Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Evroposlanci platy a vyhody„To je to nejhorší, co se nám mohlo od tohoto ZRÁDCE stát.“ To jsou slova EU poslanců (všech), se kterými se musí rakouský EU-poslanec Hannes Swoboda v Bruselu vyrovnat. Díky jemu nechávají o sobě všichni EU poslanci (12 týdnů před volbami) veřejně vědět – jedná se o LŽI, GAUNEŘINY a PODVODY.  Byl to jeden známý magazín, který minulý týden ten poklidný mír v EU parlamentu ve Štrasburku vyrušil – odhalením aféry, že EU poslanci; možná i s pomoci nasazených cizích osob, falšovali léta podpisy na listinách přítomných, aby se gaunerským způsobem obohatili v každém tomto případě o 262 euro na tzv. denních dietách. Mnoho tištěných medií přineslo tuto „story“ pod titulkem „Trik denních diet“ na svých titulních stranách. Žádná Česká státoprávní média se ale ani slovem, ani řádkou nezmínila. Před volbami v Česku do EU poslanecké sněmovny by to asi byla katastrofa a jenom „Bůh“ ví, jak by vláda tyto redaktory v ČT a v ČR potrestala. Mezi 626-ti EU poslanci se šíří panika a strach. Grafologové totiž ověřují pravost jejich podpisu.

„Všechno pouze kachna a vyvolávání paniky“

EU Politici jsou právem nervózní. V konečném důsledků se jedná o trestně činy padělání úředních listin plus podvod. Přestože němečtí EU poslanci nyní vyžadují objasnění, tak se prezident EU parlamentu Patrick Cox k těmto výsledkům mediálního pátrání staví starou a oprášenou frázi: zaretušovat a zatloukat, jak jen možno. Dle tohoto postupu práce vyzval na plenárním zasedání svoje kolegy Coxův první náměstek David Martin, s důraznou výhružkou: „K tomuto tématu si nepřeji žádnou debatu“  a  „Všechno jenom kachna a vyvolávání panik“. Martin, Coxa ostatní to ale vědí „lépe“. Aféra je konkrétní. Úředník parlamentu Roger Vanhaeren vzal problém vážně a požaduje v centrálním registru instalaci Web kamery. Tam se totiž národní zástupci mohli celá léta zcela nekontrolovaně do listin přítomných evidovat. Někteří v parlamentu předkládali dokonce falešné cestovní příkazy: Ti podvodníci v centrálním registru nejsou poslanci, ale možná ti pozorovatelé z nových východoevropských států, tvrdí Cox a Martin.

Anonymní dopis dokládá nová obvinění.

Fakticky je to nemožné – pozorovatelé ze států východní Evropy se nesmí přihlašovat v centrálním registru. Ale pravdu skutečně je, že přišel do parlamentu „strojově napsaný anonym“, ve kterém jsou uvedena jména těch „pozorovatelů z nových států“, kteří se falešnými podpisy u meetingu frakci nebo ve výborech zaregistrovali jenom proto, aby se na těch 262 Euro dietách obohatili. Toto obviněni chce Euro-Quästori (rada starších) přezkoumat. Mezitím se dostala redakce k dalším explozivním dokumentům, které ji byly přihrány – a ty se týkají, až neuvěřitelně vysokých přídavků pro sekretariáty EU poslanců ve výši 12. 576 Euro. Ve skutečnosti tekly tyto peníze však do jiných kapes. Jinak než třeba v německém „Bundestagu“, ale stejně jako v ČR smí EU poslanci zaměstnávat rodinné příslušníky jako svoje asistenty. Neuvěřitelná „prasárna“ na úkor občanů EU, a tito poslanci platí své „asistenty“ často královsky.

Britský konzervativec Robert Atkins převáděl podle listiny své ženě Dulcie Mary pravidelně 8.332 Euro měsíčně – ona je asi „kvalifikovaná sekretářka“. Němečtí daňový poplatníci se podílí na těchto luxusních platech celou čtvrtinou – tyto částky ale Atkins (přes důkazy) zatlouká – říká, že do toho německému daňovému poplatníkovi nic není. Zrovna tak se nemá zajímat Český daňový poplatník o občasné EU-platby (3.719 Euro měsíčně) na Atkinsova syna Jamese. Kdysi jsem se zeptal devíti různých EU poslanců E-mailem o vysvětlení těchto praktik; neobdržel jsem ale ani z jednoho sekretariátu odpověď. Otázka zněla: …Jak k tomu přijdou občané letos přistupujících státu jako Česka republika ? ……

