Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman opilecMédia utajila v Kolíně a Lošanech Tři Krále - Totalita v Pardubicích se pomalu vrací - Co kdyby se všechny české televize - po vzoru parlamentu - také dohodly na rozpuštění? - Stydím se za svého prezidenta!

Tradiční pietní akt se vzpomínkou na tři Krále – Josefa Balabána, Václava Morávka a Josefa Mašína – v Kolíně a Lošanech, jakoby 9.9.2013 pro média nebyl. Na stránkách města Kolína informace o pietním aktu byla, ale bez uvedení času? Ani google nepomohl. Oficiální plakát jsem získal až dnes.

 

„Pietní akt měl letos slabší průběh, řada lidí se omluvila. Mašínovi poslali omluvný dopis, že vzhledem k onemocnění ženy Josefa Mašína, se letos akce nezúčastní. Také delegace západních velvyslanectví se omluvily. Akce proběhla přesně podle toho, jak byla avizována v Kolínském deníku. Zúčastnil se i Karel Schwarzenberg, který v článku není uveden. Řadu věcí z tohoto regionu, které se týkají druhé světové války a protinacistického odboje popsal ve svých knihách bohužel již zemřelý, PhDr. Zdeněk Jelínek. Jeho knížky byly vydávány v letech tvrdé normalizace v nákladech á 500 kusů pro studijní potřeby. Byla to přímo diverzantská práce…“, napsal mi, mj., pan Petr Venclovský.

Zúčastňoval jsem se těchto pietních aktů pravidelně. Vždy se mne dotklo, kdy v Kolíně přítomní příbuzní Tří Králů nedostali možnost vystoupit, zato řečnili politici v jejich těsné blízkosti, většinou prázdně, ve frázích a nudně. Nepochybuji, že by se paní Zdena Mašínová nikdy nedostaví, pokud by se dostavil prezident Zeman, či jemu podobní!

Připomínám lidovou moudrost: „Jeden jestřáb, mnoho vran rozhání. Je hanbou, když je tomu naopak.“ Tři Králové byli jestřábi první kategorie! Začnou ve volbách konečně vítězit „jestřábi“, nebo je zase rozeženou vrány, ovce a lidská hloupost? Články níže nechť nám jsou varováním, výzvou a motivací. Nabíháme si opět na zopakování minulosti, bez odporu a zájmu. Věřím, že volby nebudou začátkem konce, ale začátkem nové naděje!

 

Jan Šinágl, 11.9.2013

* * *

Totalita v Pardubicích se pomalu vrací

Kam jsme to dospěli, že při návštěvě prezidenta Zemana na Gymnáziu Dašická v Pardubicích učitelé zakazují svým studentům klást zbytečně kritické otázky a nosit placku s konkurenčním prezidentským kandidátem. Vzpomínám na dobu, kdy jsem v revolučních listopadových dnech roku 1989 nosil na klopě koženého kabátu na Gymnáziu Boženy Němcové v Hradci Králové placku s Tomášem G. Masarykem. Tehdy jsem se opravdu obával, zda mě nechá komunistická strana odmaturovat. Atmosféra na gymnáziu tehdy byla velmi napjatá. Nám, členům stávkového výboru, bylo vyhrožováno tehdejším předsedou základní organizace KSČ. Máme se toho opravdu bát i dnes, když učitelé na gymnáziu Dašická vyhrožují dětem? Lituji, že placku s Karlem Schwarzenbergem doma nemám, protože jinak bych ji svým dcerám dal, aby si ji na setkání s panem prezidentem vzaly.

Nechtělo se mi tomu dříve věřit, ale začíná to vypadat, že tyto volby nebudou jen o levicových slibech, o daňových pásmech či důchodových pilířích. Teď je již jisté, že se bude hrát vysoká hra o demokracii a parlamentní systém České republiky. Pokud se boj o něj podaří vyhrát, snad zastavíme rozpínavý vliv prezidenta Zemana, jehož důsledkem je již nyní šířící se strach na školách. Opravdu to dopustíme?

