Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CSAZ HONORUV Československu bylo popraveno v politických procesech po válce 255 osob. V Polsku, jehož počet obyvatel je zhruba čtyřikrát větší než ČR, nebo byl třikrát větší než někdejší Československo, počet popravených nebo padlých v boji s komunismem činí 36000! Slovy TŘICET ŠEST TISÍC!

Třebaže  „Gazeta Wyborcza” neustává v útocích proti  seriálu Polské televize (TVP) „Czas honoru” (česky „Doba cti”), osudy hlavních hrdinů – vysazených na území okupovaného Polska „Cichociemnych” (česky „Tišší v temnotě”  - chtějí nadále sledovat miliony Poláků.  Nejnovější díl  seriálů, vyprávějící o osudech  Prokletých Vojáků (polsky  Żołnierzy Wyklętych”, jde o vojáky právě Zemské Armády, „Armii Krajowej”, to byl v širokém měřítku polskou vládou v londýnské emigraci organizovaný  paramilitární odboj proti nacistické a po válce proti sovětsko-bolševické okupaci, a ač se jednalo o desítky tisíc bojovníků Armii Krajowé, bolševici je nazývali teroristy či znevažovali jejich odpor, spousta z nich byla za komunismu persekvována – pozn. překladatele.) a boji s komunistickou mocí přivedl před obrazovky téměř 2,5 milionu diváků.

VI. Díl seriálu „Doby cti”  se odehrává už po válce v Polsku, okupovaném komunisty.  Hrdinové musí čelit komunistickým katům.  V  seriále se ukazují akce Prokletých Vojáků a také brutálnost příslušníků Wyklętych  Urzędu Bezpieczeństwa, kteří je stíhali. Štvanice na seriál se dopustila „Gazeta Wyborcza” (postavením v polském tisku analogie našich Lidových Novin, či Dnes – pozn. překladatele), jejíž redaktoři se nejvíce cítili uraženi tím, že „Doba cti” ukazuje komunisty stejně negativně, jako v předchozích dílech seriálu hitlerovce.    

Jak  zjistil reportér portálu niezalezna.pl, útok „Wyborczé” na „ Dobu cti” se nesetkal s účinkem, neboť před televizory zasedlo  2 mil.  466 tisíc diváků.

Podobné popularitě se těšil také předchozí i V. Díl seriálu „Doba cti”, odvysílaný na podzim minulého roku. „Doba cti” vysílaná na programu  TVP2 shromáždila i tehdy v průměru  2,52 mil. diváků, což vydalo 17%  účasti na trhu a byla jedním z nejčastěji  sledovaných televizních seriálů. Zdroj – i s you tube včera odvysílané části seriálů:

http://niezalezna.pl/45492-gazeta-wyborcza-juz-nie-dziala-polacy-chca-ogladac-czas-honoru

*****************

Komentář:

„Gazeta Wyborcza” jsou noviny prezentované v ČR jako hlavní deník v Polsku.  Skutečnost je ovšem taková, že mu věří stále méně a méně čtenářů, a přichází o odběratele, neboť se stal vysloveně mluvčím posmolenského vládnoucího levicově liberálního establishmentu. I nejobyčejnější člověk už ví, že to je propaganda...  

Člověku s historickou pamětí, a především pamětníkovi roku 1968 v tehdejším Československu, a následné „normalizace” se při pozorování řady projevů nebo i činů tohoto „posmolenského” establishmentu může vybavit právě analogie s tehdejší československou normalizací. Na druhé straně je dnes jiná doba, a především historické zkušenosti, kterým byl polský národ v posledních staletích vystaven, byly v tomto směru značně odlišné od našich už dávno, dávno  tomu, kdy po válce ještě řadě našich lidí bylo možné namlouvat, že to naši slovanští ruští bratři, nás osvobodili od nacistů... U nás především nebyl kontakt s ruskou skutečností takový jako v Polsku.

Pouhé necelé tři roky po bolševické „Velké říjnové revoluci” Rudá armáda napadla Polsko, a dopouštěla se hrůzného teroru proti civilnímu obyvatelstvu. Naštěstí tato bolševická invaze byla 15.srpna 1920 poražena. V noci ze 17. na 18.září 1939, napadl SSSR Polsko znova, a to jako spojenec Hitlera – v rámci realizace zločinného paktu Molotov – Ribbentropp z 23.srpna 1939. Ve skutečnosti se  SSSR tímto aktem podílel na rozpoutání II.světové války a bylo by jistě spravedlivější, kdyby za tento akt byl postaven v Norimberku na lavici obžalovaných, a nikoliv zařazen mezi žalobce. Bestiality, jakých se   bolševici dopouštěli na polském obyvatelstvu, si nezadaly s hitlerovskými. Vlastně ještě hůře: V případě SSSR se jednalo také o mstu za rok 1920. Nakonec i v roce 1920 i v roce 1939 vedl sovětská vojska proti Polsku jeden a tentýž velitel...

Vrcholem genocidy proti polskému národu byl pak zločin v Katyňském lese, Mědném, Charkově, mnoho desítek tisíc odvlečených občanů Polska do ruských gulagů, zmizelých beze stopy, mnoho  dodnes nezvěstných – má se za to, že nežijí. Bohužel, Západ uznal de iure lublinskou vládu, sestavenou v  r. 1944 pod kuratelou Stalina ve východopolském Lublinu, vládu zrádců národa, která dovolila působit na polském území sovětské soudní a policejní orgány – ty působily do r. 1956. Všechny ty deportace se děly právě v údobí 1944-1956. Po nich následovaly jen vlády komunistické PLR, podobné těm našim.

Tak takové jsou dějinné zkušenosti lidí v Polsku  - zkrátka  každá rodina má někoho, kdo padl v odboji ať proti nacistům, nebo proti komunistům, nebo byl persekvován, nebo byl odvlečen...

V Československu bylo popraveno v politických procesech po válce 255 osob. V Polsku, jehož počet obyvatel je zhruba čtyřikrát větší než ČR, nebo byl třikrát větší než někdejší Československo, počet popravených nebo padlých v boji s komunismem činí 36000! Slovy TŘICET ŠEST TISÍC! Ještě dnes žijí v Polsku pamětníci nacistických a těch sovětsko-komunistických hrůz: Mohou srovnávat to, co zažili na vlastní kůži. Mluvit o tom, že komunismus nebyl totéž co nacismus, je zkrátka do morku kosti nepřijatelné.   

 

V.Kebrle, 3.9.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (7 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Václav Hora 2013-09-10 10:18
V okruhu mých dávných známých, kdo ví, zda ještě žijí, dlouhá léta jsem byl v cizině
se vždy diskutovalo o tzv. budování zničené Varšavy po roce 1945. Naše tehdejší účetní, kultivovaná dáma byla lapena někde v blízkosti, ale ještě na území ČSR
v letních šatech a střevících a vrátila se až po půl roce. Znám také příběhy lidí ze Slezska. Všichni tam nosili cihly apod. vedle německých válečných zajatců.
Psal jsem to i jako možný námět k dskusi pro Historii cs v ČT,
ale ani redakce ani pan Kučera nepovažovali za vhodné mě třeba někam poslat, což činím nyní obráceně.
0 #1 F.Kopecky 2013-09-04 11:01
Presne tak. Nacismus = syn Komunismu. Komunismus si vypěstoval Nacismus.
Staci to porovnat, zcela totozne znaky .
Genialne je odhalil v plne nahote V. Suvorov dustojmik Sovetske GRU.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)