Poslanci s obzvlášť vyvinutým smyslem pro rodinu:

Skotsky vyslanec, poslanec pan Neil Mac Cormick transferoval podle EU listiny měsíc co měsíc na svoji manželku Floru dokonce 10.228 Euro. Ty částky jsou „chybně“, koktá nyní – ve skutečnosti dostává moje žena o mnoho méně. Irský vůdce protestantu a EU poslanec Ian Paisley prokázal zvláštním způsobem svůj pozitivní přístup k rodině: Měl koncem roku 2002 další tři „Paisleys“ (rodinné příslušníky) na své výplatní listině. Na otázku, jak je to možné? – tento Ir neodpověděl.

Německý CDU poslanec Hartmut Nassauer reagoval na „gauneřiny“ svých poslaneckých kolegu podle Bruselského vzoru. Chtěl od vedení parlamentu vědět, jak se důvěrné platební listiny pro poslanecké sekretariáty dostaly do rukou žurnalistů. Víceprezident Martin mu „úplné prověření“ slíbil. Europoslanci nemají vůbec rádi, když se jdou brzy ráno se svými kufry na kolečkách ve třetím patře parlamentu zapsat do listiny přítomných, aby byli fotografováni. Se sklopenou hlavou zapíší a rychle zmizí. Mají špatné svědomí.

Jako muž činu se v této nepřehledné situaci ukázal německý SPD poslanec Willy Görlach. Konference frakce byla odvolána; jeho kolega rakouský poslanec Hans-Peter Martin posbíral listinu přítomných, aby ji odnesl odevzdat. Martin si vzpomíná, jak mu poslanec Willy Görlach tuto listinu vytrhl z ruky – a rychle se tam podepsal. Výdělek za tento čin: 262 Euro diet extra pro tohoto hladového poslance Görlacha.

Samoobsluha v Bruselu! Během toho, že se musí všude krátit a spořit, platí zde v Bruselu otázky přístupu k pokladně u EU poslanců a úředníků nadále jako velice „ochranyhodné“. On se mohl Gerlach také přihlásit přímo v centrálním registru, obhajoval se Gerlach na otázku reportéra, ale to je „jeden kilometr odsud“. „Tradičně“ platí v EU parlamentu, že ta částka 262 Euro- příplatek za pouhou prezenci je poctivě vydělaná; říká mluvčí EU parlamentu David Harley; – i když byl konkrétní termín stornován.

Fotografování zakázáno!

Prezident EU parlamentu Pat Cox dříve slíbil, že s těmi dubiosními praktikami okrádání a obohacování se ze strany Europoslanců zatočí. Pat Cox a jeho kolegové ale dodnes tyto každodenní „prasárny“ tolerují. Takže je pochopitelné, že poslanci neradi vidí, když jsou ve třetím patře; před zastrčenou kanceláří v parlamentní budově fotografováni. Zde je centrální registr, upozorňuje Görlach. Podpis stačí a 262 Euro je převedeno – bez toho, že by se musel poslanec během dne někde při práci být vidět. Fotografování je zde přísně zakázáno, zavrčel na žurnalistu konzervativní poslanec James Elles. Jeho vrcení ale neodpovídá skutečnosti a je lživé.

Alespoň se však Elles obtěžoval tím, že se sám podepsal – to není samozřejmost. Správa parlamentu vyslovuje podezření, že mnoho „lidových zástupců“ posílají na podpis „slamáky“, aby nepřišli o diety (262 Euro denně). Často se stává, že se objeví rozdíly v „konformitě“ podpisu ve srovnání k originálu; jak potvrdil již minulý rok vysoký bruselský úředník Roger Vanhaeren. Nyní mají úředníci listinu ochraňovat – ale podezřením z podvodu se nikdo nezabývá.