Nedávno zdravil před vysíláním televizní diskuze Otázky Václava Moravce exministr Kalousek komunistu Dolejše a sociálního demokrata Sobotku pozdravem: „Nazdar soudruzi!“ A oni mu s radostí odpověděli: „Až navěky“. Tehdy mi to přišlo vtipné. Ale pokud jsme nyní svědky toho, že se naše děti mají bát projevovat vlastní názor, tak je mi z toho spíše smutno. Učitelům gymnázia možná ani žádný příkaz shora nepřišel, je to snad jen jejich horlivost a soukromá iniciativa a autocenzura. Ale to vše může být důsledkem politiky nátlaku, kterou dělá od svého zvolení prezident Zeman. Jmenuje si ministry údajné úřednické vlády „odborníků“, kteří se ale postupně stávají kandidáty za „jeho“ stranu ve volbách do Poslanecké sněmovny. Lobbistické skupiny, které ho řídí, postupně obměňují managmenty státních firem, do kterých dosazují zasloužilé členy SPOZ. Čeho se dočkáme po volbách? Bude se opět zakazovat studovat dětem s odlišnými politickými názory jich samých nebo jejich rodičů?
Je to jen na nás, zda v nadcházejících volbách boj o demokracii vyhrajeme.

http://ulrych.blog.idnes.cz/c/360414/Totalita-v-Pardubicich-se-pomalu-vraci.html

* * *

Co kdyby se všechny české televize - po vzoru parlamentu - také dohodly na rozpuštění?

A copak by nám po restartu nabídly? Podzimní programová schémata odpověď nenabízejí - vše je při starém. Česká televize pokračuje v nekonečných reprízách i ve večerním čase (20:00, 22:00). Tytam jsou doby, kdy za nízké koncesionářské poplatky bývaly v hlavním čase jen premiéry! Nova vysílací čas zaplnila třemi českými seriály (20:20, 21:35, 22:10), někdy i se stejnými tvářemi. A tak například Milan Šteindler bude v Gymplu nejdříve školním hospodářem a hned poté - v Pan Mámě - ženou. Snad to nebude mít dopad na psychický stav věrných diváků.. Prima je už bez jakéhokoliv nápadu (20:15, 21:45), a tak přivádí VyVolené (19:40 nebo Prima Love21:20). Programovými vrcholy zoufalé TV Barrandov zase zůstávají normalizační paskvily Žena za pultem (20:15) a Okres na severu (21:15). Zbývá jen ČT2 s dokumenty (20:00, 21:15) a starou vykopávkou Kleopatrou (22:00). Monumentální, i když dnes už rozvleklý dvoudílný film (233 minut, režisérský sestřih měl dokonce320 minut). Elizabeth Taylor v hlavní roli však stále stojí za zhlédnutí - na rozdíl od našich televizí, na něž dnes tak hezký pohled není.

Fero Fenič, PRODUCENT, REŽISÉR A SCENÁRISTA, LN Pátek 30.8.2013

* * *

Dobry den,

už před 3 roky jsem zveřejnil, jak se u nás žije v baráku. Oč se jedna? Můj bratr už 11 roků nikde nepracuje, každou práci ztratil kvůli alkoholu. Jeho rodina, kde bydlel, ho vyhodila z baráku. Nyní u nás žije už 3 roky. To, co jsem tady zažil, jsem ještě neviděl. Když má peníze, tak se tady nedá ani bydlet. Všechno to brzdí moje 80 léta matka, která ho živí, všechno mu toleruje a nikdy by ho nevyhodila. Před 2 měsíci mi ukradl 4000 korun z peněženky, nikdy žádnou práci nehledal, tak si to tady užívá. Dávno bych ho vyhodil, ale jsem sám na všechno a ten barák není můj, ale je psaný na moji matku. Navíc spoustu lidi do toho případu zasahovalo, že ho nemáme vyhazovat, přece ho nedáte na ulici atd. Stát se o něho vůbec nezajímá. Když pobíral peníze z úřadu práce, tak je všechny propil. Když si někde stěžujete, tak vám řeknou, že to záleží na nás, a že pokud se v rodině nic nestane, tak se s tím nic nedělá. Tak si můžeme říci, kam jsme došli za těch 20 let s tzv. demokracii? Tito lide v politice si ani neumí představit běžný život občanu. Politika je uzavřena      do svého života mezi určité lidi. Když volíte pravici, tak zvyšuje daně. Přece jsem volil, aby se to tady konečně změnilo a ne, aby se určití lidé obohacovali. Příčin o kterých se nemluví je více. Jedna z příčin je, že komunisté si ponechali celou moc a nedovolili, aby se to tady změnilo. Starší lide volí většinou levici, protože to má    spoustu výhod. Zvyšuje důchody, zruší jakékoliv poplatky atd. To, že se stal Zeman prezidentem se dalo čekat. Komunisté vyvolali v zákulisí přímou volbu a dodali silného hráče. Tady šlo přece o směřování země. Běžný občan si to ani neuvědomil. Také šlo hlavně o dostavbu Temelína, aby to za každou cenu dostavilo Rusko. Na Zemana si už skoro nikdo nevzpomněl. Bylo to chytře uděláno. Tak je to i s tou nynější vládou. Mohl bych ještě pokračovat, ale to by bylo na celou knihu.

