nemehla" umožnila "zprivatizovat" za hubičku kdysi státní majetek, dokud s nimi mohl hrát tenis a leštit jim kliky, tak to nemehla zřejmě nebyla. Ti lidé se nemehly stali až když soudruh Babiš vybudoval své impérium, ta "nemehla" již nepotřebuje a sápe se po politické moci !

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)