Nenažranost a vysoké kvality chamtivosti prokazují EU politici také na jiném místě. V minulém roce si schválili úhradu za Taxi – přestože existuje jak v Bruselu, tak ve Štrasburku vlastní doprava a výlohy za Taxi se mají vykrývat z těch „denních diet“, stěžuje si holandsky sociální demokrat Michiel van Hulton. „Netto-příjem“ těchto „Profitérů“ stoupa tímto činem ještě více. On totiž dostává každý EU poslanec mimo svého platu ještě měsíčně 3.700 Euro na pokrytí výdajů – nájem za kancelář, telefon a kancelářské špendlíky a připínačky. Ale mnoho EU poslanců z toho „odcvakávají“ ještě 900 Euro pro své penzijní připojištění. Zbytek financuje EU parlament a podle EU finančního dvoru; úplně bez jakéhokoliv právního fundamentu!!!

„Právně zpochybnitelný systém“

 To ale není vůbec nic proti tomu; měřeno čistým ziskem euro-poslanců; co oni „zkasírují“ při svých četných služebních cestách. Podle odhadu van Hultena vydělal jeden německý poslanec ročně „EXTRA“ pouhých až 28.500 Euro. Důvod: Euro-poslanci si nechávají proplácet ty nejdražší tikety – i když cestuji s tak zvanou „Nízkonákladovkou“, tedy se super levnou leteckou společností (n.pr. Ryan Air). Mimo toho jim teče; podle toho kde a v kterém státě žijí; tzv. vzdálenostní paušál od až po 558 Euro týdně. Tento systém – původně myšlený jako „dodatečný zisk“ pro chudší poslance z jihu Evropy – je dokonce i podle SPD-poslance Willy Rothleyho právně zpochybnitelný. To samé zjistil Evropský právní dvůr. Když jsem toto konzultoval s jedním významným Německým poslancem, tak mi mezi čtyřma očima odpověděl: ….do toho nikomu nic není, co si v našem Bruselském „Eurostátu“ děláme; konečně je to výdělek za tu namáhavou špinavou práci, kterou jsme u svých voličů odvedli a u vás to není jiné, a já jsem u tohoto prohlášení vzteky zezelenal. Ale dat dobrému známému a informátorovi pár facek, by se asi nehodilo. Přesto byli Rothley & Co. srozuměni s reformou tohoto systému pouze za určitých podmínek. A to takových, že budou schváleny navýšené „diety“ na 9.053 Euro pro všechny, namísto stávajících diet kolem 3.000 Euro pro Španělsko, 7.009 Euro pro Německo a skoro 11.000 Euro pro Itálií. Plán ale ztroskotal na odporu Německé vlády. Nyní chtějí někteří Němečtí poslanci protlačit údajné „upřímnější“ systém vyplácení diet, – který je ale pro některé ještě ziskovější.

Důležitý segment tohoto tajného plánu (a zde vidíte, čím se poslanci v EU intenzivně zabývají), je „vypiplaný“ systém tzv. „odškodnění za obětovaný čas“, jako vyrovnání za únavnou práci spojenou s příletem, či odletem na

pracoviště v Bruselu. Až 257 Euro mohou poslanci „zkásnout“ týdně navíc – bez potvrzení, rozumí se samo sebou.  Sice mají byt zkrácený tzv. „vzdálenostní paušály“, ale toto je tak malý rozdíl, že např. EU-poslanec z Berlína dostane 200 Euro více, než mu vznikly skutečné výdaje.

A teď nám, vážení čtenáři skutecnosti.cz napište, zda jste o této situaci v Bruselu od našich médií něco slyšeli nebo v TV viděli. Já si na nic nevzpomínám. EU parlament je dojná kráva evropských „trafikantů”, což jsou zpravidla zasloužilí, neposlušní, nepohodlní nebo dokonce zkrachovalí politici, kteří se vlastně z bezpečnostních důvodů povýší do Bruselu. Důvodem je skutečnost, že moc vědí a je lepší se jich zbavit povýšením, aby je náhodou nenapadlo promluvit nebo dokonce vydat knihu třeba pod názvem „Jak jsem proplouval špinavou politikou”.

 

 © Copyright by ing. Petr Ondráček pro Skutečnosti

Všechna práva vyhrazena  (První díl evropských trafik naleznete ZDE)

http://skutecnosti.cz/exkluzivni-pokracovani-grazlove-v-bruselu-ci-dokonce-regulerni-zlodejina-na-ukor-obcanu-eu/

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #1 Karel Adler 2013-09-09 12:30
V Bruseli je jakési odkladiště povětšinou nepoužitelných politiků, čest několika málo výjimkám, jako je Nigel Farage. Čím méně peněz budou mít k dispozici, tím méně škody mohou nadělat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)