Zdraví Honza, 11.9.2013

 

LN Zeman Moos 100913

LN 10.9.2013

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #5 J. Kubík 2013-09-12 21:32
Zdá se, že v tom gymnáziu selhal jedinec, který žáky nějak ovlivňoval, aby nedávali Zemanovi zbytečně kritické otázky. Asi nějaký zavilý zemanovec. Tato škola totiž jako téměř jediná ve městě (byly 2 z mnoha) uspořádala na výročí bolševické popravy-vraždy Milady Horákové 27.6. celodenní akci, promítání filmu o komunismu ZTRÁTA PAMĚTI všem studentům, happening v Praze a rozdávání stužek Milady Horákové občanům ve městě. Víc takových škol. Je to zde: protiztratepameti.cz/.../...
0 #4 Miloslava Chalupová 2013-09-12 14:43
Od:
Komu: posta
Datum: 12.09.2013 12:10
Předmět: občanský podnět k vládnímu návrhu zákonného opatření
Občané tvoří stát na území, kde platí zákony ve vyváženosti moci zákonodárné, výkonné a soudní.
Rovnováha je nyní velmi narušena, není k dispozici žádná pojistka v čase po rozpuštění dolní komory Parlamentu. Situace je velmi závažná z tohoto důvodu: Jedině vláda má pravomoc Senátu navrhovat zákonná opatření – Senát sám sobě (polovičnímu Parlamentu) nyní nic navrhnout nemůže, naproti tomu Sněmovna za běžného provozu obou komor má právo navrhovat zákony (vlastně sama sobě, protože Senát nemá právo „tvrdého NE“) a to i na návrh jediného poslance!
0 #3 Miloslava Chalupová 2013-09-12 14:42
Nutné zákonné opatření, které by vláda měla Senátu postoupit : o r e f e r e n d u
Odůvodnění : V každém čase již rozpuštěné Poslanecké sněmovny může nastat situace, kdy rozhodovat musí i lid přímo. Je tomu vlastně i právě teď, kdy vláda vznikla svévolným výběrem z vůle prezidenta a NEzískala de iure důvěru.
LZPS Čl. 21 (1) Občané mají p r á v o podílet se na správě veřejných věcí p ř í m o nebo svobodnou volbou svých zástupců.
S pozdravem čest v práci a s úctou k právům občanů Miloslava Chalupová
0 #2 Jiří Solf 2013-09-12 12:03
Ohledně opilce Zemana. Musíme si uvědomit, že hlavy našeho státu budou ještě dlouho pohůnci Moskvy a někdy to budou morální zrůdy, zloději, opilci, lidé prahnoucí po moci, nedoudní hlupáci a magalomani. Slušní lidé nebudou mít šanci stanout v čele země. A jaká hovádka a podvodníci jsou na ministerstev. Včera pod tlakem veřejnosti musel soudruh Fišer odvolat náměstka ministra financí Tomana, který si zfalšoval vysokoškolský diplom inženýra a dopustil se kriminálního trestního činu. Kdyby na jeho podvod neupozornila drbna televize Nova, tak by u toho koryta ležel dál! Přitom povinností zaměstnavatele je si ověřit pravost diplomu, což ministr financí neudělal. Televize Nova si zavolala do Bratislavy na vysokou školu ekonomickou a během 5 minut se zjistilo, že Toman má falešný diplom! A taková je celá politická sebranka tvořená z bývalých soudruhů a jejich kamarádů! Jinak Zeman není můj prezident. Je to ostuda, jsko byl zloděj Kikina.
-2 #1 Vitezslav Haramule 2013-09-11 15:26
Stydet se za prezidenta Zemana,to nestaci, on je na veskerou ostudu immuni.Jmeno Masin je politicky neprijatelne a ta ruda pakaz, vcetne Zemana se radeji tomuto jmenu vyhnou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)